مقدمه
چدنهای آلیاژی به خانوادهای از چدنهای خاکستری، با گرافیک کروی و سفید گفته میشود که محتوی مقادیر بالائی از عناصر آلیاژی (3 تا 40%) هستند.
اگر چه این خانواده از چدنها دارای خواس فیزیکی و مکانیکی بسیار مهمی هستند. معهذا ریختهگری آنها به همان سهولت چدنهای غیر آلیاژری انجام میگیرد. تولید این نوع چدنها در صنایع چدنریزی تخصص جداگانهای راا به خود اختصاص داده و اکثر واحدهای ریختهگری این نوع چدنها تنها فعالیت خود را محدود به چند نوآوری از انواع آنها مینمایند.
تقسیمبندی این نوع چدنها بررسی مبنای خواص آنها نظیر استحکام در درجات حرارتی بالا، مقاومت در مقابل اکسیداسیون (اکسایش)، مقاومت در مقابل سرماخوردگی، مقاومت در شرایط سایند شدید، انبساط حرارتی بسیار کم نوآوری یا خاصیت غیر مغناطیسی بودن آنها قرار دارد. تولید استاتور (شکل 1-1) یکی از موارد مصرف این خانواده از چدنها را نشان میدهد.
پرههای این توربین از چدن آلیاژی بدون انجام عملیات حرارتی ساخته شده است.
مطالب فوق توضیحات مختصری درباره انواعچدنهای آلیاژی و موارد کاربرد آنها بود، در این تحقیق و آزمایش هدف اصلی ما تولید و آزمایش چدنهای مقاوم به خوردگی از نوع پرسیلیسم میباشد.
همانطور که میدانید گسترش روزافزون صنایع شیمیایی – پتروشیمی ها و آزمایشگاههای مدرن شیمی و سنایع مربوطه که با محیطها یا مواد خورنده سر و کار دارند، نیاز به این نوع چدنها، بعنی چدنهای مقاوم به خوردگی در محیطهای اسیدی بازی و ... بیشتر احساس میشود که لازم است به آنها اهمیت و توجه بیشتری شود.
به همین دلیل ابتدا ما در این قسمتت قصد بر این داریم که خوردگی چدنهای غیر آلیاژی در محیطهای مختلف و علت اینکه به چدنهای آلیاژی مقاوم به خوردگی احتیاج میشود را مورد بررسی قرار داده و سپس به انواع چدنهای آلیاژی مقاوم به خوردگی اشاهر مختصری کرده و بعداً در ادامه در مورد کلیات تولید آلیاژ مورد نظرمان در تحقیق و آزمایش (چدنهای پرسیلیسم)، مواد اولیه مورد نیاز برای تولید آن، تجهیزات ذوب و قالبگیری، نحوه آزمایش، مراحل عملیات و نتایج آن توضیحات مفصلتری داده خواهد شد.
خوردگی چدنهای خاکستری غیر آلیاژی
مقاومت خوردگی خاصیت ویژهای برای یک ماده محسوب نمیشود. ارزیابی این مشخصه به وضعیت قرار گرفتن ماده در معرض خوردگی و به کیفیت لازم برای کاربرد بستگی دارد.
شامل 60 صفحه فایل word