یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

دانلود پایان نامه لعاب ها

اختصاصی از یارا فایل دانلود پایان نامه لعاب ها دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

دانلود پایان نامه لعاب ها


دانلود پایان نامه لعاب ها

لعاب قشر نازک شیشه ای یا شیشه مانند است که در فرآیند لعابکاری بر سطوح بعضی اجسام سرامیکی پ وشش داده می شود . اصطلاح لعاب گاهی به مخلوطی از مواد بصورت پودر یا سوسپانسیون آبی ، که برای اعمال بر روی بدنه سرامیکی توسط غوطه وری ، پاشش و غیره مهیا می شود ، نیز گفته می شود . بعد از عملیات حرارتی (پخت ) ، این مخلوط زجاجی می شود و خواص مطلوب سطح بدنه آشکار می شود . لعاب همیشه در دمای کمتری نسبت به بدنه های سرامیکی ، به حالت خمیری و مذاب در می آید ، یعنی نقطه خمیری پائین تری دارد وقتی بدنه فلز باشد ، لعاب رجاجی روی آن لعاب پرسلانی یا لعاب فلز نامیده میشود . در این مورد جنس لعاب و بدنه تفاوت اساس دارد . بنابراین ، سطح مشترک بین لعاب و بدنه باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد .

لعاب در نتیجه ذوب کردن مخلوطی از سیلیکات ها در دماهای مختلف به وجود      می آید . قدیمی ترین لعاب ها از دوغاب هایی درست می شدند که متشکل از سوسپانسیونی از ذرات رس در آب بودند و اغلب یک نمک یا خاکستر گداز آور به آن افزوده می شد از 4000 تا 3100 سال قبل از میلاد ، ظروف لعابدار مات در مصر ساخته می شد . در حدود سال 900 میلادی ، لعابهای مات سفید حاوی اکسید قلع ، مات کننده توسط سفالگران اسلامی کشف و ساخته شد . در سال 1900 میلادی ، ساخت لعاب سرامیکی به عنوان یک هنر توسعه یافت ، تا اینکه در دهه اول قرن فوق « هرمان زگر» (Herman seger) تحقیقاتی در این زمینه انجام داد . این تحقیقات ادامه یافت تا اینکه اخیراً لعاب های بدون سرب نیز توسعه یافت .

در طراحی یک لعاب سرامیکی و مظروف دو نوع خاصیت عمومی راباید در نظر داشت . اولین خاصیت از این حقیقت ناشی می شود که لعاب باید به پایه اتصال پیدا کند . مواد لعاب باید بطور هموژن ذوب و در دمایی مناسب به شیشه ای گرانرو تبدیل شوند تفاوت بین بلورها و شیشه ها درچگونگی تشکیل شبکه فضایی آنهاست . برای جلوگیری از تغییر شکل بدنه این دما باید با دمای پخت بدنه مساوی یاپائین تراز آن باشد . هنگام ذوب ، لعاب باید با بدنه واکنش دهد تا یک لایه ااتصالی بین آنها تشکیل شود .

هنگام سرد شدن ظروف پخته شده ، بدنه و لعاب منقبض می شوند . اگرضرایب انبساط لعاب و بدنه به اندازه کافی به هم نزدیک نباشند وتنش ها و کرنش های ایجاد شده باعث پرستدای شدن یا ترک برداشتن لعاب می شوند . انبساط حرارتی لعاب و بدنه باید نزدیک به یکدیگر باشند ، اما نه مساوی .

دومین گروه از خواص عمومی مهم ، با نوع کاربرد محصول مرتبط است . یک لعاب سرامیکی و مظروف میتواند باعث شود که بدنه در برابر نفوذ آب مقاوم تر ، از نظر مکانیکی قوی تر ، در برابر سایش و خراش مقاوم تر ، از نظر شیمیایی خنثی تر ، تمیز تر و از نظر زیبایی برای چشم و لمس کردن مناسب تر شود . تقریباً از تمامی لعاب های خارجی ، همگن صافی و سختی انتظار می رود .

1-2- ویژگی اضافه خواص لعاب :
2-2-قابلیت تبلور :
3-2- غلظت :
4-2- انبساط سطح :
5-2- استحکام مکانیکی :
6-2- خواص گرمایی :
7-2-مقاومت شیمیایی :
8-2- خواص بصری :
2-3-مواد لازم جهت تولید اکسید های اساسی:
3-3- مواد لازم جهت تولید همزمان اکسیدهای اساسی و اسیدی :
4-3- مواد لازم جهت تولید اکسیدهای آمفوتری :
5-3- مواد کمکی :
6-3- انتخاب صحیح مواد خام :
1-4- فرمول مولکولی لعاب:
2-4- محاسبه دستور العمل لعاب طبق فرمول :
1-5- انواع لعابهای اصلی :
تغلیظ لعاب:
3-6-لعاب های اپک:
4-6-لعاب اطلسی و مات:
5-6-لعاب های دارای جلوه ویژه:
1-5-6-لعاب های شکسته روتایل:
3-5-6-لعاب های بریده بافت دار:
4-5-6-لعاب های ترک دار:
5-5-6-لعاب های لوستری:
6-5-6-لعاب های راکو:
7-5-6-لعابهای نمکی:
8-5-6-لعاب های خاکستر:
9-5-6-لعاب های سلادون:
مواد اولیه ای که باید از آن ها پرهیز کرد:
1-8- لعابکاری خام:
1-9-  غوطه وری (dipping)
2-9-اسپری کردن:
3-9- لعاب به روش آبشاری یا ناقوسی:
4-9-روش دیسکی:
5-9-رنگ آمیزی:
6-9-روش های اعمال خشک:
1-10-حباب ها:
2-10-بافت سطحی:
3-10-ترک خوردن و پوسته ای شدن:
4-10-لکه یا خال
5-10-خزش و بریده شدگی
6-10-خطوط ناشی از برخورد فلزات:

 

شامل 110 صفحه فایل word


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.