امروزه در مقالات مختلف مى خوانید که مصرف سبزیجات و میوه ها سبب کاهش بیمارى هاى قلبى، فشار خون بالا، چاقى، دیابت و سرطان مى شود اما کمتر در مورد نحوه اثر این مواد غذایى و اینکه به چه طریق سبب کاهش این همه بیمارى مى شوند اطلاعاتى دریافت مى کنید. ما در این مقاله سعى خواهیم کرد درخصوص مکانیسم اثر این گروه از مواد غذایى که اصطلاحاً غذاهاى پرفیبر خوانده مى شوند مطالبى را حضورتان ارائه دهیم.سبزیجات و میوه ها با توجه به ترکیب پرفیبرى که دارند، سایر مواد غذایى خورده شده را احاطه کرده و با کم کردن اثر آنزیم هاى گوارشى از جذب سریع مواد غذایى جلوگیرى مى کنند. در بدن انسان پدیده اى به نام توفان انسولین وجود دارد. در این حالت مصرف بیش از حد مواد قندى سبب افزایش ناگهانى هورمون انسولین که وظیفه پائین آوردن قند خون را دارد، شده و در حقیقت قند مصرف شده بلافاصله سوخته شده و سریعاً سطح خونى قند پائین مى آید. بالا بودن سطح انسولین خون در دراز مدت سبب حالتى به نام مقاومت به انسولین مى شود و این همان چیزى است که در بیماران دیابتى چاق وجود دارد.