هدف: بررسی رفتار تنش- کرنش فلزات و بدست آوردن مشخصات مکانیکی آنها
مقدمه:
برای طراحی قطعات، سازه ها و یا آنالیز و محاسبه تنش و تغییر شکل سازه ها ناچاریم مشخصات مکانیکی از قبیل مدول الاستیسیته E ، ضریب پواسون ، تنش تسلیم ، تنش نهایی و شکل پذیری را داشته باشیم. برای بررسی رفتار مکانیکی مواد و بدست آوردن مشخصات فوق میتوان از یک آزمایش کشش استفاده کرد.
برای این کار نمونه های استاندارد تحت بارگذاری کششی قرار گرفته و مقدار تنش و کرنش آن در هر لحظه ثبت می گردد. با رسم منحنی تنش برحسب کرنش می توان مقادیر خواسته شده را بدست آورد.
تئوری
منحنی تنش- کرنش:
منحنی تنش – کرنش مواد گوناگون تفاوت زیادی با یکدیگر دارند، و آزمایشهای کشش انجام شده بر روی ماده ای یکسان نیز ممکن است نتایج متفاوتی داشته باشند که بستگی به دمای نمونه و سرعت بارگذاری دارد.
با این وجود می توان در میان نمودارهای تنش- کرنش گروههای مختلف مواد، مشخصه های مشترکی را تشخیص داد و بر اساس این مشخصه ها انواع مختلف مواد را به دو گروه اصلی مواد شکل پذیر و شکننده تقسیم بندی کرد.
مشخصه مواد شکل پذیر (داکتیل)، که فولاد ساختمانی و نیز بسیاری از آلیاژهای فلزات دیگر را شامل می شوند، توانایی تسلیم شدن آنها در دماهای عادی است.
وقتی که نمونه تحت اثر بار افزایش یابنده قرار می گیرد، ابتدا طولش به طور خطی با بار افزایش می یابد که این افزایش طول با آهنگی بسیار آهسته انجام می گیرد. از این رو قسمت اول منحنی تنش- کرنش خطی مستقیم با شیب تند است
تعداد صفحات: 7