لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:13
فهرست مطالب:
روندهای مدیریت و سازماندهی گردشگری در طرقبه و شاندیز
شهرداری و شورای شهر
بخشداری و ارگانهای عمرانی استانداری
بخش خصوصی
سایر ارگانها و نهادهای دولتی تاثیرگذار
معرفی، تبلیغ و ترویج گردشگری
تنگناها و محدودیتها
فقدان تعریف حقوقی و تشکیلاتی
فقدان برنامه کالبدی – فضایی شهری
فقدان معرفی، تبلیغ و ترویج
امکانات و قابلیتها
شناختهشدگی گردشگاه و حضور گردشگر
هماهنگی ارگانها، سازمانها و نهادها
تهیه طرحهای ویژه گردشگری
منبع
سازمان و مدیریت گردشگری در طرقبه
بروز مسایل، مشکلات، تنگناها و تهدیدها از سویی و قابلیتها و توانهای استفاده نشده و ظرفیتهای معطل در منطقه و به ویژه شهرهای طرقبه و شاندیز عمدتاً ناشی از ضعف یا فقدان “سازمان و مدیریت” ناشی میشود.
همانطور که در بخش مطالعات سازمان و مدیریت مقیاس کلان مطرح گردیده، مدیریت و سازمانهای گردشگری مهمترین رکن نظام گردشگری محسوب میشود. چنانکه حتی در صورت وجود “جاذبهها و منابع گردشگری”، “گردشگران متنوع” و “فعالیتها و الگوهای تفرجی” ولیکن بدون “مدیریت و سازمان” متناسب، انتظام میان عناصر پایه فوق و بهرهگیری مناسب از قابلیتها و توانها امکانپذیر نیست.
در منطقه طرقبه، و شهرهای طرقبه و شاندیز، در حال حاضر بالاترین سطح گردشگر و “تقاضا” وجود دارد. از سوی دیگر منطقه نیز از قابلیتهای ویژهای برخوردار است اما در عین حال انبوهی از مسایل و مشکلات زیستمحیطی و اجتماعی و کالبدی و زیرساختی وجود دارد. درواقع بر خلاف تصور رایج “عرضه” و “تقاضا” بدون مداخله هدفمند برنامهای نمیتوانند موجد توسعه، آن هم توسعه پایدار باشند.
روندهای مدیریت و سازماندهی گردشگری در طرقبه و شاندیز
در شهرهای طرقبه و شاندیز به مثابه دو “کانون شهری” سازمانها و نهادهای مختلفی در فرآیند گردشگری تاثیرگذارند. اما سازمانهایی که مستقیماً بر روندهای گردشگری مؤثرند، عبارتند از:
شهرداری و شورای شهر
بخشداری، و ارگانهای عمرانی استانداری
بخش خصوصی
سازمانهای و نهادهای دولتی تاثیرگذار غیرمستقیم.
شهرداری و شورای شهر
شهرداری و شورای شهر ارگانهایی هستند که مستقیماً بر روندهای گردشگری شهر تاثیرگذارند. مکانیزم تاثیرگذاری شهرداری و شورای شهر اساساً از طریق طرح هادی شهری صورت میپذیرد. به این ترتیب شهرداری و شورای شهر به مدیریت و سازمان اجرایی طرح هادی تبدیل میشوند و در چارچوب دیدگاهها، سیاستها، ضوابط و مقررات طرح هادی در روند گردشگری مداخله میکنند. علاوه بر طرح هادی که مبنای اصلی تصمیمگیری و مداخله شهرداری محسوب میگردد، سایر طرحهای موردی یا موضوعی مثل احداث مجتمعهای اقامتی و پذیرایی، توسعه شبکه راهها، احداث مجتمعهای تفریحی و رفاهی و نظایر آن نیز زمینههای مداخله شهرداری در روند گردشگری شهر محسوب میشوند.
تحقیق درمورد مدیریت گردشگری