![دانلود مقاله ویژگیهای زعفران](../prod-images/593111.jpg)
- زعفران رشته ای :
عبارتست از کلاله همراه با قسمتی از خامۀ مادگی گل گیاه زعفران زراعی (C.S.L)[1] که به روشهای مختلف خشک شده است. کلاله دارای سه انشعاب به رنگ قرمز مخصوص به خود ، به شکل شیپور، با لبۀ فوقانی دندانه دار، به طول 40-20 میلی متر بوده که در قسمت انتهایی به خامۀ نارنجی متمایل به زرد متصل می باشند.
- زعفران رشته ای بریده :
عبارتست از کلالۀ خشک شدۀ مادگی گل زعفران زراعی به رنگ قرمز مخصوص به خود که خامه کلاملاً از آن جدا شده باشد.
3- خامه :
عبارتست از قسمتی از مادگی گل گیاه زعفران که کلاله را به تخمدان متصل می کند.
- پودر زعفران :
عبارتست از ذرات حاصل از سائیدن زعفران خشک شده (رشته ای و رشته ای بریده ) بطوریکه اندازۀ ذرات آن کاملاً یکنواخت بوده و از الک با چشمه های بقطر 5/0 میلی متر عبور نماید :
یادآوری :
در مورد صادرات اندازۀ ذرات بستگی به درخواست مشتری دارد.
5- پرچم :
عبارتست از اندام زایندۀ نر خشک شده گل گیاه زعفران زراعی که به رنگ زرد می باشد.
- مواد خارجی
الف : مواد خارجی مربوط به گیاه
عبارتست از گلبرگها، کاسبرگها، پرچمها، دانه های گرده و خامه های زرد متمایل به سفید و سایر قسمتهای مربوط به گیاه زعفران زراعی.
ب : مواد خارجی مربوط به محیط
عبارتست از هر مادۀ خارجی به جز مواد ناپذیرفتنی و مواد خارجی مربوط به گیاه مانند : موی انسان – خار – خاشاک و غیره.
ناپذیرفتنی ها :
عبارتست از موادی به شرح زیر که چنانچه در انواع زعفران مورد آزمون وجود داشته باشد، آن نمونه مردود خواهد بود :
- رنگهای افزودنی طبیعی و مصنوعی
- سنگریزه
- وجود حشرات و کنه ه ای زنده و مرده و یا بخشی از بدن آن ها در هر یک از مراحل رشد
- وجود قارچ و کپک که با چشم غیر مسلح قابل دیدن باشد.
- وجود آلودگی مانند فضولات، پر و موی جوندگان و پرندگان که با چشم غیر مسلح قابل دیدن باشد، در صورت لزوم می توان از بزرگنمایی استفاده کرد. اگر بزرگنمایی بیشتر از 10 برابر باشد، در گزارش ذکر شود.
ویژگیها :
- ویژگیهای حسی و فیزیکی
الف: طعم و عطر
زعفران باید دارای طعم و عطر مخصوص به خود، کمی تلخ مزه و تند و عاری از هر گونه طعم و بوی خارجی باشد.
ب : وضعیت ظاهری
انواع زعفران باید حتی المقدر دارای رنگ یکنواخت بوده و نباید در اثر رطوبت زیاد و با خشک کردن نامناسب بهم چسبیده باشند.
شامل 60 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود مقاله ویژگیهای زعفران