کارخانه پپسی در شهر مشهد بزرگراه آسیایی قرار گرفته که مساحتی در حدود 3 هکتار دارد.
آزمایشهای صورت گرفته بر روی قوطی:
از قوطی های اولیه که وارد کارخانه می شود به صورت تصادفی نمونه برداری کرده و از لحاظ ظاهری چک می شوند مثل خوردگی و پریدگی های لبه قوطی و همچنین میانگین وزنی گرفته می شود . 22 قوطی برداشته و میانگین گرفته. همچنین از نظر کج بودن دهانه بررسی می شود که اگر کج باشد باعث می شود در حین کار و در مرحله باد کردن قوطی ها دستگاه متوقف شوند. periforom برای نوشابه های 330cc 23gr و برای نوشابه های 1.5litre 47gr است.
قوطی های تولیدی توسط دستگاه conti form را به ازمایشگاه اورده و درون دستگاه فشار قرار می دهند . ابتدا درون قوطی اب وارد می کنند و بعد به درون ان هوا وارد کرده تا به فشار 200pas برسد و اگر قوطی سالم ماند نشان دهنده سالم بودن دستگاه conti form است.
آب مورد نیاز توسط چاه عمیق تامین شده که وارد مخزن 170m2 شده و ذخیره شده و بعد واردواکنش یک شده که در ان آهک، کلر و سولفات آهن استفاده می شود. سولفات کمک به انعقاد بهتر برای رسوب می کند .آب از بالا وارد و رسوبات از زیر خارجمی شوند. آب از قسمت بالای تانک مصرف شده و وارد واکش 2 شده و ساکن شده و بعد از والش 2 وارد فیلترهای شنی و کربنی می شود. کلر و رنگ و بو توسط کربن فعال گرفته شده و سپس وارد فیلتر پارچه ای شده و ذرات دیگر گرفته می شوند. شستشوی کلی برای صافی های شنی و کربنی سالی 1 بار صورت می گیرد . در آخرین مرحله اب از اشعه uv عبور می کند. دو خط تصفیه آب داریم سیستم بوری سیستم سختی گیر یونی است و توسط آن سختی آب به صفر می رسد و یونهای منیزیم و کلسیم را می گیرد. برای احیاءرزین از آب نمک استفاده می شود.
در سالن شربت سازی دو تانک تهیه شربت داریم که دو جدار است و ابتدا آب را وارد کرده و سپس شکر از بالا وارد تانک شده و به همراه آب حل شده برای حل شدن سریع شکر در اب درون جداره داخلی تانک از بخار استفاده می شود و درون آب مقداری کربن فعال ریخته می شود تا رنگ و بوی شکر گرفته شود. سپس وارد فیلتر تصفیه شربت شده، پودر کمک فیلتر را با آب حل کرده و به درون فیلتر وارد می کنند و روی صفحات فیلتر پودرکمک فیلتر نشسته تا عمل صاف کردن بهتر صورت گیرد . شربت در زمان 25min و در دمایc°80 باقی مانده سپس شربت بین مخزن و صافی سیرکوله شده تا زغال آن گرفته شده و سپس توسط پمپ بعداز زلال شدن وارد hetexchenger شده و با آب سرد دمای آن کاهش یابد.
شربت پاستوریزه شده وارد تانک ذخیره شده و BX شریت را اندازه گیری می کند که باید بین 60-50 باشد و حجم شربت را هم می گیریم و براساس جرم حجمی شربت مقدار وزن شکر را محاسبه می کنیم که این میزان برای پپسی 5500kg شکر در یک تانک است که اگر مقدار شکر کم باشد اضافه کرده و اگر زیاد باشد توسط اب رقیق می کنند بعداز تنظیم شکر به آن عصاره زده می شود.
ماده اولیه از ایرلند وارد شده، شربت تهیه و ذخیره شده در صورت لزوم وارد خط می شود و نسبت 5 به 1 است.
شامل 7 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود گزارش کارآموزی کارخانه پپسی مشهد