لنز های تله:
در لنز های تله(بلند) فاصله کانونی لنز از قطر تصویری که روی فیلم بلند تر است.
در واقع هر لنزی که فاصله کانونی آن از لنز نرمال بیشتر باشد به آن لنز، لنز
تله اتلاق می شود
مثلا در دوربین های 35 میلیمتری لنز استاندارد 50 میلیمتر است پس بنابر این هر لنزی که فاصله کانونی آن بیشتر 50 میلیمتر باشد لنز تله نامیده می شود.
لنز های تله دوربین های 35 میلیمتری بسیار متنوع هستند به طوریکه فاصله کانونی لنز های تله بین 60 تا 2000 میلیمتر قابل تغییر می باشند.
البته لنز هایی با فاصله کانونی بیشتر از 500 میلیمتر بییشتر برای برای فواصل بسیار دور به کار می روند و برای کارهای عمومی زیاد مناسب نیستند.زاویه دید لنز های تله بسیار کم تراز چشم انسان است از این رو این لنزپرسپکتیو تصویر را فشرده تر می کنند و از این رواجزاء تصویر بزرگتر به نظر می رسد.
عمق میدان لنز های تله بسیار کم هستند به این صورت که در بعضی از موارد فقط چند سانتیمتر کم تر و یا بیشتر از تقطه فوکاس در تصویر واضح هستند.این ویژگی بیشتر برای برجسته جلوه دادن یک سوژه و یا جدا کردن یک موضوع از از سایر نقاط تصویر به کار می رود که این مطب یکی از ویژگی های بسیار زیبای این لنز ها می باشد.
محدود بودن عمق میدان باعث می شود فوکاس تصویر دقیق تر شود و تنظیم فاصله ها راحت تر شود.
یعنی با کوچکترین چرخش پیچ تنظیم فوکاس،وضوح تصویر تغییر می کند که این خصوصیت برای عکس برداری از موضوعات متحرک کمی کار را مشکل می کند.البته عکاسان حرفه ای با استفاده از سه پایه ویا تک پایه و استفاده از فیلم های حساسیت بالا سعی می کنند که این لرزش را تا حد امکان کاهش دهند.
لنز های تله معمولا بسیار سنگین و حجیم هستند از این رو برای نصب سه پایه مکان مخصوصی روی آن ها تعبیه شده است.
برش یک لنز 135 میلیمتر
هر چه فاصله کانونی لنز تله بیشتر شود بزرگنمائی آن نیز بیشتر هر چه فاصله
انونی لنز تله بیشتر شود بزرگنمائی آن نیز بیشتر می شود.
مثلا اگر فاصله کانونی یک لنز تله دو برابر لنز نرمال باشد تصویر دو برابر بزرگ تر روی فیلم ثبت می شود.
هر چه فاصله کانونی لنز بیشتر شود حد اقل فاصله عکس برداری هم کمتر
می شود.
مثلا اگر حداقل فاصله عکس برداری یک لنز 50 میلیمتر 35 سانتی متر باشد، حداقل فاصله عکس برداری یک لنز 300 میلیمتر حدود 2 متر است.
شامل 12 صفحه Word
دانلود تحقیق ساختار لنز ها و انواع ان ها