
مشخصات این فایل
عنوان: معرفی مختصری از رشته تاریخ و رشته جغرافی
فرمت فایل : word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 14
این مقاله درمورد معرفی مختصری از رشته تاریخ و رشته جغرافی می باشد .
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از مقاله معرفی مختصری از رشته تاریخ و رشته جغرافی
اهمیت و جایگاه در جامعه
اگر چه شاید هنوز در جامعه ما، دانش تاریخ آن طور که باید و شاید شناخته نشده است، اما وجود مورخان بزرگی نظیر بیهقی، جوینی، رشیدالدین فضل الله و میرزا مهدی خان استرآبادی، بیانگر آن است که علم تاریخ در جامعه گذشته ما اهمیت فراوانی دشاته و ارموزه نیز با توجه به اهمیتی که در دیگر کشورها برای تاریخ قائل هستند، جای امیداوری است که ان شاء ا… تاریخ بتواند در کنار دیگر علوم انسانی در جهت تعالی علمی این مرز و بوم مورد توجه قرار گیرد. .....(ادامه دارد)
ادامه تحصیلات
دانشجویان تاریخ در صورت موفقیت در آزمون کارشناسی ارشد این رشته می تواند یکی از گرایشهای زیر را برای ادامه تحصیل در دوره کارشناسی ارشد انتخاب نمایند:
تاریخ ایران قبل از اسلام، تاریخ اسلام، تاریخ ایران در دوره اسلامی و تاریخ عمومی.
تعداد واحدهای کارشناسی ارشد 32 واحد است که 4 واحد آن را پایان نامه تشگیل می دهد. خوشبختانه در کشور، دوره دکترای تاریخ ارائه می شود و دانشجویان ممتاز پس از موفقیت در آزمونهای کتبی و شفاهی می توانند در این گرایشها به تحصیل ادامه دهند. .....(ادامه دارد)
معرفی مختصری از مجوعه علوم جغرافیایی و گرایشهای آن
(گروه ازمایشی علوم انسانی)
مقدمه علم جغرافیا از کهن ترین دانشهای بشسری است. فراز و نشیبها و تحولات سیاسی ـ اجتماعی تاریخ بشر نه تنها کمترین خدشه ای بدان وارد نساخته، بلکه اهمیت و کاربرد آن در هر فرازی از زندگی بشری بیش از پیش نمایان شده است. همراه با توسعه سریع جوامع در درههه های اخیر، این علم در کنار سایر علوم بالاترین کاربرد را در عرصه برنامه ریزی های توسعه اقتصادی اجتماعی سیاسی و نظامی از خود به نمایش گذاشته است. ویژگی مهم و منحصر به فرد و نگرش فراگیر و جامعیتی را که در این علم وجود دارد، شاید بتوان دلیل پویایی، اهمیت و موفقیت آن دانست. امروزه تخصصهای علم جغرافیا هر یک به تنهایی رو به توسعه و ظهور و به کارگیری فنون و مهارتهای نوین رایانه ای و ماهواره ای و سایر امکانات و تجهیزات فنی و آموزشی به منزله انقلابی در حوزه این علم در حال تکوین به شمار می آید از این رو آن را به عنوان یکی از جذابترین رشته های تحصیلی برای دانشجویان و موثرترین شاخه های معرفت بشری برای .....(ادامه دارد)
واحدهای درسی شاخه طبیعی
واحدهای درسی شاخه طبیعی، مجموعاً 143 واحد می باشد که ازاین تعداد: 20 واحد درسهای عمومی، 74 واحد درسهای مشترک 35 واحد درسهای اصلی و 14 واحد درسهای گرایش را شامل می شود.
درسهای اصلی
دانشجویان با اموزش این درسها ضمن آشنایی با شاخه های جغرافیای انسان و طبیعی علم جغرافیا، زمینه فراگیری درسهای گرایش را می یابند. درسهای اصلی شاخه جغرافیای طبیعی 35 واحد است.
موضوعات درسهای اصلی: در این درسها موضوعاتی همچون: جغرافیای جمعیت ایران، جغرافیای روستایی ایران، جغرافیای شهری ایران، جغرافای اقتصادی ایران(کشاورزی، صنعت، جمل و نقل و انرژی) نظریه های اقتصادی، و اقتصاد توسعه، متون جغرافیای انسانی به زبان بیگانه 1 و 2 ویژگیهای جغرافیای .....(ادامه دارد)
درسهای گرایش جغرافیای انسانی (گرایش شهری)
اقتصاد شهری، شهرها و شهرکهای جدید، روابط متقابل شهر و روستا با تاکید بر ایران، اصول و روشهای برنامه ریزی ناحیه ای، برنامه ریزی شهری در ایران، کارگاه برنامه ریزی شهری و منطقه ای روشهای تحلیل جمعیت، برنامه ریزی روستایی در ایران.
درسهای گرایش جغرافیای انسانی (گرایش روستایی)
اصول و روشهای برنامه ریزی روستایی، اقتصادی روستایی، اقتصاد کوچنشینان ایران. روابط متقابل شهر و روستا با تاکید بر ایران، برناهم ریزی روستایی در ایران، کارگاه برنامه ریزی روستایی، روشهای تحلیل جمعیت، برنامه ریزی شهری در ایران.
درسهای مشترک
(همه شاخه های جغرافیا) به علاوه درسهای پایه، شامل موارد زیر است:
ریاضیات1و2 آمار و احتمالات 1 و 2 زمین در فضا، منابع و ماخذ جغرافیایی ایران فلسفه جغرافیا و جغرافیای کاربردی، تارخ علم جغرافیا، کارتوگرافی. نقشه برداری 1 و 2، نقشه خوانی، روش تحقیق، اصول سنجش از دور، کاربرد عکسهای هوایی و ماهواره ای در جغرافیا، کامپیوتر در جغرافیا، مبانی علم .....(ادامه دارد)
جذب فارغ التحصیلان دوره های تحصیلات تکمیلی در محیطهای کار
فارغ التحصیلان دوره های تحصیلات تکمیلی رشته جغرافیا با بهره مندی از تواناییهای علمی در ابعاد نظری، پژوهشی، کاربردی و کسب تخصص در گرایش خاص، به عنوان کارشناس تخصص در گرایش خاص، به عنوان کارشناس تخصصی در خدمت عرصه های تحقیقاتی، آموزشی، اجرایی سازمانها، نهادها و وزارت خانه های مختلف قرار می گیرند. علاوه بر این. چگونگی ساختار توسعه اینده کشور به ویژه ترسمی خطوط توسعه فضایی کشور و مفاهیم فضایی، بر عهده فارغ التحصیلان این رشته دانشگاهی است. پی افکندن وطراحی طرحهای فضایی جغرافیایی به عنوان حوزه های زیست و معیشت مطلوب انسانی بدون استثنا و در قلمرو تخصصی گرایش های این رشته علمی قرار می گیرد که خود جایگاهی بس رفیع در سطوح چشم انداز کلان تا خرد توسعه ملی دارد. .....(ادامه دارد)
بخشی از فهرست مطالب مقاله معرفی مختصری از رشته تاریخ و رشته جغرافی
تعریف و هدف
اهمیت و جایگاه در جامعه
تواناییهای فارغ التحصیلان
موقعیتهای شغلی و محلهای کار
واحدهای درسی
ادامه تحصیلات
معرفی مختصری از مجوعه علوم جغرافیایی و گرایشهای آن
تعریف و هدف
اهمیت و جایگاه در جامعه
تواناییهای لازم برای داوطلبان این رشته و ادامه تحصیل در آن
2ـ1ـ واحدهای درسی شاخه طبیعی
درسهای مشترک
ادامه تحصیلات
تواناییها فارغ التحصیلان مقطع های کارشناسی ارشد و دکتری
جذب فارغ التحصیلان دوره های تحصیلات تکمیلی در محیطهای کار
دانلود مقاله معرفی مختصری از رشته تاریخ و رشته جغرافی