یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

دانلود مقاله بررسی وضعیت اجارة بدون مدت در حقوق مدنی ایران

اختصاصی از یارا فایل دانلود مقاله بررسی وضعیت اجارة بدون مدت در حقوق مدنی ایران دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله بررسی وضعیت اجارة بدون مدت در حقوق مدنی ایران


دانلود مقاله بررسی وضعیت اجارة بدون مدت در حقوق مدنی ایران

 

مشخصات این فایل
عنوان: بررسی وضعیت اجاره بدون مدت در حقوق مدنی ایران
فرمت فایل : word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 35

این مقاله در مورد بررسی وضعیت اجاره بدون مدت در حقوق مدنی ایران می باشد .

 

بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از مقاله بررسی وضعیت اجاره بدون مدت در حقوق مدنی ایران

 حقوق فرانسه
در حقوق فرانسه علاوه براینکه ممکن است متعاقدین عقد اجاره‎ای را منعقد کنند و مدت آن را تعیین ننمایند، قانونگذار کلیة «عقود اجاره‎ای غیر مکتوب (bail sans ecrit) را اجارة بدون مدت می‎نامد. این، موضوعی است که حقدقدانان فرانسه به آن انتقاد کرده‎اند و آن را غیر منطقی می‎دانند، زیرا چه بسا ممکن است عقد اجاره‎ای به صورت شفاهی (غیرمکتوب) منعقد شود و متعاقدین مدت آن را تعیین نمایند. در اینجا تحمیل مدتی از سوی قانونگذار برمتعاقدین، کاری غیر‎اصولی است.حال، ببینیم نظام حقوق فرانسه  ......(ادامه دارد)

حقوق ایران
در مواد 501 و 515 ، قانون مدنی ایران، قانونگذار به این موضوع توجه کرده است. اما قبل از اینکه این مواد را بررسی کنیم، بهتر است به فقه امامیه که وجهة نظر نگارندگان قانون مدنی بوده است، مراجعه کنیم و ببینیم که در این زمینه تدبیر فقها چگونه بوده است.
الف: فقه امامیه
در فقه امامیه در این خصوص، سه نظر عمده مطرح شده است:
گروهی اجاره را به دلیل مجهول بودن مدت، بکلی باطل دانسته‎اند. مرحوم صاحب جواهر، این نظر را به متأخران منتسب کرده است.
ابن‎ادریس حلی همین عقیده را دارد وی......(ادامه دارد)

حقوق موضوعه
مادة 468 قانون مدنی ایران تصرح دارد که اگر متعاقدین مدت (اجارة اشیاء) را ذکر نکنند، عقد باطل است. بطور کلی، اگر مدت در هر موردی که ذکر آن برای معین کردن میزان منفعت لازم و ضرور است قید نشود، عقد اجاره باطل است. با این حال، در مادة 501 و 512 قانون مدنی، قانونگذار به موردی اشاره کرده است که مدت اجاره مشخص نیست، اما برحسب عرف معمول عقد اجاره صحیح است. فرض کنیم مستأجر دربارة مدت استفاده از مورد اجاره تصمیم قطعی ندارد، و هنوز نمی‎داند ......(ادامه دارد)

نظریة وقوع عقد خصوصی
به نظربعضی از حقوقدانان، قانون مدنی ایران از نظر فقهایی پیروی کرده است که معتقدند اجاره فقط نسبت به مدتی که مبنای اجاره بها واقع شده، درست است و نسبت به بقیه مدت اجاره منعقد نمی‎شود. لیکن این گروه در زمرة کسانی که معتقدند بعد از انقضای مدت اولیة عقد، هیچ‎گونه رابطة قراردادی میان موجر ومستأجر باقی نمی‎ماند، قرار نمی‎گیرند. مطابق نظر این گروه، روابط طرفین را باید در دو......(ادامه دارد)

مبحث سوم: پایان اجارة بدون مدت
مقصود از پایان اجارة‌بدون مدت، اجاره‎هایی است که نفوذ حقوقی دارد. بنابراین اگر عقد اجاره‎ای به دلیل ذکر نشدن مدت که منجر به مجهول شدن مورد معامله شده است باطل باشد، دیگر جایی برای پرداختن به این موضوع نیست. اگر مستأجر از عین مستاجره‎ای که عقد اجاره‎اش به هر دلیل باطل باشد استیفای منفت کرده باشد، موجر مستحق اجرة‎المثل است. بدیهی است که در این مورد، هیچ رابطة ......(ادامه دارد)

نتیجه
در حقوق مدنی ایران اگرمتعاقدین مدت عقد اجاره را ذکر نکنند، و همچنین پرداخت اقساط مال‎الاجاره را از قرار روز، ماه یا سال تعیین ننمایند و از طریق دیگری مقدار منفعت را مشخص نکنند، عقد اجاره باطل است. اما اگر عقد اجاره‎ای منعقد کرده باشند که در آن مدت تعیین نشده باشد اما پرداخت اقساط مال‎الاجاره از قرار روز، ماه یا سال تعیین شده باشد، مطابق مادة‌قانون مدنی، عقد اجاره برای مدتی که برای پرداخت اقساط مال‎الاجاره تعیین شده است، منعقد می‎شود. اما در خصوص مازاد ......(ادامه دارد)

 فهرست مطالب مقاله بررسی وضعیت اجاره بدون مدت در حقوق مدنی ایران

چکیده
مقدمه
ذکر نشدن مدت
تعیین مال‎الاجاره برای مدت معین بدون تصریح به مدت
حقوق مصر
حقوق فرانسه
حقوق ایران
حقوق موضوعه
نظریة عدم وقوع عقد
نظریة تجدید عقد اجاره
نظریة وقوع عقد خصوصی
مبحث سوم:پایان اجارة بدون مدت
کتابنامه
یادداشت
نتیجه


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله بررسی وضعیت اجارة بدون مدت در حقوق مدنی ایران
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.