مشخصات این فایل
عنوان: قنات ها
فرمت فایل: word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 110
این مقاله در مورد قنات ها می باشد .
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از مقاله قنات ها
قنات در گسترهی تاریخ
پژوهشگران بهاتفاق معتقدند که بهرهبرداری از قنات ابتدا در ایران صورت گرفته و در دورهی هخامنشی توسط ایرانیان به عمان، یمن و شاخ آفریقا نیز راه یافت سپس مسلمانان آن را به اسپانیا بردند. مهمترین و قدیمیترین کاریزها در ایران، افغانستان و تاجیکستان وجود دارد. در حال حاضر در ٣٤ کشور جهان قنات وجود دارد ولی چهلهزار قنات فعال موجود در ایران چند برابر بیشتر از مجموع قناتها در سایر کشورهای جهان است. مهمترین قناتهای ایران در استانهای کویری خراسان، یزد، .......(ادامه دارد)
چند نمونه از قناتهای ایران
در حال حاضر عمیقترین قنات ایران، قنات قصبهی گناباد است با حدود ٣٤٠ متر عمق مادر چاه آن، و طولانیترین قنات در منطقهی یزد قرار دارد با طول ١٠٠ کیلومتر. قنات قصبهی گناباد پیشینهی تاریخی ٢٥٠٠ ساله دارد و بیش از دو هزار هکتار از اراضی کشاورزان این شهرستان را به صورت سنتی آبیاری میکند. در قنات قصبه با ٣٣١٣٣مترطول، ٣٤٠ مترعمق و ٤٧٠ حلقه چاه که در دوران هخامنشیان و یا قبل از آن ........(ادامه دارد)
سیستم زه کشی چند جریانه آب و فاضلاب
سیستم زه کشی چند جریانه، سیستمی با عملکرد سریع السیر و بسیار بادوام که برای زدودن آبهای سطح زمین و حل مشکل آب گرفتگی زمین های چمن و سطوح معابر از آن استفاده می شود. این سیستم در نقاط سطحی و بسیار کم عمق زمین نصب می شود در نتیجه آبهای سطحی سریعتر وارد آن می شوند و هزینه نصب آن نیز کمتر است. سطح محکم این سیستم آب را سریعاْ در خود جمع می کند و در کانالی که جریان آزاد آب بدون هیچ مانعی از آن می گذرد با سرعت بسیار بالایی در آن آب ........(ادامه دارد)
اثربخشی
اثر بخشی پروژه های تغذیه مصنوعی به فاکتورهای بسیاری بستگی دارد ، که مهم ترین آنها : مناسب بودن اراضی محل تغذیه، دانه بندی خاک و صاف و زلال و بدون رسوب بودن آب تغدیه ای است . چنانچه هریک از این فاکتورها زایل شود از اثر بخشی پروژه بشدت کاسته شده و حتی به سمت بی تاثیر بودن میل می کند .
نمونه مفید آن که با جمع شدن تمامی شرایط مثبت حاصل شده ، تغذیه های گودالی در دشت گرمسار بود ، که دقیقاٌ بیست روز پس از شروع تغذیه ، قنات روستای اکبر
.......(ادامه دارد)
پایین افتادن سطح آب زیرزمینی
این حالت زمانی اتفاق می افتد که در بشکه فرضی فوق الذکر ، تنها تفاوت در مقدار آب ورودی و خروجی است .
در این حالت مقدار آب خروجی شیر شماره 2 بیش از مقدار آب ورودی از شیر شماره 1 میباشد ، و در اثر باز بودن شیرها ، بمرور سطح آب بشکه پایین و پایینتر می رود تا جایی که سطح آب به کف بشکه برسد و دیگر ، آبی برای خارج شدن وجود نداشته باشد ، الا همان مقداری که از شیر شماره 1 وارد میشود .
دراینصورت دیگر جریان مستقیم شده و فقط مقدار وارده عیناٌ خارج شده و چیزی .......(ادامه دارد)
تغذیه مصنوعی چیست ؟
منابع آب زیرزمینی ، عبارت از آبهایی است که در طول سالیان دراز تاریخ زمین به مرور در اثر نفوذ به داخل زمین راه یافته و سفر خود را به سمت آبخوان آغاز نموده و در آنجا گرد آمده اند .
آبی که از طریق نزولات جوی و یا هر منبع سطحی بر روی زمین جاری میشود چنانچه بستر جریان طبیعی و نفوذپذیر باشد به مرور در زمین نفوذ کرده و به سفر خود بصورت زیرسطحی ادامه می دهد .
مانند حیات پس از مرگ می ماند ، که در ظاهر نیست ، ولی در جایی وجود دارد. شما هم دیگر آب را در روی زمین نمی بینید ، ولی این نشانه نبود آب نیست بلکه .......(ادامه دارد)
فهرست مطالب مقاله قنات ها
قنات
واژه شناسی قنات
اسامی معادل قنات
قنات در گسترهی تاریخ
تعریفی فنی از واژه ی قنات
چند نمونه از قناتهای ایران
ابزار و وسایل جهت حفر قنات
قنات و صنعت گردشگری
بررسی نمونهای از به کارگیری قنات در صنعت گردشگری
شمای قنات
آنومالی های سیستم
نگرش سیستمی
چاه
قنات
سفره یا آکیفر
تغذیه مصنوعی چیست ؟
دانلود مقاله قنات ها