یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

مقاله در مورد آتشکده های ایران

اختصاصی از یارا فایل مقاله در مورد آتشکده های ایران دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله در مورد آتشکده های ایران


مقاله در مورد آتشکده های ایران

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

 تعداد صفحه19

 

بخشی از فهرست مطالب

معروفترین آتشکده های ایران

 

آتشکده آذرگشسب یا آذرجشنس (تخت سلیمان)

 

آتشکده نیاسر

 

چهار طاقی بازه هور (رباط سفید)

 

آتشکده قصرشیرین

 

قلعه دختر و پسر

 

آتشکده بیشابور

 

آتشکده ری

معروفترین آتشکده های ایران

 اکثر آتشکده های ایران متعلق به دوران ساسانی است.در حال حاضر از آنها جز ویرانه ای باقی نمانده است. آنچه در ادامه می آید شرحی در مورد چند آتشکده معروف ایران است.

آتشکده آذرگشسب یا آذرجشنس (تخت سلیمان)

یکی از مشهورترین و بزرگ ترین آتشکده های فلات ایران که در آذربایجان غربی در ۴۹ کیلومتری شمال شرق شهر تکاب کنونی قرار دارد امروزه به آن تخت سلیمان می گویند. در دوره شاهنشاهی اشکانیان مهم ترین پادشاه آذربایجان آریوبرزن و پسرش ارت وزد بوده است. بیشتر پادشاهان ایران پس از نشستن بر اریکه شاهنشاهی به نیایشگاه آذرگسشب آذربایجان می رفتند و به درگاه خداوند نیایش و سپاس و درود می فرستاده اند و سپس هدایایی تقدیم می کردند.

آتشکده شیر نیز همان آذرگشسب است که خرابه های آن نزدیک تخت سلیمان است. ساخت این بنا به بیش از ۳۰۰۰ سال باز می گردد و در کتاب هفتم دینکرد در بند ۳۹ سازنده آن را کیخسرو پسر سیاوش شناخته شده است که فر ایزدی به او رسیده بود.

آذرگشسب در کنار دریاچه چیچست قرار دارد و در گذشته کاخهای بسیار باشکوه و سترگ در اطراف آن بنا بوده است. این دریاچه به صورت خودجوش هر ثانیه ۴۴ لیتر آب از خود بیرون می دهد. آتشکده ساسانی وسیع ترین تاسیسات ساسانی است که تاکنون شناسایی و از زیر خاک بیرون آورده شده است. یک آتشکده دارای تعداد زیادی اتاق است. در مرکز بنای آتشکده معمولا یک اتاق مربع به شکل یک چهار طاقی با محراب آتش ساخته می شود. دومین اتاق مهم «یزشن گاه» است که در آن آتش را وقتی برای نیایش در معرض دید نیست، شعله ور حفظ می کردند.

آتشکده نیاسر

این آتشکده توسط اردشیر بابکان ساخت شده است. طول و عرض آن ۱۴ متر در ۱۴ متر می باشد. این بنا پس از یورش تازیان (اعراب) ویران شد ولی سپس توسط مردم بازسازی گشته است و امروز تقریبا سالم می باشد. نیاسر در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهر کاشان قرار دارد و در منطقه ای کوهستانی در ارتفاعات کرکس می باشد.

 


دانلود با لینک مستقیم


مقاله در مورد آتشکده های ایران
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.