یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

مقاله بررسی علل در راهبردهای علم گریزی افت تحصیلی در بین دانش آموزان راهنمایی یک شهرستان

اختصاصی از یارا فایل مقاله بررسی علل در راهبردهای علم گریزی افت تحصیلی در بین دانش آموزان راهنمایی یک شهرستان دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله بررسی علل در راهبردهای علم گریزی افت تحصیلی در بین دانش آموزان راهنمایی یک شهرستان


مقاله بررسی علل در راهبردهای علم گریزی افت تحصیلی در بین دانش آموزان راهنمایی یک شهرستان

 

مشخصات این فایل
عنوان: بررسی علل در راهبردهای علم گریزی افت تحصیلی در بین دانش آموزان راهنمایی یک شهرستان
فرمت فایل : word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 14

این مقاله درمورد بررسی علل در راهبردهای علم گریزی افت تحصیلی در بین دانش آموزان راهنمایی یک شهرستان می باشد.

خلاصه آنچه در مقاله بررسی علل در راهبردهای علم گریزی افت تحصیلی در بین دانش آموزان راهنمایی یک شهرستان می خوانید :

بیان مسئله
با توجه به مطلب فوق این سوالها به وجود می آید که آیا ایجاد خلاقییت در دانش آموزان انهارابه پیشرفت وا می دارد ؟آیا این کار دانش آموز رابه سوی تفکرخلاق رهنمود میکند؟آیا این تفکر خلاق آنها را به ابتکار عمل وا میدارد؟آیا این ابتکار عمل انها را به سوی توسعه ونوآوری می کشاند؟و با لا خره به طور کلی برای مطالب فوق میتواند این سوال را مطرح کرد ؟آیا خلاقیت باعث نواوری توانایی وتوسعه دانش می شود؟                                    
 (بودو. آلن (1358). خلاقیت در آموزشگاه)

 اهمیت وضرورت تحقیق
  علیرغم امروزه توسعه فناوری الکترونیک اینترنت و رایانه هنوز کتاب و کتاب خوانی مهمترین شاخصه توسعه یافتگی است و هر ملتی که وقت بیشتری برای مطالعه میگذارد مسیر توسعه و پیشرفت را آسانتر طی می کند و هر ملتی به هر دلیلی خواه ضعف برنامه ریزی و آموزش و یاعلل دیگر از کتاب فاصله داشته باشد به همان میزان هم از توسعه و پیشرفت فاصله دارد و این یک اصل محتوم در سنجش ترقی و توسعه ملتها محسوب می شود. در جانب دیگر هیچ ملتی هم تاکنون بدون توسعه فرهنگی و ارتقا سطح دانش و معلومات عمومی به توسعه صنعتی کشاورزی پزشکی علمی و پژوهشی نرسیده زیرا انسانها با استفاده از کتاب به دستاوردهای سایر ملل پی بردند و همین اطلاعات آنها را در ترقی و پیشرفت اقتصادی یاری رسانده است بنابراین باید کتاب و کتاب خوانی را یکی از ابزارهای ضروری برای ادامه حیات یک ملت به شمار آورد. (جعفریان یسار، حمید (1380). پرورش خلاقیت. ماهنامه رشد معلم)
در مورد سیر تکاملی اندیشه و احساس کودک ، ژان ژاک وسو به چهار مرحله اشاره دارد:
1.   از تولد  تا  6 سالگی
2.   از 7  سالگی  تا  12 سالگی
3.   از 13  سالگی  تا  15 سالگی  یا  بلوغ
4.   از 16  سالگی  تا  20  سالگی  یا  نوجوانی
هر مرحله توانائی ها و محدودیت های خاص خود را دارد . به عقیده ی این نویسنده ، کودک باید با انگیزه ی خویش به آموزش بپردازد و همچو یک انسان آزاد مسئولیت زندگی خود را بپذیرد .

هدف تحقیق:
هدف تحقیق مشخص نمودن این موضوع است که خلاقیت وروش های مناسب  مطالعه باعث ایجاد تفکر خلاق و عدم علم گریزی  در بین دانش آموزان و نوجوانان می شود لذا تحقیق در پی این است تا در یابد بین این دو موضوع چقدر رابطه وجود دارد .
 (افروز، غلامعلی (1365)دانش‌آموزان تیزهوش و خلاق. مجله پیوند، شماره 18)                                                                            
 فرضیه:
آیا خلاقیت باعث ایجاد تفکر خلاق و عدم علم گریزی در نوجوانان می شود؟
متغیر:
تعریف نظری:خلاقیت عبارتند از رشد یافتگی تحصیلی, پایداری در دروس و اشتیاق به درس خواندن می شود.
تعریف عملیاتی:
چند درصد افراد در این روش با موفقیت رو به رو می شوند.                                                                                   
در این  تحقیق از ابزاری مثل  مصاحبه .پرسشنامه و کتابهای درسی ,اینترنت استفاده شده است وجامعه یا نمو نه تشکیل شده است از دانش آموزان (7تا11)دوران ابتدایی.                                                                                                    در اینجا از روش تحقیق توصیفی استفاده شده است.
      ( آقازاده، محرم (1382). چگونه خلاقیت دانش‌آموزان را پرورش دهیم)                              

عوامل علم گریزی                                                                                                                         
عوامل موثر در افت تحصیلی
 ۱- محتوای آموزشی
۲- سطح علمی معلم
۳- ناآشنایی با حیطه عاطفی و علمی دانش آموز
۴- کلی بودن هدف ها- بی ارتباطی هدف ها با جهت گیری برنامه ریزی
۵- نامشخص بودن هدف های رفتاری
۶- در دسترس نبودن کتب راهنمای تدریس برای معلم
۷- ناهماهنگی فرهنگ خانواده و نیاز جامعه با نتیجه آموزش
۸- وسعت علم
۹- عدم توالی منطقی موضوع های درسی

الف: محتوای کتب درسی
در کشور ما محتوای کتب درسی توسط دفاتر تحقیق و تالیف کتب درسی به وسیله اساتید متخصص تدوین می شود. سطح ارتباط مولفین کتاب با عوامل درگیر با محتوای کتب معلم و شاگرد ضعیف بوده و نسبت به نیاز دانش آموز و تقاضای معلم بی اطلاع هستند یا حداقل شناخت از نزدیک وجود ندارد. لذا متخصصان به پشتوانه رشته تحصیلی خود به تعیین محتوای درسی پرداخته اند.( حق‌شناسی، مرجان (1378). )
ب: سطح علمی معلم
معلمی چیزی فراتر از یک تخصص علمی است. معلم باید با زمینه های تربیتی، روانشناسی، برنامه ریزی، طرح درس و شیوه های آموزش آشنا باشد که این امر با یک برنامه ریزی دقیق در سطح دانشگاهی که معلمین بعد از دستیابی به تخصص رشته ای باید در علوم رفتاری دوره ببینند بعد از تسلط کامل به جریان آموزش وارد نشوند.
ج: ناآشنایی با حیطه عاطفی دانش آموزان
در سیستمی که یادگیری براساس علایق و نیازهای فراگیران نیست ایجاد انگیزه تقریباً صفر است و در صورتی که انگیزه و رغبت درونی برای یادگیری لازم است مواجه شدن کودک با مسائل واقعی ایجاد شگفتی، کنجکاوی و محرک درونی برای او می نماید و احتیاج به تشویق و تنبیه و محرک های بیرونی ندارد. در سیستم ما دانش آموزان به کسب دانش و معلومات نائل می شوند اما سطحی و صوری و متکی بر حافظه آنها است در صورتی که یادگیری باید معنادار و پایدار باشد.( خان‌زاده، علی (1363))

راهبردهای علم گریزی:
راهبرد
راهبرد یا استراتژی به طرح عملیاتی ی درازمدتی گفته می‌شود که به منظور دستیابی به یک هدف مشخص طراحی شده باشد. راهبرد شامل زمینه‌های کاری گوناگون می‌شود راهبرد یا استراتژی عالی ترین سطح از میان سطوح 4 گانهٔ مدیریت است .(همان منبع)
آسیب شناسی اجتماعی اصطلاح مدرسه گریزی پس از اجباری شدن آموزش و پرورش در اواخر قرن نوزدهم میلادی در اروپا رواج یافت. در آن موقع اصطلاح فرار از مدرسه کلیه شکل های غیبت بدون اجازه از مدرسه را دربرمی گرفت. اصطلاح مدرسه گریزی پس از اجباری شدن آموزش و پرورش در اواخر قرن نوزدهم میلادی در اروپا رواج یافت. در آن موقع اصطلاح فرار از مدرسه کلیه شکل های غیبت بدون اجازه از مدرسه را دربرمی گرفت. فرار از مدرسه عکس العمل های متفاوتی از سوی اولیاء و مربیان برانگیخته است که اهمیت مطالعه گسترده این موضوع را دو چندان می کند. نگرانیهایی که این نوع مشکل به وجود می آورد پرسشهایی را در ذهن اولیاء و مربیان به وجود می آورد مانند: سرنوشت او چه می شود؟ آیا یک زندگی را در آینده راه خواهد برد؟ آیا در بزرگسالی به مشکلی برنمی خورد؟ (رشیدپور، مجید (1362).)
عوامل موثر بر مدرسه گریزی
۱ – وجود تعارض یا کشمکش درون روانی والدین: یکی از والدین به دلیل وجود رگه های مرضی در شخصیت نشانه های وابستگی کودک را تقویت می کند. طوری که جدایی از والدین برای کودک سخت شده، در نتیجه از مدرسه می گریزد.
۲ – کشمکش درون روانی کودک: مدرسه هراسی و دیگر اختلالاتی که برای اولین بار در طی کودکی بروز می کند، می توانند از عوامل تسریع کننده یا زمینه ساز مدرسه گریزی باشند. مثلاً بیش فعالی می تواند شکست تحصیلی و گریز از مدرسه را به خاطر پاسخ ندادن به توقعات مدرسه، در پی داشته باشد. بنابراین درمان اختلالات زمینه ای بسیار مهم است. (سیف، علی اکبر (1369))

ترس از مدرسه در کودکان
ترس ازمدرسه به اجتناب وبی میلی شدید برای رفتن به مدرسه گفته می شود ، کودکان مبتلا به این مشکل ازنگرانی درباره وقوع یک اتفاق ناگوار صحبت می کنند وازعلائم جسمی مانند سردرد ، دل درد ، درد معده وتهوع شکایت دارند . به دلیل اهمیت ترس های دوران کودکی وتاثیر سوء آن دررشد خلاقیت ، یادگیری وپیشرفت تحصیلی وبروز اختلالات دربزرگسالی، دراین مقاله به بررسی مفهوم ترس ازمدرسه ، دیدگاه نظری وسبب شناسی آن ، تفاوت ترس ازمدرسه با فرارازمدرسه وتدابیر درمانی دراین زمینه پرداخته شده است
(قرائنی مقدم، امام ا... (1375))
درمان :
اکثریت درمانگران علی رغم دیدگاه های متفاوت ، بر این عقیده اتفاق نظردارند که بازگشت سریع کودک به مدرسه بسیاراهمیت دارد . دیدگاه روان تحلیلی برای تقویت (من ) کودک برایجاد بصیرت تاکید دارد وممکن است برضرورت درمان مادر نیزتاکید شود. چون دراین دیدگاه فرض براین است که مادران کودکان مدرسه هراس اکثراً روان نژند هستند .
راهبردهای علم گریزی  «  گسترش فرهنگ مطالعه و پژوهش در دانش آموزان  »

  اهمیت و ضرورت
          در مهارت اساسی برای پایه ریزی زندگی علمی و اجتماعی , مطالعه و پژوهش است. فراگیری مهارت های پایه برای مطالعه و پژوهش در سال های نخست زندگی و بخصوص دوره تحصیلی سبب پویندگی بیشتر زندگی علمی و اجتماعی می شود.
        هم چنان که در فرهنگ نامه های نوین واژه دانش آموز عبارت است از :
1- محقق , یادگیرنده و مدرسه لو
2- فری که مطالعه می کند , مشاهده گر منظم و با توجهی خاص.
اهداف :
1- رشد و توسعه فرهنگ انسانی از طریق کتابخوانی و مسابقات ادبی
2- فراهم آوردن زمینه های مطالعه در دروس مختلف
3- تقویت و توسعه راههای جذب دانش آموزان به کتابخانه مدارس
4- ایجاد زمینه های پژوهشی در دانش آموزان
5- فراهم کردن زمینه های مسئولیت پذیری در دانش آموزان   
 
  روش مطالعه و یادگیری دو سویه
 فَاقصُصِ القَصَصَ لعلهم یتَفَکرونُ
قصه را بگوی , شاید به اندیشه فرو روند.  سوره آل عمران /61
   این روش را پالینسکار و براون تدوین کرده اند. قصد این دو دانشمند از تدوین روش مطالعه و یادگیری دو سویه , کمک به دانش آموزان برای آموختن اندیشیدن با عنایت به مواد خواندنی بود . پالینسکار و براون برای عملی کردن روش مطالعه و یادگیری دو سویه , چهار راهبرد یا راه کار در نظر گرفتند که عبارتند از : طرح سوال , خلاصه کردن , روشن سـازی معـانـی واژه ها و روشـن کـردن نکات پیچیده متن و پیش بینی رویداد آتی .
معلم برای آشنا کردن دانش آموزان با روش مطالعه و یادگیری دو سویه باید به آنان اطلاعات داده و آنان را با ویژگی های هر کدام از راهبردها یا راه کارها آشنا سازد و نیز فعالیت های مربوط به آنها را به دانش آموزان بیان کند , سپس گروه های دانش آموزی باید به طور مستقل از روش یاد شده , بهره بگیرند. (کالینز، پال؛ دبری، پتی (1998))
اصول تقویت مثبت
اصل اول
از تقویت کننده مناسب استفاده کنید. تقویت کننده‌های مختلف بر افراد مختلف تاثیرات متفاوتی دارند. همچنین تاثیر یک تقویت کننده واحد بر یک فرد معین در شرایط مختلف متفاوت است. بنابراین لازم است در استفاده از تقویت کننده‌ها در شرایط گوناگون و با افراد مختلف این نکته به خوبی مورد توجه قرار گیرد.
اصل دوم
فوریت تقویت یک عامل مهم است. تقویت فوری اثر بخشی بیشتری از تقویت همراه با تاخیر دارد و گاه تقویتی که با تاخیر انجام شده هیچ فایده‌ای ندارد. معلم باید بلافاصله پس از انجام رفتار مطلب از سوی دانش آموزان آن رفتار را تقویت کند و فاصله بین تقویت و رفتار را به حداقل برساند.
اصل سوم
مقدار تقویت را توصیه می‌کند. دانش آموزان اگر ببینند معلمی همیشه و در هر مورد با دلیل و بی‌دلیل همه را مورد تشویق و تمجید قرار می‌دهد رفتار تقویت کننده او نسبت به دانش آموزان اثر تقویتی‌اش را از دست می‌دهد بنابراین لازم است مقدار و میزان مناسب تقویت رعایت گردد....

بخشی از فهرست مطالب مقاله بررسی علل در راهبردهای علم گریزی افت تحصیلی در بین دانش آموزان راهنمایی یک شهرستان

چکیده  مقاله
بیان مسئله
اهمیت وضرورت
تحقیق
هدف تحقیق:
فرضیه:
راهبردهای علم گریزی:
ترس از مدرسه در کودکان
درمان :
اصول تقویت مثبت
اصل اول
گذری بر اندیشه های آموزشی  
نمونه و روش نمونه گیری
روش تحلیل آماری
 خلاصه و نتیجه گیری:
منابع و مآخذ:

 


دانلود با لینک مستقیم


مقاله بررسی علل در راهبردهای علم گریزی افت تحصیلی در بین دانش آموزان راهنمایی یک شهرستان
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.