یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

تحقیق درباره اعتیاد

اختصاصی از یارا فایل تحقیق درباره اعتیاد دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تحقیق درباره اعتیاد


تحقیق درباره اعتیاد

فرمت فایل:  Image result for word ( قابلیت ویرایش و آماده چاپ

حجم فایل:  (در قسمت پایین صفحه درج شده )

تعداد صفحات فایل: 32

کد محصول : 001Shop

فروشگاه کتاب : مرجع فایل 


 

 قسمتی از محتوای متن 

 

مقدمه :

 

اعتیاد به عنوان یک آسیب و معضل اجتماعی، بهداشتی، اقتصادی و فرهنگی با پیچیدگیهای خاص خود حاکمیت ملی امنیت و استقلال کشور ما را تحت تاثیر قرار داده است با توجه به مسایل جنبی آن میتوان ادعا کرد که ارزشهای انسانی و اسلامی و نیز هویت ملی ما در معرض خطر و آسیب این آفت بزرگ قرار گرفته است توجه به آمارها نشانگر رشد روز افزون معتادین در اجتماع رو به رشد ما دارد این موضوع که قشر جوان جامعه بیشتر در معرض آسیب و آماج اعتیاد میباشند وظیفه همگان را در موضع تقابل با آن خطیرتر میسازد .

 


قدمت آشنایی بشر با خشخاش به حدود هفت هزار سال پیش میرسد وجود لوحه های گلی که از سومریان بر جای مانده حاکی از شناخت این گیاه توسط آنها و استفاده های دارویی از آن بوده است هردوت نیز از تریاک به عنوان دارویی غم زا نام برده و تریاک که در زبان یونانی به معنی پادزهر است .

 


شاگردان ارسطو از جمله بقراط برای پیشگیری و درمان اسهال و همچنین سایر دردهای دیگر از تریاک استفاده میکردند پزشکان و دارو سازان سوییسی نظیر پاراسلوس و توماس سید نهام بیماران خود را با شربتی حاوی تریاک و مشتقات آن مداوا میکردند و در ایران نیز دانشمندان و پزشکانی نظیر رازی و ابوعلی سینا به خواص دارویی تریاک پی برده آن را برای مداوای برخی از بیماران خویش تجویز میکردند اما به درستی مشخص نیست که مصرف این ماده از چه زمانی تغییر ماهیت داد و از صورت دارویی به مشکل اجتماعی مبدل شد .

 


به قول استاد پور داوود: افیون در هر کجا که رفت به نام داروی درد و چاره ی رنج پذیرفته شد اما دیری نپایید که خود بر باد ده زندگی و نابود کننده ی هزاران هزار مردم گیتی گردید آنچنانکه باید این داروی دیرین را آسیب آسیا نامید .

 


دکتر پرویز پیران اعتیاد را عادت کردن و وابسته شدن فرد به وسیله یا ابزار اعتیاد میداند . و مواد مخدر عبارت است از مواد توان زا شامل آمفتامین و کوکایین و خات که به نام محرک زا نیز معروفند. آمفتامین ها مهمترین داروهای این گروه محسوب می شوند این داروها به عنوان بالا برنده خلق در افراد افسرده و کم کننده اشتها مورد استفاده قرار میگیرد . در جنگ جهانی دوم خلبانان و سربازان از آن استفاده میکردند برخی از ورزشکاران و عده زیادی از رانندگان نیز مصرف کننده آن هستند گاهی نیز در بین برخی از دانش آموزان به غلط مورد استفاده قرار می گیرد . این داروها معمولا به طور خوراکی و برای سرعت بخشیدن اثر از راه تزریق وریدی مصرف میشوند .

 

اعتیاد به آمفتامین ها در برخی موارد بر اثر تجویز طبی پیش می اید در صورت مصرف زیاد یعنی حدود 90 تا 100 میلی گرم در روز شخص دچار هذیان های شدید همراه با توهمات شنوایی ،بینایی و لامسه میگردد بر اثر قطع مصرف آمفتامین به صورت ناگهانی حالت افسردگی ، خواب آلودگی و در پاره ای از موارد تمایلات خود کشی در انسان ایجاد میشود .

 


کوکائین به عنوان گیاه همیشه سبز کوکا که در نواحی غربی آمریکای جنوبی میروید .

 

ساکنان بومی از سالها پیش از طریق جویدن برگهای این گیاه به عنوان ماده شعف زا از آن استفاده می کردند استفاده نابجا از کوکائین برای نیل به قدرت و شجاعت و احساس سر خوشی است به صورتیکه اغراق و احساس قدرت حوادث ناگواری می آفریند . از علائم مصرف کوکائین بروز هذیانهای مخرب و اضطراب آمیز ، توهمات شنوایی ، بینایی و لامسه ای است که در بسیاری از موارد اعمال ضد اجتماعی را نیز به دنبال دارد . مصرف آن وابستگی شدید فکری ایجاد میکند ولی در صورت قطع سندرم محرومیت و وابستگی جسمی مشاهده نمیشود کوکائین به صورت خوراکی ، کشیدنی ، تزریقی و استنشاقی مورد استفاده قرار میگیرد از طریق مخاط بینی سریعا جذب و پس از حدود 8 دقیقه آثار آن مشهود می شود اخیرا بسیاری از معتادان به کوکائین آن را با هروئین مخلوط کرده تزریق می کنند و این ترکیب راتوپ سرعت می نامند.

 

خات نیز مانند کوکائین ریشه گیاهی دارد و در آفریقای شرقی فراوان دیده می شود قبلا برگ آن را مانند چای دم کرده می خوردند ولی امروزه برگهای آن را می جوند . در یمن این ماده به صورت خاص در مجالس مورد استفاده قرار می گیرد که ناشی از آداب و رسوم خاص کشور یمن است .

 


مواد سستی زا یا مخدر به سه گروه تقسیم می شوند:

 


  1. مشتقات تریاکی 2- مواد تریاکی شیمیایی 3- مواد مصنوعی با خواص شبه مرفین .
    مواد توهم زا نظیر ال اس دی ، مسکالین ، حشیش و برخی مواد دیگر .

    تعریف معتاد

 


معتاد به انسانی گفته می شود که از راههای گوناگون نظیر خوردن مواد مخدر ، تزریق آن ، دود کردن ، استنشاق و یا از راه مقعد یک نوع ماده یا چند نوع ماده را با هم به صورت مداوم مصرف می کند که در صورت قطع آن میل جسمانی ، رفتاری یا هر دو مشکل با هم مواجه می شود علاوه بر این معتاد با تداوم مصرف از نظر ظاهری و رفتاری به تعریف صوری معتاد در جامعه شبیه شده به تدریج هنجارهای جامعه معتادان و خرده فرهنگ متعلق به ایشان را می پذیرد در نتیجه مصداق انگ یا برچسبی میشود که معتاد نام دارد از یک سو محصول کنش و واکنش مداوم و مرتب بین ارگانیسم انسان و مواد طبیعی و شیمیایی یاد شده و از سوی دیگر محصول یک وفاق جمعی است . توان بخشی معتادان قسمتی از اعتیاد زدایی فرد معتاد و باز گرداندن او به شرایط طبیعی زندگی است که باید برچسب و انگ معتاد زدوده شود تا مفهوم اعتیاد زدایی کامل گردد به عبارتی می توان گفت مصرف مواد مخدرو وابستگی به آن به عنوان اعتیاد در یک سمت و توانبخشی معتاد در جهت دیگر است به گونه ای که مجموعا دو فرایند متفاوت و متضاد را شامل می شوند اگر بخواهیم این دو فرایند را ترسیم کنیم و سمت و سوی هر یک را به روشنی بنگریم خواهیم دید که چنانچه در جامعه مصرف مواد گسترش یابد و جمع زیادی را در برگیرد نشاندهنده ضعف توان بخشی است.

 


تاریخچه اعتیاد در ایران

 

در مورد چگونگی ورود تریاک به ایران نظریات گوناگون و متفاوتی وجود دارد گروهی از تاریخ دانان ورود تریاک به ایران را یادگار یورش اعراب دانسته اند عده ای دیگر از مورخان نیز لشگریان مغول را عامل گسترش این چنین موادی در ایران پنداشته اند . آنچه بدیهی است ایرانیان خیلی بیشتر از حمله چنگیز با افیون و موارد استعمالش آشنایی داشته اند چنانچه دو پزشک ایرانی یعنی ابو علی سینا و رازی از نخستین دانشمندانی هستند که به مصرف مواد افیونی در طب گسترش بخشیدند .
با آنکه برخب از پادشاهان صفوی چون شاه طهماسب و شاه عباس به شدت با گسترش تریاک مبارزه کردند ولی از آنجایی که این دوران همزمان با رشد استعمارگران غربی بود سعی شد که از اعتیاد علیه جوامع در حال رشد بهره برداری شود به گونه ای که کشت خشخاش در روستاهای ایران متداول گشت و خرید و فروش آن معمول شد.

 


کشت خشخاش تا سال 1334ادامه داشت و از آن سال به بعد ممنوع اعلام شد و اداره نظارت بر مواد مخدر به وجود آمد که ظاهرا برنامه های زیر را دنبال میکرد:
1.جلوگیری از کشت خشخاش 2- مبارزه با قاچاقچیان مواد افیونی و مخدر به همت مقامات قانونی 3- مبارزه با اعتیاد و مداوای معتادان به افیون و مواد مخدر .
پدیده اعتیاد به مواد مخدر بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ماه 1357 نیز به خاطر فراهم آمدن بعضی از شرایط مساعد از جمله جنگ بین ایران و عراق تحریم اقتصادی ، افزایش ، بیکاری ، گرانی و تورم و سایر مشکلات اجتماعی نیز به اوج خود رسید و آمار معتادان به طرز سرسام آوری رو به فزونی نهاد . 2سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی یعنی در سال 1359 لایحه قانونی تشدید مجازات و اقدامات تامینی و درمانی برای مداوا و اشتغال به کار معتادان در 25 ماده به تصویب رسید .

رویکرد مددکاری اجتماعی به کج رفتاریهای جامعه و اعتیاد

 


مددکاران اجتماعی برای ورود به بحث کج رفتاریهاو پدیده اعتیاد از مدخل ارزشهای اجتماعی وارد میشود در واقع ارزشهای اجتماعی مفاهیم و مواردی هستند که در یک جامعه مورد قبول و احترام اکثریت مردم بوده به نقش و اهمیت آنها ایمان دارند ارزشهای اجتماعی به گونه ای پاسخگوی نیازهای افراد آن جامعه اند و تا زمانی که قادر به پاسخگویی نیازها باشند دوام می یابند از دید گاه مددکاری اجتماعی پرداختن به معتاد و باز توانی او موضوعی است مربوط به انسان . این موضوع مربوط به مددجویی است که تحت شرایطی موادی را مصرف می کند اما پرداختن به اعتیاد و مبارزه و پیشگیری از آن توجه را از انسان و فرد معتاد به مجموعه ای از شرایط و اوضاعی معطوف میدارد که در ساختار اجتماعی آسیب زا شیکه روابط اجتماعی مستعد معتاد پروری و ویژگیهای فردی وجود دارد که این شبه عوامل در نهایت موجب اعتیاد میشوند از این رو در فعالیتهای مددکاری جامعه ای برای کاهش تقاضا برای مصرف مواد مخدر نخست بر هر یک از این عوامل درنگ میشود و سرانجام برای مقاوم سازی افراد و گروه های آسیب پذیر در برابر آسیب زایی اعتیاد طرحهای عملیاتی تنظیم میگردد.

 

  متن کامل را می توانید بعد از پرداخت آنلاین ، آنی دانلود نمائید، چون فقط تکه هایی از متن به صورت نمونه در این صفحه درج شده است.

پس از پرداخت، لینک دانلود را دریافت می کنید و ۱ لینک هم برای ایمیل شما به صورت اتوماتیک ارسال خواهد شد.

 
/images/spilit.png

دانلود با لینک مستقیم


تحقیق درباره اعتیاد
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.