لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 4
تطهیر وپاکیزی
آیین مقدس اسلام پاکیزگی و طهارت را بسیار سفارش کرده و از مسلمانان خواسته است که پیوسته پاک و پاکیزه باشند و از چیزهای ناپاک که نجس نامیده می شوند، دوری کنند. برخی از نجاسات عبارتند از : 1 و 2 – ادرار و مدفوع انسان و هر حیوان حرام گوشتی که خون جهنده دارد 3 – مردار هر حیوانی که خون جهنده دارد ، خواه حرام گوشت یا حلال گوشت باشد. 4 – اگر مقداری از پوست ، گوشت بدن انسان زنده یا حیوان زنده ای که خون جهنده دارد بریده شود، نجس است. 5 – سگ و خوکی که در خشکی زندگی می کنند حتی مو ، استخوان ، ناخن و رطوبت آن ها هم نجس است. 6و7 – شراب ، آبجو و هر نوع مایع مست کننده، نجس است. 8 – کافر، یعنی کسی که منکر خدا باشد یا برای خدا شریک قائل شود یا پیامبری حضرت محمد(ص) را قبول نداشته باشد، نجس است. چیزی را که نجس شده «متنجس» گویند.
راه ثابت شدن نجاست:
نجاست هر چیز از سه راه ثابت می شود: 1 – خود انسان یقین کند چیزی نجس شده است. 2 – اگر کسی که چیزی را در اختیار دارد ؛ بگوید آن چیز نجس است باید از آن اجتناب کرد 3 – دو مرد عادل بگویند که فلان چیز نجس است.
تطهیر پاکیزگی (2)
به ده چیز که نجاست را پاک می کند، مطهرات می گویند. یکی از مطهرات آب است. آب : آب از نظر پاک کنندگی سه قسم است : اول آب کر : حجم آب در صورتی که به مقدار 419/377 کیلوگرم باشد «آب کر» نامیده می شود. هم چنین اگر حجم آب راکد به مقداری باشد که ظرفی را که هر یک از طول و عرض و عمق آن سه وجب و نیم معمولی باشد و ظرف را پر کند، آب کر نامیده می شود. دوم آب جاری : آبی که از زمین بجوشد و جریان داشته باشد آب جاری نامیده می شود. مانند: آب چشمه ،قنات، آب رودخانه و چاه عمیق، آب باران به هنگام بارش که همگی حکم آب جاری را دارند. سوم آب قلیل : آبی که نه کر باشد نه جاری «آب قلیل» نامیده می شود. مانند: آب آفتابه، کوزه و لیوان که حکم آب قلیل را دارند. چگونه با آب تطهیر کنیم؟ الف) آب کر و آب جاری : آب کر یا آب جاری در برخورد با چیزنجس ، نجس نمی شود . مگر اینکه بوسیله نجاست، بو ، رنگ یا مزه آن تغییر کند. مثل آبی که خون به آن رسیده باشد و رنگ و مزه آن تغییر کند. برای پاک کردن چیزهای متنجس ابتدا باید عین نجاست را ازآنه ا برطرف کنیم. آن گاه آن ها را در آب کر یا جاری فرو ببریم. به گونه ای که آب به تمام جاهای نجس آن ها برسد. ب) آب قلیل : آب قلیل اگر با چیز نجس برخورد کند، نجس می شود. گر چه نجاست اندک باشد. برای نمونه ً اگر ذره ای خون یا بول به آب قلیل برسد، نجس می شود. اگر چیز نجس را بخواهیم با آب تطهیر کنیم، در ابتدا عین نجاست را برطرف می سازیم. آن گاه یک مرتبه آب روی آن می ریزیم تا پاک شود. ظرف نجس را با آب قلیل به دو شیوه می توان آب کشید.
تطهیر بول و مدفوع :
بعد از ادرار کردن باید محل خروج ادرار را با آب شست و شو داد تا پاک شود. اگر بعد از برطرف شدن بول یک مرتبه آب روی محل بریزید ، پاک می شود. محل خروج مدفوع را می توان با آب شست تا از آلودگی پاک شود. هم چنین در صورت نبود آب می توان با سه قطعه کاغذ یا سنگ یا کلوخ و امثال این ها محل را پاک کرد. اگر با سه قطعه فوق پاک نشد،بایستی با قطعات دیگران آن قدر دادمه داد تا محل خروج مدفوع به طور کامل از آلودگی پاک شود.
دانلود تحقیق کامل درمورد تطهیر وپاکیزی