یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

دانلود مقاله کامل درباره مطالعات هواشناسی

اختصاصی از یارا فایل دانلود مقاله کامل درباره مطالعات هواشناسی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 72

 

مطالعات هواشناسی

مقدمه

حوزه آبریز رودخانه خواجه یار در شمال شرقی ایران ودر جنوب استان خراسان رضوی، در منطقه سنگان خواف، محدوده ( َ31 34) تا ( َ52 34) عرض شمالی و مختصات ( َ48 59 تا َ25 60 ) طول شرقی، واقع شده است.

به طور کلی هدف اصلی این مطالعات، توسعه منابع آبهای سطحی منطقه، به منظور تامین نیاز آب صنعتی تاسیسات معدنی کارخانه سنگ آهن در 15 کیلومتری سنگان می‌باشد. در راستای نیل به اهداف طرح و تعیین پارامترهای اقلیمی مورد نیاز در مطالعات سد سازی، مطالعات هواشناسی مورد بررسی قرار گرفت. این بررسی با سرفصلهایی به شرح زیر انجام گرفته است.

ـ بررسی اطلاعات هواشناسی موجود و تکمیل نواقص آن

ـ بازدید و بررسی ایستگاههای هواشناسی و تحقیق صحت داده‌ها

ـ بررسی وضعیت بارش منطقه و همچنین توزیع و فرکانس بارندگی

ـ بررسی وضعیت دمای منطقه و ارائه دماهای شاخص منطقه

ـ برآورد میزان تبخیر پتانسیل از سطح آزاد آب، در محل پیشنهادی سد

نقشه‌های توپوگرافی مورد استفاده

در بررسی فیزیوگرافی حوزه از نقشه‌های توپوگرافی با مقیاس 250000: 1 سری K551 برگ NI41 نایباد، NI40-8 گناباد، NI41-1 تربت جام و NI40-4 تربت حیدریه و نقشه‌های 50000: 1 سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح (شهرک باخرز 5059I، ارزنه 8059IV، چمن آباد 7959I، آبقه 8059II، خواف 8059III، سلامی 7959) استفاده شده است. لازم به ذکر است برخی نقشه‌های 50000: 1 در برگیرنده منطقه طرح تا این تاریخ تهیه نشده‌اند.

ایستگاه‌های هواشناسی

با توجه به ساختگاه شناسایی شده به منظور توسعه منابع آب، ضروریست که ابتدا وضعیت اقلیمی منطقه براساس داده‌ها ایستگاههای هواشناسی مورد بررسی قرار گیرد. در این راستا طبق بازدیدها و بررسی‌های محلی، نسبت به شناسایی ایستگاه‌های هواشناسی در محدوده مطالعات، اقدام گردیده و نهایتاً ایستگاههای سینوپتیک، تبخیر سنجی و باران سنجی شرح مندرج در جدول(1ـ1) انتخاب شده‌اند. لازم به ذکر است که به علت عدم وجود ایستگاه‌های هواشناسی و هیدرومتری کافی و مناسب در داخل حوزه و به تبع آن عدم امکان برآورد دقیق پارامترهای هواشناسی و هیدرولوژی در حوزه سد خواجه یار، تاسیس این ایستگاهها در مجاورت محور مورد مطالعه پیشنهاد می‌گردد.

شبکه ایستگاههای هواشناسی، مهم‌ترین نقاط اتکایی در برآورد پارامترهای اقلیمی مورد نیاز می‌باشند. طبیعی است که جهت نمایش خصوصیات اقلیمی یک منطقه، نمی‌توان تنها به ایستگاه‌های موجود در آن محدوده اکتفا نمود، بلکه با تحت پوشش قرار دادن منطقه وسیع‌تری، می‌توان روابط حاکم بر اقلیم این منطقه را بهتر شناخت و پارامترهای مورد نیاز برای مطالعه محل را با درجه اعتباری بالاتر، تجزیه و تحلیل کرد. با توجه به موقعیت طرح مورد نظر، اطلاعاتی مورد نیاز است که این اطلاعات از ایستگاههای مختلف مندرج در جدول (1ـ1) بهره گرفته شده است.

لازم به یادآوری است که به دلیل تغییرات عمده‌ای که در کیفیت و طول آمار و همچنین پارامترهای اندازه گیری شده در این قبیل ایستگاهها وجود دارد، آنها را به درجه‌های مختلف تقسیم نموده‌اند. به طور عمده در ایستگاه سینوپتیک سازمان هواشناسی، علاوه بر شاخص میزان بارش، عوامل اقلیمی دیگری از قبیل باد و ساعات آفتابی، اندازه گیری و براساس تقویم میلادی، در سالنامه هواشناسی ارائه می‌گردد. در صورتیکه در ایستگاههای متعلق به وزارت نیرو آمار برداری بر پایه ماههای شمسی و سال آبی گزارش می‌شود. با توجه به اینکه اطلاعات ایستگاه‌های سازمان هواشناسی و وزارت نیرو هم تقویم نبوده و آمار و اطلاعات ایستگاههای سازمان هواشناسی بر حسب تقویم میلادی و داده‌های اقلیمی ایستگاه‌های وزارت نیرو بر حسب ماههای شمسی به ثبت می‌رسند؛ جهت هماهنگ سازی اطلاعات، ماه ‍ژانویه معادل دی ماه در نظر گرفته شده و محاسبات انجام گرفته است.


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله کامل درباره مطالعات هواشناسی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.