لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 10
«به نام خدا»
«جهاد دانشگاهی یزد واحد اردکان»
موضوع تحقیق:
فرش مراکش
استاد مربوطه:
جناب آقای اشعاری
تهیه و تنظیم:
فهیمه قاسمی
شهرزاد ترابی
بهار 87
فرش مراکش
ویژگی های جغرافیایی
کشور مراکش در شمال غرب آفریقا در مجاورت کشورهای الجزایر ،جمهوری دموکراتیک صحرا و در حاشیه اقیانوس اطلس و دریای مدیترانه قرار دارد و نزدیک ترین کشور آفریقایی به اروپا می باشد که از طریق جبل الطارق به اروپا ( کشور اسپانیا ) متصل شده است.
مراکش در حدود 45100 کیلومتر مربع ( در حدود 1/4 ایران ) وسعت دارد و جمعیت آن بیش از 25 میلیون نفر میباشد . مردم این کشور مسلمان و از نژاد سامی و بربر می باشند . بندر « رباط» مرکز این کشور و شهر های « فاس» و « کازابلانکا» از مهمترین شهرهای مراکش می باشند. اساس اقتصاد کشور مراکش کشاورزی و دامداری سنتی است. پرورش و نگهداری گاو ، گوسفند ، بز و شتر در میان صحرانشینان و روستائیان مراکش رواج عام دارد.
سابقه تاریخی
مردم مراکش از دیر باز به صنایع دستی از جمله فرش و گلیم علاقه مند بوده و به تولید آنها همت گماشته اند.
توزیع جغرافیایی فرش بافی
تولید فرش در مراکش همانند بسیاری از کشورهای جهان در مناطق خاصی متمرکز شده است. مهمترین مرکز فرش بافی مراکش در شهر رباط و شهرهای کوچک اطراف آن قراردارد. در این منطقه 50% کل تولید این کشور عرضه می شود. در منطقه طنجه در شمال مراکش در حدود 12 درصد کل تولید کشور عرضه می شود . دیگر مراکز تولید در مناطق مختلف کشور از جمله در کازابلانکا ، فاس، مراکش شرقی و...توزیع شده اند.
مواد اولیه
پشم : در کشور مراکش پشم تولید شده داخلی جوابگوی نیازهای فرش بافی نیست و حدود 1/4 نیاز های فرش بافی از داخل تامین می شود و بقیه از کشورهای زلاندنو ، فرانسه ، انگلستان و اسپانیا وارد می شود. مشکل دسترسی به پشم مرغوب مورد نیاز ، عاملی محدود کننده در افزایش میزان تولید فرش مراکشی است . میزان تولید پشم نشسته در این کشور در سال 1980 حدود 12700 تن بوده است.
پنبه : از میزان تولید پنبه در مراکش اطلاعی در دست نیست ولی از آنجا که واردات این محصول بر صادرات آن فزونی دارد . می توان تصورکرد که این کشور با کمبود هایی در این بودجه مواجه است در سال 1980 مراکش حدود 14350 تن واردات پنبه و نخ پنبه ای و حدود 5780 تن صادرات داشته است.
ابریشم : از تولید ابریشم در مراکش اطلاعی در دسترس نیست و احتمالا میزان آن خیلی ناچیز باشد.
واحد های تولیدی
تا سال 1960 فرشبافی در کشور مراکش صنعتی خانگی محسوب می شد . و اکثر واحدهای تولیدی چه در شهر ها و چه در روستا ها درخانه های فرش بافان برپا می شد ، ولی از تاریخ مذکور به بعد با ایجاد کارگاه های متشکل در شهر های بزرگ ساختار تولید فرش تغییر شکل داد. کارگاه های متشکل در مراکش بطور متوسط دارای 50 دار می باشند و ماهانه در آنها تا 200 متر مربع فرش تولید می شود. این کارگاه های متشکل معمولاً در مالکیت خصوصی افراد هستند بخشی از تولید نیز در تعاونی های صنایع دستی صورت می گیرد و از طرف دولت در زمینه های فنی و تحقیقاتی کمکهایی دریافت می دارد.
برخی از تولید کنندگان کوچک و بزرگ مراکش با استفاده از کمک هاو همکاری های تجار خارجی علی الخصوص تجار آلمانی به تولید فرش می پردازند ، این تجار به تولید کنندگان نقشه و سفارشات زیاد می دهند و در مقابل فروش فرش را در بازارهای خارجی به خصوص آلمان تضمین می کنند.
بیش از 100 هزار فرشباف در مراکش فرشبافی مشغو لند . و تقریبا تمامی آنها زن بوده و بطور تمام وقت در این حرفه فعالیت می کنند . تعداد دارها
تحقیق و بررسی در مورد فرش مراکش