لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 40
مقدمه
کودکان نیاز به داشتن تماسهای جسمانی و در آغوش گرفتن دارند ، درست همانگونه که به پناهگاه و سه وعده غذا روزانه نیاز دارند ، متأسفانه این روزها توجه تنها به رفاه جسمانی کودک معطوف است و از رفاه روانی و عاطفی او غفلت می شود .
در بعضی از شرایط کودک ممکن است خود را آدم بی ارزشی ببیند و در این میان شدت افسردگی هر چه بیشتر باشد ، احساس بی ارزش بودن هم بیشتر می شود . بر اساس پژوهش اخیر دکتر آرون بک بیش از 80% بیماران افسرده خود را انسان بی ارزش می دانند و متأسفانه مسئله به اینجا ختم نمی شود ، تحقیقات وی نشان می دهد که بیماران افسرده بخصوص در زمینه هایی مثل هوش ، موفقیت، اشتهار ، جذابیت ، سلامتی و توانایی که برایشان ارزش دارد ، احساس نا توانی می کنند .
به اعتقاد ایشان ، تصویر ذهنی افسردگی را می توان در چهار احساس : مغلوب ، علیل ، بی کفایت و محروم توضیح داد .
اغلب واکنشهای منفی احساسی ناشی از فقدان عزت نفس است . تصویر ذهنی مخدوش به ذره بینی می ماند که کوچکترین اشتباه جزیی و جزیی ترین عیب را چندین برابر کرده ،آن را به حساب عیب شخصی می گذارند.
افراد افسرده خود را آدم بی ارزشی می پندارد و نمی تواند به هیچ یک از خواسته هایش برسد . این افراد که خود را از لحاظ اخلاقی بی کفایت و مستوجب نکوهش می بینند خود را سرزنش می کنند و به خود بهتان می زنند و انتظار مجازات دارند . (قراچه داغی ، مهدی 1369) .
پژوهش های انجام شده نشان داده می شود که انسان افسرده توانایی تفکر درست را از دست می دهد و نمی تواند اوضاع را آن طور که هست تحلیل کند . اهمیت حوادث منفی آنقدر زیاد می شود که تمام واقعیت را مخدوش می کند و در این شرایط تمیز درست از نادرست غیر ممکن می شود .(قراچه داغی ، 1369).
رشد اخلاقی که با رشد اجتماعی ارتباط نزدیکی دارد برای ادامه زندگی سالم و زنده لازم است . صفات اخلاقی مطلوب که اکتسابی هستند اجتناب از کارهای ناپسند و انجام اعمال شایسته از جمله بی ریایی، امانتداری، درستکاری، حق طلبی، عزت نفس ،پذیرش مسئولیت را شامل هستند. (دکتر شفیع آبادی ،عبدالله ،1373).
به نظر می رسد که کارایی و عزت نفس در کودکانی به بهترین وجه رشد می کند که در خانواده های گرم و نوازشگر پرورش می یابند . خانواده هایی که در آنها رفتار مسئولانه را پاداش می دهند و همراه با آن فعالیتهای مستقل و تصمیم گیری را نیز تشویق می کنند (بومریند 1972) . و همچنین در رابطه با رشد اجتماع، وایلند که از نظریه پردازان رشد اجتماعی اعتقاد دارد که خانواده سهم بسزایی در رشد اجتماعی کودک بر عهده دارد و هنگامی که شبکه خانواده در فرآیند اجتماعی که در آن کودک با مشکل روبرو می شود در نتیجه کودک در مراحل پیش اجتماعی باقی می ماند . و حتی در مراحل نوجوانی به سطح رشد اجتماعی مطلوب نمی رسد . بنابراین هنگامی که والدین رفتارهای مطلوب و الگوهای خانوادگی مطلوب را نشان می دهند موجبات رشد اجتماعی در کودک فراهم می شود و همچنین موضوع دیگری که بسیار حائز اهمیت است اضطراب است . اضطراب آشکار و پنهان به عنوان سازه های قابل سنجش در ابتدا بوسیله کتل مطرح شدند . لیکن بعدها به صورت کاملتر توسط اشپیل برگر مطرح شدند . عموماً حالات آشکار شخصیتی می توانند به عنوان مقاطعی در زمان - از- زندگی یک شخص محسوب شوند . این حالات هیجانی ، در اضطراب از زمان و در سطح ویژه ای از شدت پدید می آیند . حالات آشکار اضطراب از طریق احساس کودکان در خصوص احساس تنش – بیم از آینده – نا آرامی – خودخوری ، بر انگیختگی و فعال سازی دستگاه عصبی خود مختار توصیف گردیده اند . اضطراب به عنوان صفت ( اضطراب پنهان ) به تفاوتهای فردی نسبتاً ثابتی در مستعد بودن به ابتلاء به اضطراب اشاره می کند که از آن طریق افراد را در آمادگی داشتن ادراک موقعیتهای پر اظطرابی مثل تجربه خطر و یا موقعیتهای تهدید کننده تمایز گذاشته و پاسخ به چنین موقعیتهای با شدت بالای عکس العملهای اضطراب آشکار همراه می باشد .
با توجه به اینکه در اطراف خودمان با افرادی برخورد داشته ایم که گذشته بدی داشته اند و از طرفی از نوعی بد رفتاری اجتماعی رنج می بردند و گاهی افرادی شبیه به آنها وجود داشته که عزت نفس آنها کاملاً سالم و طبیعی بوده ما را به این فکر وا داشت که به بررسی تفاوت میزان بعضی از خصوصیات شخصیتی مثل رشد اجتماعی این گونه افراد بپردازیم .
مقاله بررسی تأثیر رشد اجتماعی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دختر 8 تا 11 ساله شهرستان اندیمشک