لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 18
پوشش های گیاهی
برخی پوشش های گیاهی
تایگا در جغرافیا به مناطقی گقته میشود که در آنها میانگین دما در مدت یک تا سه ماه بیش از ده درجه میباشد، زمین همیشه نمناک است و جنگلهای گسترده سوزنیبرگ در آنجا وجود دارد. در تایگا همچنین کمی کشاورزی انجام میگیرد، دست کم در مدت شش ماه سال میانگین دما کمتر از صفر و فصل رویش گیاهان کمتر از سه ماه است. بارندگی در تایگاه میان ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلیمتر است.
ناحیه تایگاه در جنوب نواحی توندرا قرار گرفتهاست. تایگا گسترده ترین زیستبوم زمینی در جهان و از منابع اصلی اکسیژن جهان است.
تایگا در بیشتر مناطق شمالی کره زمین در زیر توندرا و در بالای استپها یافت میشود.
توندرا
توندرا در جغرافیا، به ناحیه هایی گفته میشود که در آنها میانگین دمای گرمترین ماه میان صفر و ده درجه بالای صفر میباشد و زمستان آن خیلی طولانی و سرد و تابستان خیلی کوتاه است.
در توندرا در هر موقع از سال ممکن است سرما بروز کند. زیر خاک همیشه یخبسته است و زمین در تابستان به شکل باتلاق در می آید. میزان بارندگی کمتر از 250 میلیمتر است و تنها گیاهان خیلی کوچک و کوتاه مانند اشنه و گل سنگ در آنجا میتوانند رشد کنند.
در جنوب ناحیه توندرا، ناحیهای جغرافیایی به نام تایگا و در جنوب آن استپها قرار گرفته اند.
واژه توندرا از زبان کیلدین سامی (زبانی نزدیک به فنلاندی) گرفته شده و به معنی «دشت بیدرخت» است.
توندرا
ساوان:
هر چه از بخش جنگل های انبوه به طرف شمال یا جنوب پیش برویم، از میزان بارندگی کاسته می شود و به منطقه ای می رسیم که دارای دو فصل بارانی و خشک است. این منطقه محل رویش علفزارهای بلند(ساوان) در آفریقاست. ساوان پوشش گیاهی از علف های بلند است که در بین آن ها در ختچه های پراکنده دیده می شود.
علفزارهای ساوان در فصل پر باران خیلی سریع رشد می کنند و سرسبز می شوند و کشاورزی رواج می یابد ولی وقتی فصل بارانی پایان می یابد، زمین و درختان، سرسبز خود را از دست می دهند.
در ساوان های آفریقا، علف خوار و گوشت خوار تنومند چون فیل، زرافه ، گورخر آفریقایی، شیر و ببر زندگی می کنند. برای حفظ نسل این جانوران ، مناطق بزرگ حفاظت شده ای احداث کرده اند که شکار در آن ها ممنوع است.
گردشگری گیاه شناسی
شبه جزیره آناطولی که یک پل طبیعی بین 3 قاره است با تنوع جغرافیایی و آب و هوایی دارای گیاهان بسیار متنوع و نادر در جهان می باشد . در حالیکه تعداد گیاهان در سطح اروپا 12000 می باشد . تعداد این گیاهان در ترکیه 9000 می باشد.
ترکیه از نظر تنوع گیاهی نیز از اروپا برتر است . زیرا گیاهانی در دنیا وجود داردکه فقط در یک منطقه خاص و یا زادگاه آن محل خاصی است . از این نظر نیز نه تنها برتر از اروپا بلکه یکی از مناطق کمیاب جهان است . تعداد گیاهان خاص اروپا 2750 می باشد. این تعداد در ترکیه 3000 می باشد و فقط در منطقه آنتالیا به 600 عدد می رسد . تعداد گیاهان در انگلستان 2000 و در ترکیه 9000 عدد می باشد. همچنین می دانیم که تعداد گیاهان خاص در اسپانیا و یوگسلاوی سابق از کشورهای حوزه مدیترانه 500 عدد میباشد. این تعداد در بلغارستان 3650 در یونان 5000 در قبرس 2000 در سوریه – لبنان 3500 در عراق 4000 در ایران 8000 در فرانسه 4500 در آلمان 2500 در ایتالیا 5600 در اسپانیا 5000 در رومانی 3400 در انگلستان 2000 در مجارستان 2214 در ایرلند 377 و در نروژ 1715 عدد می باشد. بیشترین تنوع گیاهی خاص در ترکیه در سه استان آنتالیا با 578 ، قونیه با 478 و ایچل با 366 گیاه می باشد. مشاهده می گردد که استان آنتالیا به تنهایی از کشورهای اسپانیا و یوگسلاوی غنی تر است . استان ایچل نیز از نظر غنای گیاهان خاص ( و غیر خاص ) از بسیاری از کشورهای اروپایی برتر است . و چنانچه استانهای آنتالیا و ایچل را بطور همزمان در نظر بگیریم ، پتانسیل گیاهی این دو استان در مقابل کشورهای اروپایی بی رقیب خواهند بود . به غیر از ترکیه ، یونان در بین کشورهای اروپایی با 800 نوع گیاه خاص دارای بیشترین تعداد می باشد. ایتالیا نیز با 712 نوع گیاه خاص نزدیکترین رقیب این کشور می باشد . تعداد گیاهان خاص ژاپن 2000 ، آمریکا 4036 و سوئیس فقط یک عدد است .
همانگونه که مشاهده می گردد چنانچه استانهای ترکیه با کشورهای اروپایی مقایسه گردد مجموع قاره اروپا از ترکیه فقیرتر است .
یکی از دلایل مهم غنای گیاهی ترکیه این است که در عصر یخبندان ، آناتولی پناهگاهی برای گیاهان بوده است . امروزه نیز ترکیه در تقاطع سه پوشش گیاهی متفاوت قرار دارد که در هیچ یک از کشورهای دیگر اروپایی دیده نمی شود . این پوشش های گیاهی شامل پوشش گیاهی مدیترانه ( مناطق مدیترانه و دریای اژه ) ، پوشش گیاهی اروپا –سیبری ( شامل مناطق دریای سیاه و مرمره ) و پوشش گیاهی ایران – توران ( مناطق آناتولی مرکزی و شرقی ) .
مجتمع گیاهی دریای سیاه ( اروپا – سیبری )
مجتمع گیاهی مدیترانه
مجتمع گیاهی دوران آلپین پوشش گیاهی ایران – توران
انواع گیاهان غذایی خاص انواع گیاهان خاص
دانلود مقاله کامل درباره برخی پوشش های گیاهی