لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 107
زمین و مقاومت الکتریکی آن
پیوست 2- نکاتی درباره اتصال زمین های منفرد و مشترک:
اتصال زمین های ایمنی فشار ضعیف و عملیاتی جریان ضعیف در تاسیسات
شرایط استفاده از یک یا دو اتصال زمین در پستهای ترانسفورماتور
پیشگفتار
با وجود اینکه جای مسائل طرح شده در این پیوست در فصل چهارم نمی باشد ، در حال حاضر جای مناسب تری برای گنجاندن آن به نظر نرسید . فصل چهارم فصلی است مخصوص درباره ساختار زمین و مقاومت آن و خواص الکترودهای زمین .
در حالی که در پیوست 2 ، مسایل مربوط به تعیین علت وصل این یا آن قسمت یا نقطه به زمین ، طرح شده اند . ناگفته نماند که هر دو موضوع بحث در این پیوست مهم می باشند .
یادآوری- 1 :
توجه شود که ایجاد یک یا دو اتصال به زمین مجزا یکی برای ایمنی و دیگری برای عملیات در جریان ضعیف که در بخش 1 مورد بحث می باشد با موضوع ایجاد یک اتصال زمین مشترک یا دو اتصال زمین مجزا یکی اتصال زمین سیستم فشار ضعیف ( اتصال زمین خنثای فشار ضعیف ) و دیگری اتصال زمین بدنه های هادی لوازم فشار متوسط که در بخش 2 بحث شده است به طور کلی متفاوتند و نباید آنها را با یکدیگر اشتباه نمود.
یادآوری-2 :
باید توجه داشت که به طور کلی ، یک الکترود اتصال به زمین به خودی خود هویتی ندارد و تنها پس از وصل این یا آن نقطه از یک سیستم به الکترود ، صاحب هویت می شود . همچنین یک سیستم اتصال به زمین برای هدفی معین ، ممکن است خصوصیاتی را که دیکته کند که باید در ساختار آن منظور شود و این موضوع تا حدودی این الکترود را از دیگر الکترودها متمایز کند .
1 – اتصال زمینهای ایمنی فشار ضعیف و عملیاتی جریان ضعیف در تاسیسات
از دیدگاه بحث ما ، یک سیستم اتصال به زمین برای یکی از دو هدف زیر یا هر دو هدف با هم برپا می شود :
ایجاد ایمنی در برابر برق گرفتگی موجودات زنده و پیشگیری از آتش سوزی؛
ایجاد مسیری برای برگشت جریانهای اتصال به زمین از جمله نشتی برای کار صحیح لوازم برقی.
از طرفی ، در فصل چهارم ، به اتصال به زمین با توجه به رعایت مسایل ایمنی نگریسته شده است . اما در اغلب موارد از یک الکترود می توان برای هر دو منظور ایمنی و عملیاتی استفاده نمود ، ولی در بعضی موارد مخصوص ، اصرار برای برپایی دو الکترود جداگانه وجود دارد . این خواسته اغلب از طرف مهندسانی که در الکترونیک کار می کنند عنوان می شود که به دنبال ایجاد اتصال به زمین " کم نوفه " ( LOW NOISE ) برای لوازم و دستگاههای خود می باشند و در این میان به خطرات داشتن دو اتصال به زمین مجزا اصلاَ توجه نمی شود .
این اصل هرگز نباید فراموش شود که :
اگر دو جسم هادی به نحوی مطمئن همبندی نشده باشند ممکن است شرایطی ایجاد شود که بین آنها اختلاف پتانسیل قابل توجهی به وجود آید . چنانچه در دسترس قرار گرفته باشند ، باعث برق گرفتگی شوند و یا سبب شروع آتش سوزی گردند .
در سالهای اخیر با زیاد شدن بیش از حد لوازم الکترونیکی در ساختمانهای مختلف ، و از جمله اداری و درمانی ، که نمونه هایی از آنها در زیر ذکر خواهد شد ، تب بحث درباره لزوم یک یا دو اتصال زمین برای ایمنی و عملیات بالا گرفته است . در گذشته هم این بحث وجود داشته ولی به علت محدود بودن حوزه اثر آن ، بصورتی همه گیر مطرح نمی شده است . در گذشته ، به طور عمده مراکز مخابراتی خواستار اتصال به زمین مجزای عملیاتی بودند مانند :
تلفن ؛
رادیو ؛
تلویزیون؛
آزمایشگاههای مخصوص .
امروزه، از جمله تاسیساتی که باید به لیست فوق اضافه شوندمی توان از اینها نام برد :
بیمارستانها به دلیل وجود وسایل بیمارستانی دارای همه نوع اجزای الکترونیکی ؛
ادارات و مراکز تجاری که ا مروزه مملو از لوازم کامپیوتری و نمابر و دیگر اجزای الکترونیکی می باشند ؛
مراکز و ساختمانهایی که در آنها از ابزار دقیق الکترونیکی استفاده می شود ؛
زمین و مقاومت الکتریکی