یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

تحقیق درباره بررسی محیط‌ زیست‌ از منظر دین‌ و اقتصاد

اختصاصی از یارا فایل تحقیق درباره بررسی محیط‌ زیست‌ از منظر دین‌ و اقتصاد دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تحقیق درباره بررسی محیط‌ زیست‌ از منظر دین‌ و اقتصاد


تحقیق درباره بررسی محیط‌ زیست‌ از منظر دین‌ و اقتصاد

تعداد صفحات:48

نوع فایل: word (قابل ویرایش)

لینک دانلود پایین صفحه

 

 

چکیده

امروزه‌ کشورهای‌ جهان‌ سوم‌ دریافته‌اند رشد سریع‌ و تقلیدی‌ که‌ به‌ تکرار مراحل‌ مدرنیزاسیون‌ کشورهای‌ غربی‌ می‌پردازد، سبب‌ اختلاف‌ طبقاتی‌ شدید اجتماعی‌ و تخریب‌ دوچندان‌ محیط‌ زیست‌ در دو سر طیف‌ جامعه‌ می‌شود. ثروتمندان، منابع‌ را با مصرفی‌ تفاخرآمیز غارت، و فقیران‌ از منابع‌ نادری‌ که‌ در دسترس‌ دارند، به‌ حد‌ افراط‌ استفاده‌ می‌کنند. نتیجة‌ این‌ روند این‌ است‌ که‌ منابع‌ پایان‌پذیر، تهی، و منابع‌ تجدید شدنی‌ نیز به‌ جهت‌ عدم‌ مدیریت‌ درست، به‌ منابع‌ فناپذیر تبدیل‌ می‌شود و حاصلی‌ جز محیطی‌ آلوده‌ برای‌ نسل‌های‌ بعد بر جای‌ نمی‌ماند. در کشورهای‌ شمال‌ نیز به‌رغم‌ این‌ که‌ طی‌ مراحل‌ رشد خود کوشیده‌اند منابع‌ خود را از کشورهای‌ جهان‌ سوم‌ تهیه، و بخشی‌ از آلودگی‌ زیست‌ محیطی‌ خود را به‌ این‌ کشورها انتقال‌ دهند، آثار مرگبار فراگیر تخریب‌ محیط، زنگ‌ خطر را برای‌ آنان‌ نیز به‌ صدا درآورده‌ است؛ به‌ همین‌ جهت‌ مسائل‌ محیط‌ زیست، مورد توجه‌ صاحبان‌ اندیشه‌ در علوم‌ گوناگون‌ قرار گرفته‌ است. در دانش‌ اقتصاد، در زمینه‌های‌ اقتصاد منابع، اقتصاد محیط‌ زیست، و اقتصاد توسعه، این‌ موضوع‌ یکی‌ از مباحث‌ محوری‌ است.

ادیان‌ و مکاتب‌ الاهی‌ در کنار توجه‌ به‌ مسائل‌ معنوی‌ و روحی، انسان‌ را به‌ احترام‌ به‌ موجودات‌ پیرامون‌ خود و نیز پاکیزگی‌ محیط‌ اطرافش‌ ترغیب‌ کرده، و اصول‌ و ضوابطی‌ را به‌ منظور حفاظت‌ از محیط‌ زیست‌ مقرر داشته‌اند.

در این‌ مقاله‌ با بررسی‌ تاریخی‌ ادبیات‌ اقتصادی‌ محیط‌ زیست، دیدگاه‌های‌ مطرح‌ در این‌ باره‌ را مطالعه، و راه‌هایی‌ را که‌ به‌ منظور جلوگیری‌ از آلودگی‌ محیط‌ ارائه‌ شده‌ بررسی‌ می‌کنیم. در بخش‌ دیگر مقاله، اهمیت‌ محیط‌ زیست‌ را در اسلام‌ در ده‌ محور بر شمرده‌ و با استفاده‌ از آیات‌ و روایات‌ و با توجه‌ به‌ مطالب‌ مطرح‌ شده‌ در بخش‌ اول‌ و به‌ منظور ارائة‌ راهکارهایی‌ در جهت‌ مدیریت‌ درست‌ منابع‌ و حفاظت‌ محیط‌ زیست‌ ، اصولی‌ را معرفی‌ خواهیم‌ کرد.

مقدمه‌

بدون‌ شک، داشتن‌ محیط‌ سالم، از نعمت‌های‌ الاهی‌ و از امور مورد توجه‌ مردم‌ است. در گذشته، به‌ جهت‌ این‌ که‌ مسألة‌ آلودگی‌ هوا به‌ صورت‌ جدی‌ مطرح‌ نبود و مردم‌ به‌ وفور از نعمت‌ داشتن‌ محیطی‌ پاک‌ بهره‌مند بودند و طبیعت‌ مورد تهاجم‌ بیرحمانه‌ داعیه‌داران‌ رشد و ترقی‌ واقع‌ نشده‌ بود، خطر آلودگی‌ محیط‌ زیست‌ جد‌ی‌ نبود.

انسان‌ از ابتدای‌ آفرینش‌ با تمام‌ وجود از طبیعت‌ هراس‌ داشت؛ خطر جانوران‌ درنده، خطر آب‌ و هوای‌ نامساعد و خطر محیط‌ زیست‌ وحشی؛ اما همین‌ طبیعت، ضروریات‌ زندگی‌ او، از جمله‌ غذای‌ گیاهی‌ و جانوری‌ را به‌ وی‌ ارزانی‌ می‌داشت؛ سپس‌ انسان‌ ماهر، به‌ کمک‌ اندیشه‌ و ابزار، خود را برای‌ رویارویی‌ با خطرها آماده‌ کرد و به‌ مهار عوامل‌ طبیعی‌ و رام‌ کردن‌ آن‌ها و بهره‌کشی‌ از آن‌ها در جهت‌ منافع‌ خود پرداخت. انسان‌ها با کوشش‌ و اتحاد توانستند جنگل‌ها را به‌ صورت‌ زمین‌های‌ آباد و قابل‌ کشت‌ و زرع‌ درآورده، مسیر جریان‌ رودخانه‌ها را تغییر داده، به‌ ساختن‌ بناها و آثار بزرگ‌ اقدام‌ کنند. با این‌ حال، تمام‌ این‌ اقدام‌ها به‌ همان‌ اندازه‌ که‌ جمعیت‌ بشری‌ تابع‌ نوسان‌ها و نشیب‌ و فرازهای‌ برخاسته‌ از رویدادها، جنگ‌ها، بیماری‌های‌ مسری‌ و بلاهای‌ طبیعی‌ است، محدود بود.

انقلاب‌ صنعتی، همراه‌ با پیشرفت‌های‌ علمی، فنی‌ و پزشکی‌ اوضاع‌ را دگرگون‌ ساخت. از سدة‌ هجدهم، عواملی‌ چون‌ گسترش‌ کشاورزی، انفجار جمعیت، تغییرات‌ را سرعت‌ بخشیدند. انسان، بیش‌تر از همیشه، به‌ راه‌ها و وسائل‌ پیشرفته‌تری‌ مجهز شد که‌ در جاه‌طلبی‌ها و بلندپروازی‌های‌ وی‌ برای‌ چیرگی‌ بر نیروهای‌ طبیعت‌ و تولید به‌کار می‌رفت.

سده‌های‌ نوزدهم‌ و بیستم، شاهد تغییرات‌ عظیم‌ و شگفت‌آوری‌ بود. صنعتی‌ شدن‌ و گسترش‌ شهرنشینی، سیمای‌ آبادی‌هایی‌ را که‌ بر مبنای‌ ضوابط‌ مذهبی‌ قرون‌ وسطا ایجاد شده‌ بودند، تغییر داد. در این‌ دوره، انسان‌ بر این‌ باور بود که‌ می‌تواند از ذخایر و منابعی‌ که‌ طبیعت‌ به‌ وی‌ ارزانی‌ داشته، جاودانه‌ استفاده‌ کند. آن‌ روز تعداد کسانی‌ که‌ منابع‌ طبیعی‌ را پایان‌پذیر می‌دانستند، اندک‌ بودند. در مقدمه‌ای‌ که‌ ژان‌ رستان‌ بر کتاب‌ انسان‌ یا طبیعت‌ نوشت، اعتراف‌ کرد که‌ از این‌ پس، انسان‌ می‌فهمد برای‌ حفظ‌ مصالح‌ و منافع‌ خویش، باید به‌ نگهبانی‌ و پاسداری‌ از طبیعت‌ بپردازد و بر منش‌ و رفتار خود در برابر طبیعت‌ لجام‌ زند.3

امروز نه‌ تنها بیش‌تر کلان‌شهرها، بلکه‌ شهرهای‌ کوچک‌ و گاهی‌ جنگل‌ها و دریاها، از جبهه‌های‌ متعدد مورد تهاجم‌ واقع‌ شده‌اند. توسعة‌ صنعت‌ به‌ رغم‌ خدمات‌ فراوان‌ آن‌ به‌ بشر، خسارات‌ بسیاری‌ به‌ منابع‌ زیست‌ محیطی‌ وارد کرده‌ که‌ دامنة‌ آن‌ افزون‌ بر انسان، جانوران‌ و گیاهان‌ را نیز در بر گرفته‌ است. از بین‌ رفتن‌ جنگل‌ها، آلودگی‌ آب‌های‌ سطحی‌ و زیرزمینی‌ و به‌ تبع‌ آن، مرگ‌ و میر فزایندة‌ حیوانات‌ آبزی، تخریب‌ لایه‌ اُزُن‌ و باران‌های‌ اسیدی‌ و ... جهان‌ هستی‌ را با بحران‌های‌ متعددی‌ مواجه‌ ساخته‌ است. برخی‌ از این‌ بحران‌ها را می‌توان‌ چنین‌ برشمرد: کاهش‌ منابع‌ قابل‌ تجدید به‌ویژه‌ کمبود آب‌ ومواد غذایی، تغییرات‌ زیست‌محیطی‌ در سطح‌ جهان، آلودگی‌ها، سلاح‌های‌ هسته‌ای‌ یا بیولوژیکی، کاهش‌ تنو‌ع‌ بیولوژیکی، افزایش‌ گرسنگی‌ و فقر.

 


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق درباره بررسی محیط‌ زیست‌ از منظر دین‌ و اقتصاد
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.