لینک پرداخت و دانلود در "پایین مطلب"
فرمت فایل: word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحات:18
چکیده
مسواک کردن اقتضای فطرت است. رسول اکرم(ص)
مسواک زدن صحیح از ارکان اصلی مقوله ی بهداشت دهان و دندان است. اغلب افراد در طی شبانه روز مسواک می زنند، ولی چیزی که کمتر به آن توجه می شود، نحوه صحیح مسواک زدن می باشد، طوری که در اکثر موارد مسواک زدن با مسواک نزدن زیاد تفاوتی نمی کند.
یادگیری مسواک زدن صحیح، کمک شایانی در امر بهداشت دهان و دندان خواهد داشت، آموزش صحیح مسواک زدن باید از دوران کودکی وتوسط خانواده ها انجام گیرد موضوعی که کمتر مورد توجه قرار می گیرد این آموزش در مدارس نیز بطور کامل انجام نمی گیرد .آموزش مسواک زدن به شکل صحیح باید به صورت عملی ویا با استفاده از تصاویر مناسب باشد تا دانش آموز روش صحیح انجام کار را بیاموزد.
مقدمه:توصیف وضعیت موجود
در طول سالهای تدریس در واحد بهداشت کلاس دوم وبحث مربوط به عادت های صحیح بهداشتی وقتی از دانش آموزان می پرسیدم چه تعداد از آنها بطور مرتب و حداقل یک بار در هفته مسواک می زنند متوجه می شدم اغلب آنها یا اصلا مسواک نمی زنند یا به ندرت مسواک میزنند . سعی می کردم با بیان دلایل علمی واحادیث همچنین هزینه های هنگفت دندانپزشکی اهمیت موضوع را برای آنها روشن کنم . مثلاپیامبر اکرم فرمود: جبرئیل همواره مرا به مسواک سفارش میکرد تا جایی که گمان کردم آن را واجب خواهد ساخت.
مهمترین کار دندان ها، جویدن است. اگر بتوانیم غذا را به خوبی بجویم، از خوردن غذا بیشتر لذت خواهیم برد. اگر غذا خوب جویده شود، هضم غذا راحت تر انجام می شود و مشکلات گوارشی کمتری خواهیم داشت .
همه دوست دارنــد که دنـــدان های سـالم و دهان خوشبو داشته باشند. بوی بد دهان، علاوه براینکه موجب دوری اطرافیان می شود، برای خود ما نیز آزار دهنده است. هر چند بسیاری از بیماری ها، مثل گلودرد، سینوزیت و بیماری های داخلی می توانند موجب بوی بد دهان شوند، اما یکی از دلایل بوی بد دهان، باقی ماندن ذرات غذا در بین دندان ها و رشد میکروب ها روی آن است. اولین اقدام برای برطرف کردن بوی بدن دهان، پیشگیری از خرابی دندان ها و عفونت های لثه است .
ولی اغلب نتیجه خوبی حاصل نمی شد وبعد از مدتی اغلب دانش آموزان مسواک نمی زدنند .این موضوع امسال نیز در کلاس مشاهده شد وبا توجه به این که مطالب کتاب برای تغییر در رفتار دانش آموزان کافی نیست تصمیم گرفتم برای آن راه حلی پیدا کنم.
موضوع:چگونه می توانم عادت های صحیح بهداشتی مانند مسواک زدن را در دانش آموزانم تقویت کنم.
کلید واژه ها
عادت :آنچه که به آن خو گرفته باشند.
استعداد اکتسابی صدور حرکات- عادت برخلاف غریزه فطری نیست بلکه هر فردی بواسطه لزوما انطباق با محیط وتعقیب اغراض خود آنرا تحصیل می کند.
فرهنگ فارسی معین ص2258 (نقل از روانشناسی از لحاظ تربیت دکتر سیاسی428)
بهداشت فردی :عبارت است از پیروی افراد جامعه از یک سلسله دستورها وعادت های بهداشتی و دوری جستن از رفتار ها و عادت های غیر بهداشتی که باعث می شود افراد در معرض عوامل وشرایط بیماری زا قرار نگرفته و به بیماری ناشی از آن دچار نشوند.
بهداشت عمومی دوره تربیت معلم 1386 ص11
عادت از ریشه کلمع عود و به معنای بازگشت می باشد.
در دانش لغت، هر گاه کارى در اثر تکرار چنان در طبع آدمى جایگزین وپذیرفته شود که انجام همواره و پىدرپى آن آسان، خوشایند و در نتیجه ترک آن نیزدشوار و ناخوشایند گردد و به اصطلاح بر اثر تکرار جزو طبیعت آدمى درآید، گویند در این کار عادت صورت بسته است.
منبع: سایت حوزه
گرد آوری اطلاعات(شواهد 1)
برای بدست آوردن اطلاعات دقیقتر در مورد روشها ی صحیح مسواک زدن واهمیت آن در سلامت انسان همچنین آیات وروایات در این زمینه به جمع اوری اطلاعات از منابع مختلف پرداختم.
مسواک زدن
مسواک زدن را شاید بهتوان یکی از تثبیتشده ترین عادات بهداشتی دانست. اما منظم مسواک زدن به معنای آن نیست که آن را درست انجام میدهید.
مسواک زدن ناکافی پلاکهای مملو از میکروب - ماده سفیدی که میان دندانها و نزدیک لبه لثهها جمع میشود - را به جای میگذارد که باعث پوسیدگی دندان و بیماری لثه میشوند.
اقدام پژوهی : چگونه می توانم عادت های صحیح بهداشتی مانند مسواک زدن را در دانش آموزانم تقویت کنم