لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 23
مقاله:
انواع دکل
فهرست:
دکلهای دریایی
دکل حفاری
انواع دکلهای حفاری
نگاهی اجمالی به دکل و انواع آن
دکلهای دریایی
با توجه به مرز گسترده آبی در کشور و حضور فراوان منابع نفت و گاز در اعماق این آبها، ارائه تکنولوژی برتر جهت اکتشاف، حفاری و بهرهبرداری از این میادین از اهمیت خاصی برخوردار است. همچنین با اشراف بر این مسأله که چندی دیگر عمر این منابع فسیلی رو به پایان میرسد، تلاش در جهت تولید این منابع توسط تکنولوژی به روز و مؤثر را بیش از پیش حائز اهمیت میکند. دکلهای حفاری دریایی از جمله اولین تجهیزات لازم جهت رسیدن به این هدف میباشند. این در حالی است که این دکلها و اصول اولیه کاربرد آنها به صورت پایهای در صنعت نفت شناخته شده نمیباشند. دکلهای حفاری دریایی بسته به عمق آب، شرایط آب و هوایی و نوع حفاری (اکتشافی یا توسعهای) در دو گروه تقسیم میشوند: 1- دکلهایی که به نحوی روی کف دریا قرار داده میشود (bottom support Rigs) که خود به سه دسته Fixed Jack up، submersible، platform تقسیم میشوند. 2- دکلهایی که روی آب شناورند (Floating rigs) که در 2 نوع Drill ship، Semisubmersible یافت میشوند. هم اکنون با توجه به عمیق و مواج بودن دریای خزر نیاز به دکلهای Floating و بیشتر از نوع semisubmersible دیده میشود. این در حالی است که در خلیج فارس و دریای عمان به علت کم عمق و آرام بودن آب، دکلهای support bottom کافی است. افزایش رو به رشد فعالیت شرکتهای ساخت تجهیزات دریایی داخلی و کمبود دکلهای حفاری دریایی زمینه را برای رشد این صنعت به صورت پویاتر و توسط نیروی داخلی بیش از پیش نشان میدهد.
دکل حفاری
امروزه در صنعت نفت، صنعت حفاری حرف اول را میزند و ملاک قدرت شرکتهای نفتی محسوب می شود.
حفاری به 2 روش انجام میشود:
1- حفاری دورانی (rotational drilling)
2- حفاری ضربهای (Cable tool drilling)
امروزه حفاری ضربهای کاربرد زیادی ندارد و تقریبا تمامی چاهها به روش حفاری دورانی (rotational drilling) حفر میشوند.در این مقاله به توضیح روش دکلها و حفاری های دورانی و تکنولوژیهای مختلف آن می پردازیم
حفاری ضربهای
سیستم های مختلف دکل حفاری:
در حفاری به روش دورانی، دکل شامل بخشهای مختلفی است که هر یک از آنها نیز خود از اجزای دیگری تشکیل شده است. این قسمتها شامل:
1- سیستم دورانی (Rotational system)
2- سیستم تعلیق (Hoisting)
3- سیستم گردش گل (Circulation system)
4- قسمت تامین کننده انرژی (Power system)
5- قسمت ایمنی
6- دیدهبانی Monitoring
I- سیستم دورانی:
این سیستم بر دو نوع است یک روش دورانی استفاده از دستگاه topdrive است و روش دیگر به وسیله دستگاه میزگردان (rotary table) است اجزاء سیستم دورانی عبارتند از: (از بالا به پایین)
1- Kelly
یک لوله استوانهای شکل است که مقطع آن مربع یا شش ضلعی منتظم است. این لوله ویژهی روش حفاری با میزگردان است و در روش topdrive از آن استفاده نمیشود.
2- میزگردان (Rotary Table)
چرخشKelly bushing که روی میز گردان قرار دارد باعث چرخش kelly میشود و با چرخش kelly، لولههای حفاری و در نتیجه مته شروع به چرخش میکند. البته در روش Topdrive بجای میزگردان از topdrive استفاده میشود.
مقاله درباره انواع دکل