امروزه در شهرهای ما میادینی طراحی شده که بر گرفته از ذوق معماری و ابتکارات شهرسازی و معماری داخلی نیست. این فضاها بدون توجه به فرهنگ ساکنان شهرها و همچنین نیازهای فوری و روزمره شان طراحی می شود و صرفا جنبه صوری و زیبایی ظاهری دارد. از این رو باید به اهمیت میدان ها و میزان تاثیر فضایی آنها در شهرها و همچنین رابطه آن با هویت ساکنان این شهرها بیشتر توجه کرد. یکی از ابتدایی ترین روش های طبقه بندی فضاهای عمومی شهری تقسیم آن به 2 بخش اصلی فضاهای حرکت و فضاهای مکث است. در این روش فضاهای حرکت معبر و فضاهای مکث استقرار میدان نامیده می شود. یکی از عوامل کیفی شهرهای ما ایجاد آرامش در آنهاست که طراحی فضاهای شهری می تواند پیام آور این موضوع باشد. البته توجه به این نکته ضروری است که آنچه در میدان شرقی ایرانی اهمیت داشته کاربرد اجتماعی- اقتصادی آن است که به مراتب بیشتر از کاربرد دسترسی بوده است;
اما امروزه به علت دوری و بی توجهی به سبک های ایرانی - اسلامی سبک های اصیل ایرانی در طراحی ها، به ویژه طراحی میدان شهری کمرنگ شده است. از این رو این سوال همواره مطرح است که طراحی میدان شهری باید چگونه باشد؟ یک میدان چه نقشی در شهر ایفا می کند؟آیا صرف زیبایی کافی است؟ آیا میدان ها باید به اشکال زیبایی مزین شوند؟ نقش میدان از نظر هویت بخشی به شهرها چگونه است؟ میدان های شهری در تامین آرامش روحی و روانی شهروندان چه نقشی ایفا می کنند؟
طراحی میدان ها، موضوع پیچیده ای است که بی توجهی به آن و توجه به قضایای صوری و ظاهری می تواند ما را از نظر شناخت نقش و اهمیت میدان ها باز دارد. میدان ها باید به گونه ای طراحی شوند که علاوه بر نشان دادن هویت شهر، کالبد وجودی سالیان دراز شهرها را نیز به نمایش بگذارند. از این رو شهر خوب باید دارای ساختارهای مطلوب نیز باشد.
با توجه به ارتباط نزدیک میدان آرامگاه با میدان امام خمینی پس از مطالعه ای اجمالی در مورد میدان امام خمینی ، به تفصیل در مورد میدان آرامگاه شرح داده خواهد شد .
نزدیکی این میدان به اقصی نقاط شهر بر اهمیت آن افزوده و سبب پیدایش مراکز تجاری در خیابان های اطراف آن علی الخصوص دو خیابانی که در ضلع شمالی و جنوبی میدان قرار دارند و با همین نام ( بوعلی ) خوانده می شوند ، شده است . همین امر سبب افزایش تردد سواره و پایده در این میدان و خیابان های مجاور آن شده است . بعلاوه حدفاصل میدان آرامگاه بوعلی – میدان امام خمینی بدلیل در بر گرفتن مطب بسیاری از پزشکان و مراکز درمانی وابسته به آن ، وجود سینماهای شهر و مراکز تجاری ، پر تردد ترین خیابان از لحاظ عبور پیاده به نظر می رسد .
بنابراین میدان آرامگاه بوعلی که از کالبد منسجم و قوی برخوردار است، توسط کلیه افراد قابل حتی مسافران قابل شناسایی می باشد و به همین دلیل تنها مبدا و مقصد شناخته شده توسط همگان بوده و در نتیجه به یکی از پرترافیک ترین نقاط شهر تبدیل گردیده است.
دانلود پاورپوینت تحلیل فضایی میدان آرامگاه بوعلی شهر همدان پروژه درس تحلیل فضای شهری-100 اسلاید