گفتار اول
طرح مسئله
با توجه به ارزشهای وصف ناشدنی خزانه جواهرات ملی ایران واینکه طبق نظر کارشناسان داخلی وخارجی ارزش گذاری مادی نمی توان برای این مجموعه متصور بود. مجموعه جواهرات ملی ایران اکنون در خزانه بانک مرکزی نگهداری می شود وبه علت کمبود فضای مناسب فقط نمایش نیمی از این جواهرات میسر میباشد. این درحالی است که فضای در نظر گرفته شده برای نمایش این اثار به گفته کارشناسان بانک مرکزی مناسب نمی باشد وبه علت کمبود فضا و طراحی داخلی محدود ونامناسب خزانه جلوه این اثار تحت تاثیر قرار می گیرد و مشکلاتی را برای حفظ ونگهداری درپی دارد. طبق امار بانک مرکزی سالیانه حدود 35000 نفر از این مجموعه بازدید می نمایند که14000 نفر گردشگر خارجی 11000 نفر عامه مردم و10000 نفر هم شامل متخصصین این صنعت دانشجویان محققان و دانش اموزان می باشد در حالی که به علت محدودیت های مکانی وامنیتی روزها وساعات بازدید از مجموعه محدود است . بنابراین ایجاد مکانی مناسب و انتقال این مجموعه به موزه مورد نظر بسیاری از این مشکلات را بر طرف می نماید. امید است مسئولان مربوطه هم در صدد چنین هدفی باشند.
مباحثی پیرامون انسان(معمار)، اندیشه ، فرهنگ و هنر
چنانچه ذکر شد قسمت عمده ای از پروژه ، طراحی در مقیاس معماری است و در مواقع پس از برنامه ریزی و طراحی در مقیاس شهری در قسمتی از سایت وارد مقیاس معماری می شویم و به طراحی فضاهای معماری مورد نظر در پروژه دست خواهیم زد. پس آنچه در این میان ضرورت می یابد یک تحقیق و علمی پیرامون ، هنر و فضاهایی که بخشهای هنری در آن قرار می گیرد می باشد
از آنجایی که هنر هر سرزمینی ریشه در فرهنگ آن مرز و بوم دارد. و فرهنگ نیز برخاسته از اندیشه انسانی می شد لذا در گفتار اول به تعریفی از انسان معماری و جایگاه معمار پرداخته. سپس نقش اندیشه را در انسان معمار به طور خلاصه تشریع کرده است و در نهایت ارتباط معماری و اندیشه را مشخص می کنیم.
1-1-1-1- انسان
انسان موجودی است خود ساخته، موجودی که همراه استعدادهای خاصی برای شدن متولد می شود و این شدن را خود بر بنای وجود خویش می سازد. آنچه زمینه باروی استعدادهای او را می سازد تجربه های گوناگون اوست. بنابر اینکه تجربه های انسان از نسلی به نسل دیگر انتقال می یابد تجربه های انباشته در طول سالهای عمر انسان بر روی کره زمین بیشترین نقش را در سازندگی انسان دارد. اگر بگوییم انسان محصول عمر خویش نیست بلکه محصول تاریخ خود است به این معنی است که انسان را مجموعه دریافتهایش می سازد دریافتهایی که از نسل گذشته به نسل فعلی می رسد و این نسل آن را به ضمیمه دریافتهای جدید شخصی خود به نسل بعدی می سپارد.
رساله موزه