فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:60
فهرست مظالب:
چکیده
فصل اول
روش پژوهش
مقدمه
آشنایی با برخی از واژه های بورس
فرضیه ها:
فصل دوم
ادبیات تحقیق
تاریخچه بورس اوراق بهادار ایران
راه اندازی بورس های منطقه ای
بهسازی معیارهای پذیرش شرکت ها
اهمیت موضوع تحقیق
بورس اوراق بهادار تهران
انواع اوراق بهادار:
پذیرش اوراق بهادار در بورس
فصل سوم
روش تحقیق
روش تحقیق
تعریف مفاهیم
مقدمات سرمایه گذاری در بازار بورس
الف) بورس به چه معناست؟
ب) تعریف سرمایه گذاری:
ج) فرایند سرمایه گذاری
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل
داده ها و یافته ها
تحولات هفتگی بورس اوراق بهادار (06/12/84 لغایت 10/12/84)
جدول همبستگی فرضیه اول
فصل پنجم
خلاصه¬ونتیجه-گیری و پیشنهادات
خلاصه و نتیجه گیری
مقدمه
مفهوم شاخص سهام
شاخص کل
محدودیت های تحقیق
پیشنهادات
نتیجه گیری کلی
همراه با جداول
چکیده
این پایان نامه مسائل مربوط به بازار بورس، انواع مبادلات در بازارهای مالی و نهادهای آن، بازارهای سرمایه و مخاطرات آن، بازار بورس اوراق بهادار (مشخصات و نقش شرکتها در آن)، عرضه سهام، نوسانات آن و اطلاع رسانی در بازار سهام، و همچنین بورس اوراق بهادار تهران و مسائل مرتبط به آن را مورد بررسی قرار می دهد.
درباره تاریخچه بورس و فرآیند تشکیل آن در ایران، تشکیلات بورس اوراق بهادار تهران و مقررات و ضوابط پذیرش سهام شرکتها در آن، قانون حفاظت و توسعه صنایع ایران تشریح نسبتهای مالی و فرمولهای مورد استفاده در تحلیل یافته ها، و بررسی اجمالی شرکتهای دولتی و تحت پوشش از نظر کمی است.
شرایط مناسب هر فعالیت قانونمند در گرو حضور مجموعه قانونی منسجم و متناسب با آن فعالیت است. در بسیاری از موارد، کاستیهای قانونی و مقرراتی، قانونگذار را بر آن میدارد که با طرح مقررات جدید ابعاد تازه تری برای فعالیت پدید آورد یا ابهام های قانونی موجود را برطرف سازد. از این رو، گاه مراجعه به مجموعه های مطول، اما پراکنده قانونی، نشان میدهد که چگونه قانون گذار با پارهای پیش بینیهای هوشمندانه بستر قانونی مناسب برای تکوین و تداوم فعالیت های نوبنیاد را پدید آورده است.
آن چه در این مجموعه گرد آمده مجموعه مقرراتی است که در طی سالیان مختلف دهه های اخیر، حوزه فعالیت بورس بهادار را در نوشته است. برخی از این مقررات، به طور مشخص، ماهیت، کارکردها و گستره عمل بورس بهادار را تعیین کرده و پارهای نیز به نحوی از انحا فعالیت بازار متشکل سرمایه ایران را تحت الشعاع قرار داده است.
بر این اساس، از خلال مقررات و قوانین مختلف حاضر در مجموعه کنونی به روشنی میتوان بستر قانونی فعالیت بورس اوراق بهادار را شناسایی کرد. افزون بر این، باید توجه داشت که شناخت دقیق تنگناهای محتمل قانونی، قبل از هر چیز مستلزم شناخت قوانین موجود و از خلال آن یافتن راهکارهای مناسب برای حل آن معضل ها و تنگناها است. از این رو، امید است انتشار این مجموعه، زمینه ساز گسترش آگاهی از شرایط قانونی فعالیت بورس اوراق بهادار و نیز بحث و تبادل در زمینه ایجاد قانون مناسب تری برای فعالیت بازار متشکل سرمایه ایران باشد.
مقدمه
آشنایی با برخی از واژه های بورس
شرکت سهامی عام: به موجب ماده 1 قانون تجارت شرکت سهامی عام شرکتی است که سرمایه آن به سهام مساوی تقسیم شده و مسئولیت سهام محدودی به مبلغ اسمی سهام آنهاست.
بازار پول: بازاری است که در آن اسناد خزانه- اوراق مشارکت یا قرضه (بانکها) و گواهیهای سپرده عرضه می شود و دوره اینگونه بازار یکسان یا کمتر است.
بازار سرمایه: بازاری است که در آن سهام شرکتهای سهامی عام عرضه و مورد معامله قرار میگیرد.
بازار اولیه: بازاری است که در آن شرکتها برای اولین بار اقدام به عرضه سهام و پذیره نویسی مینمایند.
بازار ثانویه: در این بازار سهام عرضه شده در بازار اولیه مورد معامله مکرر قرار میگیرد. بازار ثانویه باعث تسهیل عمل جذب سرمایه در بازار اولیه میگردد.
بورس: محلی است برای معامله و داد و ستد سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس.
سرمایه اولیه: عبارتست از مبلغی که موسسین برای شروع فعالیت تعیین کرده و قسمتی از آنرا از طریق فروش سهام به غیر (پذیرفته نویسی) تامین میکنند.
قسمت اسمی: در ایران این قیمت برای هر برگ سهام 1000 ریال تعیین شده است و در هر زمان تعداد سهام هر شرکت از تقسیم سرمایه بر این مبلغ بدست میاید که آنرا قیمت پذیفته نویسی نیز می نامند.
قیمت تابلو: قیمتی است که براساس عرضه و تقاضای موجود در بازار برای هر سهم تعیین میشود و ارزش روز هر شرکت بر مبنای این قیمت محاسبه میشود.
عرضه: اعلام آمادگی برای فروش سهام یک شرکت در یک قیمت (یا در یک محدوده قیمتی) توسط دارنده (کارگزار) آن سهم.
تقاضا: اعلام آمادگی برای خرید سهام یک شرکت در یک قیمت (یا در یک محدوده قیمتی) توسط خریدار.