فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:17
فهرست مطالب:
ایمنی، بهداشت شغلی، توسعه صنعتی
شرح مختصری از وظایف کارشناس بهداشت حرفه ای:
به عنوان یک کارشناس بهداشت حرفه ای، در مسیر تحقق اهداف بهداشتی چه موانعی وجود دارد؟
چشم شوی ودوش ایمنی
مدت زمان شستشو:
دوشهای اضطراری
موقعیت قرارگیری چشم شوی و دوشهای اضطراری :
درجه حرارت
- تعداد کارگران شاغل :
- لباس کارگر:
- ایزولاسیون کارگران:
- آموزش کارگران:
منبع:
ایمنی، بهداشت شغلی، توسعه صنعتی
(واحد بهداشت پالایشگاه نفت پارس)
تکثر دستگاه های صنعتی که حاصل پیشرفت تکنولوژی و رشد دانش بشری است مشاغل متعدد و گوناگونی را به وجود آورده است. همراه با تعدد این مشاغل روز به روز بر تعداد بیماری های شغلی و مخاطرات حرفه ای افزوده می شود.
بهداشت صنعتی Industrial Health مبحثی است که از قرن17میلادی در کشورهای در حال توسعه مورد توجه صاحبنظران قرار گرفت. کشورهای در حال توسعه موظفند همزمان با صنعتی شدن، برنامه هایی به منظور ارتقای سطح بهداشت شاغلین و حفاظت افراد در مقابل بیماری و حوادث ناشی از کار اتخاذ کرده و به مرحله اجرا در آوردند.
رفته رفته به دلیل گستره این مبحث در کل جوامع کاری از جمله مشاغل اداری، کارگاه ها، مزارع و دیگر مشاغل به پیشنهاد کمیته مشترک کارشناسان سازمان بین المللی کار (I.L.O) و سازمان بهداشت جهانی (W.H.O) بهداشت صنعتی به بهداشت حرفه ای (Occupational Health) تبدیل شد که حیطه بیشتری بر عوامل زیان آور و تهدید کننده سلامت افراد شاغل داشت. بر اساس تعریف کمیته مشترک کارشناسان سازمان بین المللی کار، هدف از بهداشت حرفه ای، ارتقا و تامین سلامت جسمی و روانی کارکنان در مشاغل مختلف است.
واحد بهداشت پالایشگاه نفت پارس با فعالیت گسترده حرفه ای خود، به موازات دیگر واحدهای صنعتی در پالایشگاه در حرکت است. حیطه وسیع مسئولیت کارشناسان این واحد و تازه پا بودن دانش بهداشت حرفه ای در جامعه صنعتی ایران، از کار و تلاش دلسوزانه و مستمر و خستگی ناپذیر پرسنل این واحد حکایت می کند. واحد بهداشت پالایشگاه نفت پارس متشکل از یک کارشناس بهداشت،3 بهداشت یار، پزشک مشاور و دو راننده آمبولانس است که به طور شبانه روزی مشغول فعالیتند تا بتوانند هرچه بیشتر تضمینی باشند بر سلامت جسم و جان کارگران پالایشگاه.
کارشناس واحد بهداشت مختصری از فعالیت های انجام شده در این واحد را چنین توضیح می دهد:
بر اساس دستور وزارت بهداشت واحد بهداشت موظف است تا به طور دوره ای کلیه کارگران را معاینه کند. هم چنین علاوه بر آزمایش های رایج از کارگرانی که در محیطی کار می کنند که از درصد بالاتری از عوامل زیان آور برخوردار است، متناسب با خطری که سلامت آنها را تهدید می کند آزمایشاتی به عمل آورد.
به عنوان مثال از کارگری که در معرض گرد و غبار و یا گاز و بخار قرار دارد می بایست آزمایش اسپیروتری که تست تنفسی است گرفته شود و یا کارگرانی که در محیط های پر سرو صدا مانند واحد قوطی سازی کار می کنند تست ادیومتری یا شنوایی سنجی به عمل آید. در آزمایشات گرفته شده از کارگران و طی معاینات دوره ای عده ای از افراد به وجود بیماری هایی پی بردند که تاکنون از وجود آن با خبر نشده بودند.
البته این اطلاعات به صورت محرمانه در پرونده پزشکی شخص مذکور ثبت می شود و تنها خود بیمار به این اطلاعات دسترسی دارد.
کمک های اولیه در زمان آسیب دیدگی کارگر و پیش گیری از وخامت حال او و انتقال هر چه سریعتر مصدوم به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی یکی دیگر از برنامه های روزانه واحد بهداشت است. این واحد برای اطمینان خاطر و تضمین هر چه بیشتر سلامت کارکنان از پرسنل رستوران، آزمایش های تخصصی از جمله آزمایش ایدز و هپاتیت گرفته است. این گونه آزمایش ها به ندرت مورد توجه واحد بهداشت شرکت ها قرار می گیرد و کمتر کسی به انجام این گونه آزمایش های تکمیلی می پردازد.