فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:52
موضوع: بررسی سیستم حسابداری بانک تجارت
مکان : بانک تجارت شهرستان ایذه
فهرست مطالب:
عنوان صفحه
چکیده
تقدیر و تشکر
مقدمه
فصل اول – آشنایی کلی با محل کارآموزی 1
تاریخچه بانکداری 2
تاریخچه بانک تجارت 3
ساختار سازمانی 4
فصل دوم – هدف از تاسیس 11
برگ حسابداری 12
تعریف کاربران سیستم 13
سیستم اطلاعات مشتریان 14
افتتاح حساب جدید 17
گزارش ریز کارکرد حساب 19
بستن حساب 20
گزارشات 23
اعتبارات و اعطای تسهیلات بانکی 24
ثبت های حسابداری بانک 26
بودجه 29
تراز آزمایشی بانک 31
صورت سود و زیان بانک 34
بستن حسابها 35
فصل سوم – تشریح روند کار 36
روش کار 37
صورتهای مالی اساسی 38
اصول محدود کننده حسابداری 43
ترازنامه 45
اقلام پولی دارائی های جاری 48
فصل چهارم – نتیجه گیری و پیشنهادات 50
نتیجه گیری 51
ضمائم 52
چکیده
گسستن تارهای وابستگی اقتصادی و سیاسی و رهایی از قید و بندهای اقتصادی سلطه گری راهی جز اعتلای دانش و آگاهی و شعور عمومی ندارد.
اشاعه ذهنیت علمی در جامعه ای که دلهای لبریز از ایمان سدها را از سر راه بر می دارد یخهای سستی و صنف را ذوب می کندو راههای صعب العبور رشد و توسعه کشور را هموار می سازد، که در نیل به این اهداف جنبه های چند مورد عنایت بوده اند.
1ـ کیفیت آموزشی بر کمیت آن رجحان داده شده و اساس آموزش در سطحی بالا باید استوار باشد و از این لحاظ باید از تجربیات اساتید و مدرسان معظم و امکانات آموزشی بهره گرفت.
2ـ تأکیده عمده بر اقتصاد علمی و کاربردی با استفاده از فارغ التحصیلان دانشگاهی بعنوان زیرساخت قابل اتکاء و بستری مناسب که اقتصاد کاربردی سریعتر و صحیح تر به مقصور برساند.
3ـ تغییر بنیادین نظام اقتصادی و بانکی کشور که ریشه در تجدید حیات ارزشهای دین مبین اسلام دارد اهداف نظام اقتصادی و بانکی را دگرگون نموده است.
4ـ اشاعه فرهنگ بانک داری اسلامی که دانش نو و تازه پاست در خارج از کشور و شناساندن آن در سطح بین المللی به عنوان نظامی سنجیده و بالنده مورد عنایت است.
مجموعه حسابداری مرور عمل سیستم بانکی حسابداری بازرگانی است که به شناخت کافی از مراحل مختلف حسابداری و آگاهی از جنبه های قانونی ارائه گردد و آنچه را که یک حسابداری بطریقی ساده مطرح و از نظر عملیاتی و جنبه های قانونی ارائه گردد و آنچه را که یک حسابداری به دانستنش نیاز دارد برای تهیه انواع صورتهای اصلی مالی و عملکرد سود و زیان، ترازنامه، تعدیلات ارائه دهد، امید است دست اندرکاران و استادان بزرگوار فن حسابداری از اظهار نظر و ارائه پیشنهادات خود دریغ ننمایند.
مقدمه
اقتصاد بر پایه سرمایه استوار است و سرمایه نیاز به محاسبه دقیق و اصولی دارد که منجر به راه اندازی و تأسیس رشته فنی و تخصصی حسابداری گردید.
وضعیت اقتصادی جهان تحت سلطه و نفوذ و فرضیه اقتصادی بنام سرمایه داری و سوسیالیستی قرار داشته که مورد بحث و مناظره بسیاری از صاحب نظران و محققین قرار گرفته است.
در هر اجتماع حداقل دو گروه وجود دارند، گروه اول کسانی هستند که سرمایه های دفتری در اختیار دارند ولی توانایی استفاده از آن را ندارند، گروه دوم بنگاهها و مؤسسات اقتصادی هستند که جهت رونق اقتصاد و ایجاد اشتغال احتیاج به سرمایه دارند و در این میان نقش بانکها مشخص می شود بعنوان رابطه بین سرمایه گذار و تولید کننده که با جذب سرمایه های اندک و سازماندهی صحیح باعث رونق اقتصاد و ایجاد اشتغال می شوند، بانکها برای صاحبان سرمایه و پس انداز کنندگان ایجاد انگیزه نموده و آنها را تشویق می نمایند و از طرفی برای بنگاههای اقتصادی امکانات بیشتر در سرمایه گذاری را فراهم می آورند، که در این میان نقش ارزنده و محاسباتی دقیق سیستم بانکی در جهت رشد و رونق اقتصاد هر کشوری معلوم می گردد.
فصــل اول
آشنایی کلی با محل کار آموزی
تاریخچه بانکداری :
بانکداری در جهان تقریباً از زمانی شروع شد که دادوستد و مبادله کالا بین افراد انسانی آغاز گردید. و حقیقت بانکداری و تجارت قبل از اینکه پول به مفهوم امروزی مورد استفاده قرار گیرد عملاً وجود داشته است. بابلی ها و مصریها، فینقیها ، یونانیها و رومیها هر یک بانکداران خاصی داشتند و بانکداران مذبور همواره قدرت مالی را در دست گرفته و کم و بیش مالک الرقاب و مصاحب قدرتهای مالی شهرها و نواحی و کشورها بودند. چون دولتها همواره برای اداره امور کشور و تامین بودجه و پرداخت مصارف جنگی و هزینه های عمرانی و غیره به پول نیازمند بودند و دست کمک و نیاز به سوی بانکداران و صرافان دراز می کردند و از طرفی چون قادر نبودند وجوه استقراضی و دیون بدهکاری های خود را بپردازند ناگزیر در مقابل دیون خود مزایا و امتیازاتی برای بانکداران قائل می شدند که امر اعطای امتیازات موجب توسعه نفوذ صرافان و بانکداران و ربا خواران گردید، تعدیات و فجایح و جنایات بی رحمی ها و قساوت های صرافان حتی از بین بردن بدهکاران در مقابل مطالبات خود باعث شد که معاملات ربوئی در اغلب ادیان بخصوص در دین مبین اسلام حرام شود.
تاریخچه بانک تجارت
بانک تجارت به دنبال ملی شدن بانکها در آذر ماه 1358 از ادغام 11 بانک خصوصی ایرانی و مختلط ایرانی ـ خارجی تشکیل گردید. بانکهای تشکیل دهنده این بانک عبارت بودند از: «بانک بازرگانی ایران»، «بانک کار»، «بانک ایرانشهر»، «بانک صنایع ایران»، «بانک شهریار»، «بانک ایران و انگلیس»، «بانک ایران و خاورمیانه»، «بانک اعتبارات ایران»، «بانک ایرانیان»، «بانک ایران و ژاپن»و «بانک ایران و هلند». در سال 1360 بانک ایران و روس نیز به این مجموعه پیوست و بدین ترتیب تعداد بانکهای تشکیل دهنده بانک تجارت به 12 بانک افزایش یافت.
پس از تشکیل بانک تجارت در سال 1358، این بانک با تعداد 1025 شعبه (367 شعبه در تهران و 658 شعبه در سایر استانها) آغاز به کار نمود. قانون عملیات بانکی بدون ربا در تاریخ هشتم شهریور ماه سال 1362 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و بانک تجارت به تبعیت از این قانون، از سال 1363 فعالیتهای خود را بر اساس بانکداری اسلامی پایه ریزی نموده است. اینک پس از سپری شدن بیش از26 سال از تشکیل بانک، بنابر مقتضیات اقتصادی و نیاز مناطق مختلف کشور، شبکه شعب بانک در سراسر کشور به2015 شعبه می رسد. وجود منابع انسانی کار آزموده و تجربه نیم قرن فعالیت بانکی در ترکیب بانکهای تشکیل دهنده بانک تجارت، بعنوان پشتوانه ای قوی است که می تواند موجبات رشد و ارتقاء جایگاه این بانک را در عرصه فعالیتهای بانکی در سطح بین المللی فراهم آورد.
ساختار سازمانی
ساختار سازمانی بانک تجارت در ادامه سیاست پایدار مدیریت بانک، طی سالهای اخیر متناسب با نیازهای اقتصاد ملی، بطور مستمر و حول محورهای زیر تغییر یافته است:
- واگذاری خدمات غیر مالی و غیر بانکی به بخش خصوصی
- کوچک ساختن ستاد مرکزی و حذف تشکیلات غیر ضروری آن
- تاکید بر سیاست تمرکز زدایی و توسعه مستمر اختیارات واحدهای اجرایی و مدیریتهای استانی و منطقه ای
- تکمیل زنجیره شبکه شعب و بهینه سازی توزیع آن در کشور
عناصر ساختار سازمانی بانک در پایان سال1383 به قرار زیر بوده است :
ـ واحدهای ستادی
- ستاد مرکزی (در تهران)
شامل 13 مدیریت امور و37 اداره (اعم از زیر مجموعه مدیریتهای امور و ادارات مستقل)
- ستاد مناطق
39 مدیریت شعب در کل کشور شامل 10 مدیریت شعب در تهران و 29 مدیریت شعب در مناطق استانها
ـ واحدهای اجرایی
الف- شبکه ریالی
شبکه ریالی بانک در پایان سال 1383، شامل 2015 شعبه و 341 باجه بوده است که شعب نسبت به سال قبل 2/0% کاهش و باجه ها 13% رشد داشته اند.
استان تهران با داشتن 430 شعبه (21% از کل شعب) دارای بیشترین تعداد شعبه و بعد از آن استانهای اصفهان با 136 شعبه (7/6%) و خراسان رضوی با 122 شعبه (6%) قرار دارند. همچنین استان خراسان شمالی با 14 شعبه، کمترین تعداد شعب را دارا می باشد.
همچنین استان تهران با دارا بودن 100 باجه (29% کل باجه ها) بیشترین تعداد باجه و بعد از آن استانهای خراسان رضوی با 42 باجه (3/12%) و فارس با 27 باجه (9/7%) قرار دارند.
توزیع شعب بر حسب درجه عبارت است از : 27 شعبه ( 3/1% ) ممتاز الف، 28 شعبه(3/1%) ممتاز ب، 93 شعبه (6/4% ) درجه یک،275 شعبه (6/13% ) درجه دو، 713 شعبه (3/35%) درجه سه، 828 شعبه (41%) درجه چهار و 51 شعبه (5/2%) درجه پنج.
ب- شبکه ارزی
شبکه ارزی داخل کشور بانک در پایان سال 1383، شامل 30 واحد، 5 باجه و 134 دایره بوده است که نسبت به سال گذشته (23 واحد)، 30 % رشد داشته است. از مجموع شبکه ارزی بانک 12 واحد، 2 باجه و 63 دایره در تهران و بقیه در دیگر استانهای مستعد کشور فعالیت دارند.
ج- شبکه بانک در مناطق آزاد
در پایان سال 1383 بانک در مناطق “آزاد تجاری” و ویژه اقتصادی، جمعاًَ دارای 15 شعبه (5 شعبه در کیش، 5 شعبه در قشم، 4 شعبه در چابهار و یک شعبه در تهران) یک واحد ارزی در کیش و سه دایره ارزی در قشم و چابهار بوده است.