مشخصات این فایل
عنوان: شرکت فرآوردههای گوشتی
فرمت فایل :word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات :37
این گزارش کارآموزی درمورد شرکت فرآوردههای گوشتی می باشد .
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از گزارش کارآموزی شرکت فرآوردههای گوشتی
اندازهگیری خاکستر به روش حرارت و دهی خشک
هدف از اندازهگیری خاکستر تعیین میزان املاح موجود در ماده غذایی می باشد.
روش آزمون: ابتدا بوتهیا کوزه چینی یا فلزی مخصوص اندازهگیری خاکستر را بر روی شعله بدقت میسوزانیم یا به مدت 15 الی 20 دقیقه در کوره الکتریکی با دمای قرار میدهیم ( اگر وزن بوته به دلیل جذب رطوبت افزایش یافته با این کار «حرارت دادن» خطا را از بین میبریم)
سپس بوته را به دیسکاتور حاوی ماده نمگیر منتقل کرده و خشک مینماییم پس از خشک شدن بوته آن را به دقت توزین نموده حداقل 5 ماده غذایی را در داخل بوته توزین نمود. و آن را بر روی شعله به خوبی می سوزانیم بعد از زغالی شدن ماده غذایی و سوخت کامل آن (خارج نشدن دود از ماده غذایی) آن را به کوره الکتریکی با دمای منتقل کرد که و تا تشکیل ماده سفید رنگ در ته بوته عمل حرارت دهی را ادامه می دهیم بوته را از کوره خارج نموده و خنک می نماییم سپس بوته را به دقت توزین نموده و میزان درصد خاکستر به طریق زیر محاسبه مینماییم. .....(ادامه دارد)
«اندازهگیری چربی به روش ژربر»
ابتدا zgr ماده غذایی آماده (چرخ شده یا رنده شده) را داخل بوتریمتر وزن میکنیم سپس 1 cc محلول تترابورات سدیم یا بوراکس 4% وزنی بدان میافزاییم درب بوتر یمند را بسته و محتویات آن را بهم می زنیم سپس بوتریمتر را به ؟؟/ جوش منتقل کرد که و به مدت 15 دقیقه حرارت میدهیم (هدف متلاشی کردن ماده غذایی) بوتریمتر را از ؟؟ خارج کردن خشک مینمایی سپس 10 cc اسید سولفوریک مخصوص زربر را بدقت و به آرامی به بوتریمتر اضافه کرده 1cc الکت امیلیک نیز بدان میافزاییم (اسید سولفوریک هضم کننده pro و آمیل الکل رسوب دهنده می باشد)
درب بوتریمتر را مجدداً بسته و مخلوط را به خوبی بهم می زنیم بوتریمتر را واژگون کرده در صورتیکه محتویات آن به قسمت مدرج بوتریمتر نرسیده باشد به میزان کافی آب مقطر بدان اضافه میکنیم بوتریمتر را مجدداً به ؟؟ جوشی منتقل کرده و به مدت 5 دقیقه حرارت می دهیم سپس درب آن را بسته و آن را به سانتریفوژ مخصوص زربر منتقل میکنیم 5 دقیقه عمل سانتریفوژ کردن را ادامه داد. و بوتریمتر را قبل از قرائت میزان چربی به دمای میرسانیم سپس میزان چربی را در قسمت مدذرج خوانده و بدین ترتیب محاسبه مینماییم. .....(ادامه دارد)
روش آزمایش؛
1- محیط کشت: مک کانگی آگار
2- روش آزمون: ابتدا نمونة غذائی مورد آزمایش را طبق روشهای ذکر شده آماده نموده و رقتهای مورد نظر را تهیه مینمایند سپس در کنار شعله مقدار یک میلی لیتر یا یک گرم مستقیماً از نمونةمایع و یا مقدار یک میلی لیتر از رقت نمونة جامد (بصورت رقیق شده) برداشت کرده و داخل پلیت علامت گذاری شده می ریزند. چنانچه به رقتهای بیشتری نیاز باشد می توان رقت یکصدم، یکهزارم و . . . . را نیز تهیه نمود.
سپس داخل هر پلیت از محیط جامد مکث گانگی یا محیطهای جانشین که بصورت مذاب در داخل بن ماری c ْ45 نگهداری شده بریزند و چندین مرتبه در جهات مختلف حرکت میدهند تا مواد مواد غذائی کاملاً با محیط کشت مخلوط شوند. آنگاه مدتی صبر کرده تا محیط بر اثر سرد شدن بسته شود، سپس مجدداً مقدار 5 میلی لیتر دیگر از محیط استفاده شده را در داخل پلیتها ریخته و بدون اینکه حرکتی بدهند میگذارند تا دوباره بسته شوند. نهایتاً همة محیطها را بصورت واژگون در گرمخانه 37-35 درجه سانتیگراد بمدت 24 ساعت قرار میدهند و در صورتیکه بعد از موعد مقرر پرگنه هائی در محیط رشد نکرده باشد آنها را بمدت 24 ساعته دیگر در گرمخانه نگهدار یمیکند. .....(ادامه دارد)
شناسائی اشرشیاکلی (E.Coli)
اشرشیا کلی از مهمترین اعضاء گروه کلی فرمها بوده و به تیرةآنتروباکتریاسه تعلق دارد. این باکتریها معمولاً کوتاه، گرم منفی و میلهای شکل بوده و در مواد غذائی از لحاظ خاصیت بیماریزائی و ایجاد مسمومیت اهمیت زیادی دارند.
اشرشیا کلی منشاء مدفوعی داشته و از طریق انسان و حیوان منتقل میشود بنابراین یکی از عوامل مهم آلودگی مواد غذائی به این میکروب کارگران مراکز تهیه مواد غذائی هستند ( از طریق دست کارگران) . باکتریهای اشرشیا باعث تخریب سلولهای مخاطی روده شده و همچنین در بدن انسان تولید زهرابهای میکند که مسموم کننده و خطرناک میباشد%
علائم مسمومیت غذائی اشرشیاکلی :
اسهال همراه با تب و گاهی در حالات شدید امکان دارد که در مدفوع بیمار خون دیده شود.
روش آزمایش:
برای شناسائی اشرشیا کلی از آزمایش ایکفن (Ikman) استفاده میشود. در این آزمایش پس از آمادهسازی نمونه از رقت مورد نظر یک میلی لیتر برداشت کرده و داخل لولة آبگوشت سبز درخشان بریزند و یک میلی لیتر هم داخل محیط آب پتپونه ریخته و آنها را در حمام آب گرم cْ 44 بمدت 24 ساعت قرار میدهند. در صورت ایجاد گاز در آبگوشت سبز درخشان چند قطره از محلول کواکس داخل لوله یا لولههای محیط آب پتپونه میریزند. اگر حلقة قرمز رنگی در بالای لوله تشکیل شود نمونه از نظر آلودگی اشرشیائی مثبت میباشد ولیکن اگر سبز درخشان دارای گاز و آب پتپونه ایجاد حلقه قرمز رنگ ننماید، نمونه فاقد اشرشیا کلی بوده و دارای آلودگی کلی فرعی بوده است. .....(ادامه دارد)
طرز تهیه محیط کشت؛
روش تهیه محلول تلوریت پتاسیم: یک گرم تلوریت پتاسیم را به 100 میلی لیتر آب مقطر سترون افزوده و خوب بهم میزنیم .
سپس به کمک صافی باکتریولوژیک محلول را سترون و در یخچال نگهداری کنید.
سوسپانسیون زردةتخم مرغ: یک یا دو تخم مرغ تازه و سالم را در ظرفی که محتوی الکل سفید (ایلیک) میباشد، بمدت یک یا دو ساعت بحالت غوطه ور قرار می دهد (این زمان از 24 ساعت تجاوز نکند).
سپس در کنار شعله با کمک وسایل سترون (پنس و غیره) سفیده را کاملاً از زده جدا کنید و زده را به استوانةمدرج سترون منتقل و سپس توسط همزن شیشهای کاملاً یکنواخت کرده و هم حجم آن و بتدریج ملزم فیزیولوژی به آن بیفزائید و بهم بزنید و به شیشههای درب پیچ دار منتقل کنید و مدت 10 دقیقه در حمام بن ماری C ْ60 به منظور پاستوریزه شدن قرار دهید این سوسپانسیون حداکثر تا دو هفته در یخچال قابل نگهداری است. در صورتیکه بلافاصله به محیط کشت افزوده گردد احتیاجی به پاستوریزه کردن ندارد.
طرز تهیه محیط کشت: پودر آمادة تجارتی را به یک لیتر آب مقطر افزوده و پس از مخلوط کردن چند دقیقه بجوشانید. سپس به مدت 15 دقیقه در اتوکلاو در C ْ121 سترون کنید. پس از سرد شدن محیط تا 45 درجه مقدار 10 میلی لیتر تلوریت پتاسیم یک درصد و 50 میلی لیتر سوسپانسیون زردة تخم مرغ به آن افزوده و خوب بهم بزنید. آنگاه به حجم های 20-15 میلی لیتر در ظرفهای پتری سترون در مقابل شعله تقسیم کنید. .....(ادامه دارد)
فینگرتست finger test
این آزمایش برای تشخیص آلودگی انگشتان دستها به کلیفرم بکار میرود. معمولاً در کارگاهها و کارخانجات تولید کنندة مواد غذائی از این آزمایش استفاده میشود زیرا کارگران این مراکز ارتباط مستقیم یا غیرمستقیم با مواد غذائی دارند لذا بوسیلة دست، آلودگی مدفوعی و غیره را به مواد غذائی انتقال داده و باعث ازدیاد میکروب در آنها میشوند.
توصیه میشود کارگرانی که در این گونه مراکز مشغول بکار هستند همیشه قبل از شروع به کار دستهای خود را با آب و صابون کاملاً شسته و زیر ناخنها را برس بزنند و با محلولهای ضد عفونی کننده تا حد ممکن در زدودن میکروبها کوشا باشند و در صورت لزوم حتماً از دستکشهای مخصوص و تمیز استفاده کنند.
روش آزمایش:
طبق روش آمادهسازی محیطها، به مقدار لازم از محیط کشت را تهیه و در شرایط سترون و در مقابل شعله بمقدار 12-10 میلی لیتر را در پلیت ها تقسیم نموده و پس از سرد شدن کامل، مشخصات لازم را روی آنها یادداشت مینمایند. .....(ادامه دارد)
بخشی از فهرست مطالب گزارش کارآموزی شرکت فرآوردههای گوشتی
تاریخچه سوسیس و کالباس در ایران ۱
تاریخچه شرکت فرآوردههای گوشتی آمل ۱
تکنولوژی تولید فرآوردههای گوشتی ۲
ماشینآلات و تجهیزات مورد استفاده در صنعت گوشت ۳
دستگاه برش گوشهای منجمد ۳
دستگاه کاستر ۴
دستگاههای جدا کننده ۴
آزمایش اندازهگیری رطوبت بکمک خشک کن برقی ۹
اندازهگیری خاکستر به روش حرارت و دهی خشک. ۱۰
اندازهگیری چربی به روش سوکسله: ۱۲
«اندازهگیری چربی به روش ژربر» ۱۳
«شمارش کلی میکروبها lotal count 17
«شناسائی شمارش کلیفرم colicount (c.c) 19
روش آزمایش؛ ۲۰
شناسائی اشرشیاکلی (E.Coli) 21
شناسائی و شمارش استنامیکوکوکوس اورئوس. ۲۵
علائم مسمومیت غذائی استافیلوکوکوس اورئوس: ۲۶
طرز تهیه محیط کشت؛ ۲۷
شناسائی و شمارش قارچها ۳۱
«سوآپ تست» ۳۲
فینگرتست
دانلود گزارش کارآموزی شرکت فرآوردههای گوشتی