مشخصات این فایل
عنوان: تعمیرگاه مجاز هیوندا
فرمت فایل : word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 63
این گزارش کارآموزی درمورد تعمیرگاه مجاز هیوندا می باشد.
خلاصه آنچه در گزارش کارآموزی تعمیرگاه مجاز هیوندا می خوانید :
نحوه ترمز گرفتن :
نگهداری
حالات ابراز و آلات و در زندگی روزمره به نوعی به آنها وابسته هستیم یک عادت خوب است . زیرا می توان بدون دارا بودن تخصص و اطلاعات فنی از نحوه عملکرد آنها متوجه تغییر رفتار و سر و صدای آنها شد .
تغییر رفتار و عملکرد به دو گونه خودنمائی می کند .تغییر آرام و تغییر ناگهانی که در اکثر اوقات قابل درک است هر چند بعضی ها به این نوع تغییر هم بی توجه هستند ، برای باز کردن موضوع خرابی را به دو گروه تقسیم می کنیم ، خرابی با اخطار و خرابی بدون اخطار .خرابی بدون اخطار معمولاً ریشه در فرآیند ساخت و مونتاژ قطعات و مجموعه ها دارد و کار چندانی از کاربر که در این بحث راننده محسوب می شود بر نمی آید و بدون هیچ سابقه ای محسوب می شود بر نمی آید و بدون هیچ سابقه ای وسیله مورد نظر ناگهان خراب می شود و از کار می افتد بد نیست بدانید که مؤلفه خرابی بدون اخطار در طراحی محصول و فرآیند تولید از ثقیل ترین ملاحظات است و در مورد قطعات و مجموعه های فوق ایمنی بیشترین توجه را به خود جلب می کند . بنابراین بر روی خرابی های با اخطار در سیستم ترمز خودرو متمرکز شده و سعی خواهیم کرد با نگه داری صحیح و رفع خرابی ها کوچک علاج واقعه را قبل از وقوع بنماییم. و در مورد خرابی و یا احتمال خرابی ها رایج ترین بحث خواهیم نمود . کار ترمز اتومبیل بر اساس اصول ترمودینامیکی جذب حرارت و از دست دادن آن هم می باشد بدین معنا دیسکها و یا کاسه چرخهای ترمز با تبدیل نیروی بازدارنده به اصطکاک و در نتیجه حرارت عمل می کنند پس بنابراین فشار لنت و کفشکهای ترمز بر روی دیسک و کاسه چرخها ایجاد اصطکاک و حرارت زیاد می کند . حرارت تولید شده بایستی به سرعت به فضا منتقل شده و دیسک و کاسه خنک شود . که د رمورد دیسکها خنک شدن با سرعت بیشتری صورت می گیرد و نتیجتاً کارآیی بیشتری دارند از آنجایی که این اجزاء در قسمتهای دیگر نشریه معرفی خواهند شد این مقدمه کافی است تا نشریه معرفی خواهند شد این مقدمه کافی است تا به این نتیجه برسیم که به چند چیز توجه کرد .
هیچ وقت لنتها و کفشکها نباید تا لایه های آخر سائیده شوند . صدای جیغ ترمز هنگام ترمز گرفتن می تواند بر اثر تمام شدن لنتها باشد . از لنتهایی که جنس آنها سخت بوده و دیر خرد می شوند خودداری کنید زیرا دیسکها را می خورند و خرابی دیسکها دردسرساز است . همیشه کمی زودتر از موعود ترمز بگیرید تا مجبور به ترمزگیری شدید نشوید زیرا حرارت ناشی از ترمزهای شدید دیسکهای ترمز را سریع تر سائیده و می تاباند و امکان به وجود آمدن نقطه های سخت و اصطلاحاً الماسه شدن دیسک زیادتر می شود.
خطوط عمیق بر روی دیسکها کارآیی آنها را پایین آورده و ترمزگیری همراه با سر و صدا خواهد بود البته ناگفته نماند که تراشکاری دیسک آنها را نازک کرده و نتیجتاً سریع تر گرم می شوند از تراشیدن سطوح دیسکها حتی المقدور خودداری کنید.
گردگیری سیلندرهای ترمز جلو و عقب بایستی همیشه سالم باشند در صورت مشاهده خرابی سریعاً تعویض نمائید زیرا وارد شدن گرد و غبار به داخل قطعات باعث خرد شدگی شدید و نشتی روغن ترمز و یا لرزش هنگام ترمز گیری خواهد شد . بنابراین در کنترل چرخها حتماً به این موضوع سفارش شود . اگر مایع ترمز سیاه شده و رنگ عوض نماید بایستی کل مدار خالی و با مایع استاندارد و قابل اطمینان تعویض شود . اگر اطراف محلی که مایع ترمز در آن نگهداری می شود خیس شود بایستی آن را با آب گرم شسته و مجدداً کنترل نمایید و اگر پس از چند روز مجدداً خیس شد به مکانیک مراجعه نمایید . کشیدن خودرو به چپ و راست را هنگام ترمزگیری جدی بگیرید و تا رفع کامل عیب پیگیری نمایید .
اگر در هنگام ترمزگیری احساس خوبی نداشته و در چیزی شک دارید حتماً پیگیری نموده و کل سیستم را تا حصول اطمینان از ترمز بررسی نمایید . تحت هیچ شرایطی پدالی را که خیلی پایین رفته و یا خالی می کند به حال خود نگذارید زیرا می تواند به قیمت جان شما و سرنشینان تمام شود . مکانیک معمولاً توجه چندانی به ترمزهای عقب خودروهای سواری نمی کند اما درخواست کنید تا هر 3 بار یک نوبت چرخهای عقب باز و ترمزها و کاسه چرخها کنترل شوند .
سرعت و ترمز :
برای اینکه حسی کلی از ماهیت این مهارت و مفهوم سرعت عکس العمل پیدا کنیم لازم است محاسبه ای سر انگشتی انجام دهیم . فرض کنی ماشینی با سرعت 300 کیلومتر در ساعت حدوداً 80 متر بر ثانیه به یک پیچ تند نزدیک می شود و لازم است سرعت به 100 کیلومتر در ساعت تغییر یابد و بایستی در یک فاصله 150 متری این کاهش صورت گیرد ، یعنی راننده بایستی در زمانی کمتر از 2 ثانیه از 300 کیلومتر به 100 کیلومتر کاهش سرعت داده و مواظب موقعیت خود در مسیر خودرو های دیگر و کنترل پذیری خودرو نیز باشد .
اجزاء ترمز :
حال که به یک حس کلی از شدت و حساسیت ترمز گیری دست یافتیم و در شماره قبل با مقررات و محدودیت های نظام ترمز اتومبیل فرمول یک آشنا شدید به مطالعه اجزاء آنمی پردازیم .
مدار ترمز :
مدار ترمز این خودرو نسبتاً ساده است در این خودرو دو مدار مستقل وجود دارد بطوریکه خرابی در یک مدار ، مدار دیگر را تحت شعاع قرار نمی دهد . پدال ترمز به سرعت و ترمز غیر از سطح زبر آن برای جلوگیری از سر خوردن ،مشخصات ظاهری خاصی ندارد و پمپ ترمز خودرو اساساً مشابه پمپ های متداول است . با این تفاوت که محور جلو و عقب هر یک دارای یک پمپ مجزا است . و نیروی پدال توسط یک اهرم بندی بین دو محور تقسیم می شود ،به طوری که می توان مقدار نیروی ترمز وارده به محورهای جلو و عقب را به طور مجزا تنظیم نمود البته راننده در طول مسیر می تواند این تناسب را مطابق شرایط خودرو ومسیر مسابقه تغییر دهد ، و همانطور که قبلاً اشاره شد و سیستم ترمز مجاز به داشتن کنترل اتوماتیک ترمز نیست. طراحان سیستم ترمز فرمول یک می توانند از امکانات در دسترس و فن آوری های پیش رفته برای تنظیم این اهرم بندی و تناسب نیروی وارده به هر یک از پمپ ها ی ترمز استفاده نمایند، اما مجاز به انجام این کار بطور خودکار نیستند . واین راننده است که باید ای تنظیم را انجام دهد .
کالیپر :
کالیپر ترمز های فرمول یک از آلومینیوم شمش بوده و از نوعی است که درصنایع هوا فضا استفاده می شود و هر یک از شش پیستون (در هر طرف دیسک سه پیستون) دارد .و قطعات لاستیکی آنها مقاومت بسیار بالایی در برابر حرارت دارد.
دیسکها :
دیسکها از جنس فیبر کربن بوده و وزن نسبتاً کمی دارد وقابلیت تحمل حرارت های بالا را دارد .
کفشکها :
کفشکهای ترمز از جنس کربن ساختهه شده اند و مانند دیسکها توانایی تحمل حرارت زیاد را دارد .کامپیوتری که در خودرو نصب شده است اطلاعات مربوط به خردگی کفشکها و دیسکها را به راننده اطلاع می دهد ، اصولاً عمر کفشکها و دیسکها از یک مسابقه تجاوز نمی کند، از این رو اعضای پشتیبانی کننده تیم نیز این اطلاعات را دریافت می کند و درصورت لزوم نسبت به تعویض آنها هنگام توقف در محل مخصوص اقدام می کند .
آینده ترمز
پیچیدگیها و مشکلات ترمز هیدرولیک
از همه چیز دست و پاگیر تر ، لوله های پر پیچ و خم ترمز است که فضای زیادی در حمل و نقل ، تولید تا نصب بر روی خودرو را به خود اختصاص می دهد ، و در مسیر از پمپبه دیگر اجزاء مثل شیرهای تنظیم فشار و سه راهیها و در نهایت چرخها بستهای متعددی لازم است . برای جاگذاری بستها و سپس محکم کردن لوله ها که معمولا د رجاهای دشواری نیز نصب می شوند . نیروی کاری قابل ملاحظه ای مورد نیاز است . از مونتاژ که بگذریم وقتی که نیاز به تعویض یکی از این لوله ها باشد تعمیر کار بایستی از لابه لای اجزای دیگر ، لوله جدید را هدایت کند و در این مسیر به دلیل عدم امکان دسترسی کافی قادر به انجام یک کارمطلوب نخواهد بود. مسأله هواگیری سیستم هیدرولیک نیز یکی دیگر از معضلات خودروساز است و نیاز بهحمل و نگهداری مایع ترمز و دستگاه وشبکه پمپاژ دارد . که خودمستلزم تعمیرات و نگهداری دقیق است .
طراحان خودرو روز به روز با کمبود فضا در اطراف موتور خودرو روبرو هستند و مکرراً مجبور می شوند با طراحی مسیرهای پیچیده ، لوله های هوا و آب و سیم کشی را عبور دهند ، بوستر و پمپ ترمز نیز نیاز به فضای زیادی دارند که با حذف آنها م یتوان به فضای اطراف موتور افزود.
طرح آینده ترمز برقی به مایع
از بین آیده ها و طرحهایی که مطالعه کرده ایم یکی از آنها توجه ما را خیلی به خود جلب کرد که آن ترمز برقی به مایع است .
در این نوع ترمز خبری از لوله کشی هیدرولیک ، بوستر و پمپ ترمز نیست . راننده با وارد آوردن فشار بر پدال ترمز در واقع یک نیروسنج را تحریک می کند این نیروسنج با اندازه گیری فشار وارده توسط پدال ترمز ا زطریق یک سیستم کنترل مرکزی یک پمپ ایجاد فشار هیدرولیک متناسب با فشار پای راننده بر روی پدال ترمز است . مجموعه پمپ الکتریکی ، بر روی محور چرخهای خودرو (برای هر چرخ یک واحد ) نصب می شود و با یک شیلنگ کوتاه و انعطاف پذیر به کالیپر ترمز و یا سیلندر چرخ متصل می شود.
در این نوع ترمز کالیپر و یا سیلندر چرخ از نوع متعارف بوده و با فشار هیدرولیک ایجاد شده توسط پمپ عمل می کند . این سیستم ، مجهز به یک باطری اضطراری است که موازی با باطری اصلی دایم در حال شارژ شدن است . ترمز دستی با فشار یک دکمه و اتصال الکتریکی عمل می کند که به راحتی رانندگی می افزاید .
از مزایای این نوع ترمز مدولار بودن آن است و صرف نظر از اینکه بر روی چه نوع خودرویی نصب می شود از اجزای ثابت و هم اندازه تشکیل می شود و تنها سیلندرهای ترمز متناسب با وزن و سرعت خودرو و تغییر می کند . اعمال کنترل های مختلف ABS و TCS بهراحتی بر روی چنین سیستمی امکان پذیر است . زیرا پمپهایی که در سیستمهای ABS و TCS استفاده می شوند با پمپهای طرح برقی به مایع شباهت زیادی دارند.
به نظر ما درآینده ، ترمز خودروهای سواری را نوع برقی به مایع و یا سیستم برقی کامل تسخیر خواهند کرد.
بخشی از فهرست مطالب گزارش کارآموزی تعمیرگاه مجاز هیوندا
هزینه های پنهان 1
تحلیلی بر آزمونهای مجموعه بوستر 6
لقی حرکت میله ترمز 8
استاندارد KES D-C 65 17
کاربرد ابزارهای بهبود کیفیت 21
تفکیک پذیری 27
بررسی ترسیمی 28
پمپ ترمز 32
خطوط ترمز پمپهای دو مداره 38
بوستر خلائی 42
کمک بوستر به سیستم ترمز 46
تاثیر فشار عملکرد بوستر 49
نحوه ترمز گرفتن 51
اجزا ترمز 57
دانلود گزارش کارآموزی در درتعمیرگاه مجاز هیوندا