فصل اول
مدیریت دارائی های جاری :
برای بسیاری از شرکتها سهم سرمایه گذاری در دارایی های جاری از کل دارایی ها بیش از 50% است .
مدیریت دارایی های جاری بیشتر از مدیریت هزینه ماشین آلات و تجهیزات نیازمند دقت است . مدیر مالی نمی تواند به سادگی تصمیم بگیرد که مثلاً یک میلیون واحد پولی در موجودیها سرمایه گذاری شود.
انواع دارائی های جاری:
روند مطالعه این بخش:
C . S = هزینه خرید
هزینه خرید بدون توجه به تصمیم گیری در مورد موجودی، مقدار ثابتی است و هنگام اخذ تصمیم می توان آنرا نادیده گرفت .
تخفیف مقداری،کاهش قیمت برای سفارشات بیشتر از یک حداقل تعیین شده در هر زمان است. این تخفیف غالباً به شکل در صد کاهش قیمت در سطوح مختلف مقدار خرید بیان می شود. این تخفیف غالباً به خاطر صرفه جوئی در هزینه فروشنده ارائه می شود.
2-هزینه سفارش :
هزینه ای است که با مقدار سفارش تغییر می کند . مقدار پولی هزینه سفارش در هر دوره به تعداد سفارش ها (S/Q) در ان دوره و هزینه هر سفارش(F) بستگی دارد .
= تعداد سفارش در هر دوره
تعداد سفارشها * هزینه هر سفارش = هزینه سفارش
= F
هزینه نگهداری :
این هزینه ، هزینه نگاهداری موجودی ها در انبار است، مانند هزینه انبار، هزینه مالیات وعوارض انبار و سایر هزینه های انبار .معمولاٌ هزینه های نگاهداری (h) بر حسب درصد متوسط سرمایه گذاری در موجودی ها محاسبه می شوند .
متوسط سرمایه گذاری در موجودی * نرخ هزینه گذاری= هزینه نگهداری
هزینه سرمایه :
هزینه سرمایه، حداقل بازده پولی سالیانه مورد انتظار پولی است که صرف نگهداری متوسط سرمایه گذاری در موجودی ها شده است. نرخ تنزیل (K) که در مورد سرمایه گذاری موجودیها بکار گرفته می شود ممکن است بر حسب مخاطره هرنوع سرمایه گذاری متفاوت باشد .
متوسط سرمایه گذاری در موجودیها * نرخ تنزیل = هزینه سرمایه
هزینه کل
هزینه کل، مجموعه کل هزینه هائی است که برای نگاهداری سطح معینی موجودی توسط زمان باید پرداخت شود. حال می توانیم هزینه کل موجودیها را با جمع کردن هزینه های مختلف و با توجه به معادله هزینه کل به شکل زیر بنویسیم :
(هزینه سرمایه( + )هزینه نگاهداری + هزینه سفارش+هزینه خرید )*( نرخ مالیات -1) = هزینه کل
شامل 119 اسلاید POWERPOINT
دانلود پاورپوینت مدیریت مالی 2 (قسمت اول)