لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 22
اسید سوربیک از رشد انواع زیادی از قارچها و تعداد کمی از باکتریها که معمولا موجب ضایعات غذائی می گردد . جلوگیری می کند . فعالیت و عملکرد این ماده در مورد باکتریها و قارچها یکسان است .
در آزمایشاتی که در این ماده به موجودات زنده آزمایشگاه تزریق شده است ، گزارش شده است که اسید سوربیک به عنوان یک وسیله رشد انتخابی باکتری اسید کالتیک با کاتالاز منفی و کلستریدیا Catalas – negative ( Clostridia ) استفاده شده است در جایی که این ماده از رشد باکتری آتینوسکیتها با کاتالاز مثبت Catalas – Positive – ( actinomycetes ) قارچها و مخمرها در محیط اسیدی ( ) در غیاب نمکهای فسفات جلوگیری می کند .
فعالیت آنتی میکروبی اسید سوربیک با کاهش PH افزایش می یابد . آزمایشهات نشان داده است زمانی که PH از 0/9 به 0/3 کاهش می یابد حداقل میزان مورد نیاز اسید سوربیک برای منع رشد 4 گونه قارچ از 2/0 درصد به 005/0 درصد کاهش می یابد در4/4 PH= با آب پرتغال مقدار % 05/0 اسید سوربیک به عنوان عامل ضد قارچ مؤثر شناخته شده است و در 4 = PH با پوره توت فرنگی مقدار % 075/0 اسید سوربیک با خاصیت ضد قارچی مصرف می شود . Bell و همکارانش آزمایشاتی برای معین کردن عملکرد اسید سوربیک بر روی 60 نوع قارچ ، بیش از 30 نوع مخمر و 6 نوع لاکتوباسیل انجام داده اند آنها در 0/7 = PH % 1/0 اسید سوربیک را غیر فعال شناخته اند ولی همین میزان اسید سوربیک در 5/4 = PH در مورد قارچها و مخمرها مؤثر و فعال بوده و در 5/3 PH حتی باکتری اسید لاکتیک هم منع شده است غذاهایی که به طور تجاری سورباتها در آنها مصرف می شود شامل ، کالاهای پخته شده ، پنیر ، شیرینی ، پوشش شکلات میوه های خشک شده ، انواع ماهیها ، کره های میوه ای ، آب میوه ، سالاد میوه تازه ، ژله ها ، مارگارین و نوشابه های الکلی و غیر الکلی ، دسرها ، سس ها سوسیس خشک ، شربت ها ، غذاهای ترش ، انواع ماکیان و مواد غذائی حیوانی می باشد .
سورباتها در وسایل آرایش و مواد دارویی هم در بعضی موارد کاربرد دارند . کاربردهای دیگر آن به عنوان نگه دارنده در دخانیات ( تنباکو ) و جوهرها بالیقه ابریشمی می باشد .
اسید سوربیک معمولا از دیگر نگهدارنده های مؤثرتر است مثل اسید بنزوئیک و پروپیونیک اسید زیرا میزان کمتری از این ماده کارایی بیشتری دارد و به علت اینکه فاقد طعم و بو است در استفاده به عنوان نگهدارنده غذائی مطلوبتر می باشد . اسید سوربیک مانند بنزوئیک اسید و پروپیونیک اسید همانطور که گفته شد در PH اسیدی مؤثرتر عمل می کند ولی محدوده عملکرد آن در گستره بالاتری از PH است مقدار اسید سوربیک استفاده شده در غذاها از % 02/0 تا تقریبا 3/0 درصد نسبت به وزن غذا متفاوت است . سمیت اسید سوربیک بسیار کم است حدود اسید بنزوئیک است این ماده همچون دیگر اسیدهای چرب غیر اشباع در بدن به دی اکسیدکربن و آب مبدل می گردد . مطالعات نشان داده که اسید سوربیک همراه موادی که برای بسته بندی غذاها مصرف می شوند ، عملکرد مؤثری دارد زیرا از مواد بسته بندی بداخل غذا مهاجرت می کند و به عنوان مثال مصرف فیلمهای آغشته به اسید سوربیک برای حمایت و حفاظت پنیرها ، کاربرد دارد .
در جدول 7 مواد غذائی که استاندارد فدرال تشخیص هویت استفاده اسید سوربیک را در این مواد مجاز دانسته نام برده شده است .
در جدول 8 لیست مواد غذائی که برای استفاده از سورباتها استاندارد معینی ندارند موجود است .
غذاهایی که دارای استانداردهای تشخیص نوع هستند و از سورباتها به عنوان نگهدارنده استفاده می کنند .
غذاها
استانداردهای غذائی
اسیدسوربیک یا پتاسیم سوربات
پنیرها ، پنیرهای پروسس ، اسپریدهای پنیر
Cheese , processed cheese , chees spreads
Cheddar, curd , colby , granular , swiss , gruyere , brick , muenster , edam , gouda , monterey jack , high-moisture , jack , provolone , caciocavallo , siciliano parmesan , low-moisture mozzarella , low-moisture seamorze , low-moisture part-skim mozzarella , low-moisture part-skim seamorze , romano , asiago fresh , asiago medium , asiago old , and other hard , semisoft , semisoft part-skim , spiced , part-skim spiced , and hard grating cheeses not otherwise specifically defined by names or Standards of Identity
19.680- 19.500 ss
% 3/0 ( هردو یا یکی ازاین مواد )
تحقیق درمورد عفونتهای و مسمویتهای غذایی 3