یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

پایان نامه پیشگیری از حوادث

اختصاصی از یارا فایل پایان نامه پیشگیری از حوادث دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

پایان نامه پیشگیری از حوادث


پایان نامه پیشگیری از حوادث

 

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:65

فهرست مطالب:
عنوان     صفحه
حوادث و علل وقوع آنها    1
1. مقدمه    1
2. تعریف حادثه    2
3. چه نوع حادثه ای    5
4. علل بروز حوادث    10
5 خط مشی های ایمنی    12
مدیریت ایمنی    15
1. مقدمه    15
2. هزینه حوادث    15
3. استراتژی های مدیریت ایمنی    17
4. پیشگیری از حوادث و مسائل قانونی    20
5. ارزیابی ریسک    25
6. افرادی دارای نقش های ویژه    34
پیشگیری عملی از حوادث    39
1. مقدمه    39
2. ایمنی تجهیزات    40
3. پیشگیری از سقوط    44
4. خطرات الکتریکی    48
5. عملیات تعمیر و نگهداری    51
6. جابجایی دستی بار    52
7. خطرات آتش سوزی    59
8. وسایل حفاظتی    59
9. وظایف روزمره    62

 

 

الف

حوادث و علل وقوع آنها 1. مقدمه

حادثه همه جا، در خانه، جاده، و در مسابقات ورزشی اتفاق می افتد. دنیا هیچ گاه مکان کاملاً امنی نبوده است. اما انتظار ما از محیط کاری، محیطی کنترل شده است که در آن هرکس وظیفه تعریف شده ای دارد و بر اساس مجموعه مقررات خاصی کار می کند. به این ترتیب، کلیه فعالیت های افراد و رویدادهای محیط کار باید قاعده مند باشند و به شکلی مناسب سازمان دهی شوند. با این حال، متاسفانه حوادث کاری سالانه جان صدها نفر را به خطر می اندازند و هزاران مجروح بر جای می گذارند.

این مشکل صرفاً به دلیل فقدان منابع نیست؛ مدیران سنگدلی که فقط به منافع خود می اندیشند و به ایمنی و مسائل رفاهی کارکنان خود توجهی ندارند نیز در این میان مقصرند. بسیاری از سازمان ها سرمایه گذاری های فراوانی برای ایجاد محیط امن و سالم انجام داده اند. برای مثال، می توانید به کارخانجات بزرگ مواد شیمیایی بروید و سیستم ها، اقدامات پیشگیرانه، و برنامه های آموزشی مستمر آنها را مشاهده کنید و بارها واژه های ایمن را در طول روز ببینید و بشنوید. با وجود این، هنوز هم (حتی در ایمن ترین محیط های کاری) حوادث همچنان رخ می دهند. بسیاری از این حوادث به علت نظارت ضعیف رخ می دهند و برخی دیگر ناشی از آنند که افراد بنا به دلایلی، از رعایت ساده ترین اقدامات پیشگیرانه سرباز می زنند) در هر صورت، بروز حادثه باید موجب نگرانی مدیریت شود چرا که وظیفه پیاده سازی سیستم های ایمنی و اطمینان از نحوه نگهداری این سیستم ها از جمله وظایف مدیران در کلیه سطوح مدیریتی به شمار می رود.

بروز حوادث در کلیه محیط های کاری یک واقعیت است و نمی توان آن را مختص کارخانجات بزرگ تولیدی دانست. گرچه صنایع ساختمانی و کشاورزی هر دو سابقه کاملاً بدی در امر حوادث دارند، اما این بدان معنا نیست که حادثه در دفاتر کار، فروشگاه ها، و ساختمان های دیگری چون تالارهای عمومی که محل تجمع عموم مردم است اتفاق نمی افتد. در این کتاب ابتدا مفهوم حادثه از نظر ما مورد بحث قرار می گیرد و سپس فهرستی از حوادث کلاسیک ارائه می شوند و برخی مثال ها به اجمال مورد بررسی قرار می گیرند.

2. تعریف حادثه

وقتی واژه حادثه را در عباراتی مانند «حادثه مرگبار» «بر جسب حادثه اتفاق افتاد» و «حادثه به خیر گذشت» به کار می بریم تصورات متعددی در مورد شانس، فاجعه، و مسئولیت یا بی مسئولیتی در ذهن ما شکل می گیرند. ولی واقعاً‌ منظور از حادثه چیست؟

واحد اجرایی ایمنی و بهداشت حادثه را چنین تعریف کرده است:

* حادثه شامل شرایط نامطلوبی است که منجر به موارد زیر می شود:

- مجروحیت یا ناخوشی؛

- خسارت به اموال، تجهیزات، محصولات، یا محیط زیست؛

- ضایعات تولید و افزایش بدهی ها.

با وجود این، نباید این مسئله را از نظر دور داشت که همه رویدادها منجر به آسیب، خسارت، یا ضایعات کاری نمی شوند. ممکن است برای شما نیز پیش آمده باشد که در حال رانندگی ناگهان به جایی برسید که حرکت اتومبیل ها متوقف شده و مجبور شویدبا ترمز ناگهانی از برخورد به اتومبیل جلویی اجتناب کنید. در آن زمان ممکن است متوجه این نکته شده باشید که فاصله کافی را با اتومبیل جلویی رعایت نمی کنید. به همین ترتیب، اداره هواپیمایی کشوری نیز تحقیق در زمینه بسته حوادث حتمی مربوط به هواپیماها را در دستور کار خود قرار داده است. چرا که می داند انجام این کار از بروز حوادث جدی جلوگیری خواهد کرد.

خطر و ریسک دو واژه دیگری هستند که در این کتاب مورد استفاده قرار گرفته اند.

* خطر به معنی عامل بالقوه آسیب های ذیل است و موارد زیر را شامل می شود:

- مجروحیت یا ناخوشی؛

- خسارت به اموال، تجهیزات، محصولات، یا محیط زیست؛

- ضایعات تولید و افزایش بدهی ها.

* ریسک یعنی احتمال این که واقعه نامطلوب مشخصی در نتیجه بالفعل شدن خطر به یکی از طرق زیر اتفاق افتد:

- توسط، یا حین انجام فعالیت های کاری؛

- توسط محصولات و خدمات تولید شده از طریق فعالیت های کاری.

به این ترتیب، خطر عامل صدمه و آسیب، خسارت، و ضرر کاری است در حالی که ریسک احتمال آن است که آسیب ناشی از خطر به وقوع بپیوندد.

* مخاطره را می توان چنین تعریف کرد:

- میزان غیر قابل قبولی از ریسک؛ یا

- در معرض یا مستعد آسیب بودن؛ یا

- چیزی که ایجاد خطر می کند.

* ایمنی نتیجه فعالیت هایی است که برای حفظ چیزی یا کسی از آسیب انجام می دهیم و نقطه مقابل مخاطره است.

با محافظت از خود و محیط زیست، و از طریق شناسایی، ارزیابی و سپس کاهش یا حذف ریسک از خطراتی که ممکن است با آنها مواجه شویم. می توان ایمنی را محقق کرد.

هدف اصلی این کتاب شناخت خطرات و پیشگیری از حوادث است. ما بحث خود را با این پیش فرض شروع می کنیم که:

بسیاری از حوادث قابل پیشگیری هستند

و این امر از طریق به کارگیری تکنیک های مناسب مدیریت ریسک و استفاده همه جانبه از بهترین اطلاعات فنی موجود تحقق می پذیرد.

3. چه نوع حادثه ای

دیوید فارمر در کتاب خود موسوم به حوادث کلاسیک فهرستی از هفت نوع حادثه کلاسیک را بر شمرده است. البته حوادث به این چند نوع محدود نمی شوند. ولی اینها حوادثی هستند که به طور مکرر در محیط های کاری و سایراماکن رخ می دهند. فارمر در این رابطه می گوید: حوادث برای افراد مختلف، در زمان های مختلف، و در مکان های مختلف رخ می دهند. هفت نوع حادثه کلاسیک که در کتاب فارمر به آنها اشاره شده است عبارتند از:

- گیر کردن مو یا لباس افراد در دستگاه ها:

- سقوط از نردبان؛

- تصادفات، شامل تصادف هنگام دنده عقب رفتن با اتومبیل؛

- سوختگی در هنگام حمل یا استفاده از مایعات قابل اشتعال در اثر عدم آگاهی

از خطرات؛

- گاز گرفتگی یا خفگی افراد (گاه همراه با ناجی ها) در فضاهای بسته؛

- حوادث ناشی از سکندری خوردن، سرخوردن، یا سقوط؛

- حوادث حین عملیات تعمیر و نگهداری.

حال به بررسی چند مورد می پردازیم.

گیر کردن در دستگاه

مرد جوانی با استفاده از مته برقی قابل حمل که روی آن صفحه سمباده نصب شده بود مشغول صیقل کاری یک قطعه فلزی بود که ناگهان کراوات ا سرمته گیر می کند

و قبل از آن که بتواند مته را خاموش کند، کراوات کاملاً‌ به دور مته می پیچد و بالا می رود. برخورد صفحه سمباده با صورت مرد جوان موجب جراحت شدید وی می شود.

حلقه خانمی که مشغول کار با مته رومیزی بود در حین کار به نوک مته گیر می کند و در نتیجه انگشت او به شدت زخم و تاندون آن پاره می شود. در نهایت، جراحان مجبور می شوند انگشت او را قطع کنند.

حوادث مربوط به نردبان

مردی هنگام بالا رفتن از یک نردبان کوتاه سر می خورد. نردبان روی یک داربست قرار داشت. نه نردبان و نه داربست هیچ کدام محکم قرار نگرفته بودند و به همین دلیل داربست سقوط می کند. سر مرد به زمین سیمانی برخورد می کند و به سختی مجروح می شود.

دکور سازی یک ظرف رنگ روباز در دست داشت ومشغول بالا رفتن از یک نردبان چوبی بود. هنگام بالا رفتن از نردبان به علت خیس بودن کفش ها سر می خورد و زمانی که تلاش می کند تعادلش را حفظ کند ناگهان رنگ روی سر و صورتش پاشیده می شود و موقتاً دید او را از بین می برد. مجدداً‌ تعادلش را از دست می دهد در اثر سقوط از نردبان هر دو پایش می شکند.

حوادث مربوط به دنده عقب رفتن با اتومبیل

کامیون حمل کالا در حالی که در پارکینگ مدرسه ای عقب می رفت با اتومبیل پدر یکی از دانش آموزان برخورد می کند و آن را به دیوار می کوبد. گر چه کامیون بوق اتوماتیک دنده عقب داشت، اما راننده خودروی سواری به علت بالا بودن صدای رادیو نتوانسته بود بوق کامیون را بشنود، در نتیجه، راننده خودرو به مدت یک ساعت داخل اتومبیل گیر می افتد و پایش به شدت مجروح می شود.

ماشین جمع آوری زباله، در حالی که در محوطه خارج از بیمارستان دنده عقب گرفته بود به یکی از بیماران سرپایی برخورد کرد و بلافاصله او را کشت.

 


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.