یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

تحقیق آسیب هــای مچ پا

اختصاصی از یارا فایل تحقیق آسیب هــای مچ پا دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

تحقیق آسیب هــای مچ پا


تحقیق آسیب هــای مچ پا

 

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:53

چکیده:

آسیب های مفصل مچ پا


آناتومی مچ پا

مفصل مچ پا از استخوانهای درشت نی ، نازک نی و قاپ تشکیل شده است.درشت نی و نازک نی با رباطهای قوی به یکدیگر متصل می شوند، اتصال سندیسموز یا لیفی ، و در مجموع مفصل مچ پا را تشکیل می دهند که به مفصل قوزک پا معروف است.مفصل مچ پا به وسیله رباط های قوی و کپسول مفصلی مستحکم شده است.


در ایجاد مفصل مچ پا 3 استخوان تیبیا ( درشت نی ) ، فیبولا ( نازک نی ) و قاپ ( تالوس ) شرکت دارند  که اهمیت و نقش دو استخوان تالوس و تیبیا بمراتب بیشتر است .
این 3  استخوان توسط رباط ها و کپسول مفصلی به هم ارتباط آناتومیک پیدا می کنند .برای پایداری مچ پا سطح مفصلی بین تالوس و تیبیا اهمیت زیادی دارد . از آنجا که سطح مفصلی قدامی تالوس پهن تر است چنانچه پا به بالا خم شود ( دورسی فلکسیون ) تماس سطوح مفصلی بین تالوس و تیبیا افزایش یافته و استحکام و پایداری مفصل مچ افزایش می یابد . ولی در حرکت مخالف ( پلانتارفلکسیون ) که پا به سمت پائین خم می شود . این پایداری کاهش و احتمال آسیب به مچ و لیگامانها ( رباط ها ) افزایش پیدا می کند .
مچ پا را می توان بصورت یک حلقه در نظر گرفت که دو کمپکس خارجی و داخلی دارد .
کمپکس داخلی از قوزک داخلی ، رباطهای سطحی و عمقی دلتوئید و رویه داخلی سطح مفصلی تالوس شکل می گیرد . و کمپکس خارجی از انتهای فیبولا ، رویه خارجی سطح مفصلی تالوس و رباطهای خارجی مچ ( رباط تالوفیبولار قدامی و خلف و کالکانئوفیبولار ) و مفصل ساب تالار شکل می گیرد .

پیچ خوردن مچ پا مشکلی است که اکثر بیماران و به ویژه جوانان که فعالیت ورزشی بیشتری دارند گرفتار آن می شوند. این صدمه اغلب زمانی به مچ پا وارد می شود که پا در زمان ورزش، راه رفتن و یا دویدن به سمت خارج چرخیده شود.

البته ممکن است که چرخش پا اگر به سمت داخل هم با شد همین مشکل تولید شود، ولیکن ساختمان مچ پا ازنظر آناتومی به گونه ای است که اکثر این پیچ خوردگی به سمت خارجی پا کشیده می شود ومفصل و مچ پا را آزرده می کند که در اصطلاح پزشکی به زبان انگلیسی Ankle Sprain نامیده می شود. تاندون ها(قسمت انتهای عضلات که عضله را به استخوان متصل می کند) مچ پارا نگهداری می کنند و توسط آنهااستخوانهای مچ پا که کوچک و تعدادشان زیاد است در جای خود قرار می گیرند و ثابت می شوند. حال اگر آسیبی به این تاندونها وارد شود که اکثراً در اثر پیچ خوردن پا روی می دهد، این تاندونها کشیده و یا ضعیف شوند و در نتیجه قدرت استخوانهای مچ پا را کاهش می دهد که اگر در همان بار اول درمان نشود، مکرراً این پیچ خوردگی اتفاق خواهد افتاد و صدمه به مچ پا بیشتر و بیشتر خواهد شد.

انواع پیچ خوردگی های مچ
1- پیچ خوردگی های خارجی : در حرکت چرخشی پا به سمت خارج به طوری که کف پا به سمت داخل قرار گیرد رخ می دهد و در آن قسمت خارجی مچ پا صدمه می بیند .
2- پیچ خوردگی های داخلی : در حرکت چرخشی پا به سمت داخل به طوری که کف پا به سمت خارج قرارگیرد رخ می دهد و در آن قسمت داخل مچ پا صدمه می بیند .
3- پیچ خوردگی های بالای مچ پا : که منظور پارگی رباط بین درشت نی و نازک نی در انتهای تحتانی آنها است که اغلب با درد جلوی مچ پا تظاهر پیدا می کند .
درجه بندی آسیب پیچ خوردگی مچ پا بر اساس معاینه بالینی
درجه 1 : مچ دردناک اما عدم ناپایداری مفصل که با کشیدگی خفیف رباط قاپی_نازک نی قدامی همراه
است .


درجه 2 : مچ دردناک و در بررسی مفصل ناپایداری در معاینه مفصل دیده می شود که همراهی با پارگی کامل رباط قاپی_نازک نی قدامی و پارگی ناکامل رباط پاشنه ای _ نازک نی دارد .
درجه 3: مچ دردناک همراه با ناپایداری مفصل مچ در معاینه . این حالت با پارگی کامل هر دو رباط قاپی_نازک نی قدامی و پاشنه ای _ نازک نی می باشد

پاتومکانیک اسیب
مکانیسمهای پیچ خوردگی مچ پا در حرکات ورزشی شامل پریدن ها ، چرخیدن روی یک پاشنه و تماس نزدیک بین ورزشکاران که در آنها پاها روی هم گذاشته می شود می باشد .


معاینه فیزیکی
حداکثر حساسیت در لمس در پیچ خوردگی های خارجی در محل رباط نازک نی-قاپی قدامی یا رباط
پاشنه ای-نازک نی دیده می شود
.هیچ درد استخوانی یا در لمس وجود ندارد.چنانچه باشد مطرح کننده شکستگی استخوان است و باید بررسی شود

درد محدود به قسمت داخل,پیچ خوردگی و کشیدگی سمت داخل را مطرح می کند .
تست کشیدن پا به جلو می تواند در بررسی پارگی رباط قاپی-نازک قدامی (ATFL) کمک کند . با یک دست ساق را نگه داشته و با دست دیگری پاشنه را به جلو می کشیم چنانچه پا به اندازه 10 میلی متر جلو آمد و یا اختلاف دو سمت بیشتر از 3 میلی متر بود پارگی ATFL مطرح است.حتماً باید هر دو پا را معاینه کرد چون میزان حرکت و شلی مفاصل در افراد مختلف متفاوت است .


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.