یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

دانلود مقاله کامل درباره هالوژنها

اختصاصی از یارا فایل دانلود مقاله کامل درباره هالوژنها دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 9

 

11- 3 تهیه هالوژنها

منابع اصلی طبیعی هالوژن ها در جدول 11-7 داده شده است. فلوئور بایستی به طریق الکتروشیمیایی تهیه شود. زیرا هیچ عامل شیمیایی مناسبی قدرت کافی برای اکسیدکردن یون فلوئورید به فلوئور را ندارد. علاوه بر این چون آب آسانتر از یون فلوئورید اکسید می شود. لذا فرآیند الکترولیز باید در محیطی بی آب انجام شود. در عمل محلولی از پتاسیم فلوئورید در هیدروژن فلوئورید بی آب الکترولیز می شود HF خالص رسانای جریان الکتریکی نیست ولی یونهای حاصل از واکنش KF با HF می توانند حامل بار الکتریکی باشند. یون براثر تشکیل پیوند هیدروژنی بین یونو مولکول حاصل می شود .ا ین پیوند هیدروژنی به قدری قوی است که اتم H دقیقاً بین دو اتم F قرار می گیرد. هیدروژن فلوئورید موردنیاز الکترولیز، به طریق تجارتی از فلوئوروسپار بدست می آید.( بخش 11-5)

الکترولیز

 

گرما

جدول 11-7 منابع طبیعی هالوژنها

عنصر درصد پوسته زمین منبع

فلوئور 1/0 ( فلوئوروسپار) ( کریولیت)

کلر 2/0 ( آب دریا و آبهای شور زیرزمینی) ( نمک سنگی)

برم 001/0 ( آب دریا و آبهای شور زیرزمینی و بستر های املاح جامد)

ید 001/0 ( آب شور چاههای نفت و آب دریا)، و

( بصورت ناخالصی درشوره شیلی ).

منبع ا صلی صنعتی کلر الکترولیز محلول آبی سدیم کلرید است که در آن فرآیند سدیم هیدروکسید و هیدروژن نیز حاصل می شود.

الکترولیز

 

کلر همچنین بعنوان یک محصول فرعی در فرآیند های صنعتی تهیه فلزات فعال بدست می آید.در هر یک از این فرآیند ها کلرید بی آب و مذاب الکترولیز می شود و گاز در آند بدست می آید. مثلاً:

الکترولیز

 

برم را بطور تجارتی از اکسایش یون برمید موجود در آبهای شور یا آب دریا بوسیله کلر( بعنوان عامل اکسنده) بدست می آورند.

 

آزادشده توسط جریان هوا از محلول خارج شده و در مراحل بعدی از هوا جدا و خالص می شود. منبع تجارتی اصلی ید در ایالات متحده یون ید ید موجود در آبهای شور چاههای نفتی است و ید آزاد، درواکنش جابجاییی با کلر بدست می آید.

 

علاوه بر این ید تجارتی از ناخالصی یدات موجود در نیتراتهای شیلی بدست می آید. برای این منظور از سدیم بی سولفیت برای کاهش یون یدات استفاده می شود.

 

هالوژنهای آزاد( باستثنای فلوئور که بایستی با روش الکتروشیمیایی تهیه شود) معمولاً در آزمایشگاه در اثر عوامل اکسنده بر محلول های آبی هیدروژن هالیدها یا برمحلول شامل سدیم هالیدها و سولفوریک اسید تهیه می شوند.

با مراجعه به جدول پتانسیلهای الکترود استاندار می توان در مورد اینکه کدام عوامل اکسنده، برای اکسایش یون هالید معینی مناسبند، بطور تقریبی نظر داد. مثلاً هر روجی که پتانسیل استاندارد آن مثبت تر از باشد، می تواند یون کلرید و هم چنین یون برمید و یون یدید را اکسیده نماید. یادآوری می شود که پتانسیلهای الکترود استاندارد که در جدول ها داده می شود، مربوط به نیم واکنشها در .و برای حالت


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله کامل درباره هالوژنها
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.