یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

دستورالعمل‌های فنی رقم جدید

اختصاصی از یارا فایل دستورالعمل‌های فنی رقم جدید دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 5

 

وزارت جهاد کشاورزی

معاونت ترویج و نظام بهره‌برداری

   

دستورالعمل‌های فنی رقم جدید

برنج ساحل

 

موسسه تحقیقات برنج کشور

معاونت مازندران

  نگارش:

سید صادق ایمنی – مرتضی نصیری

دفتر برنامه‌ریزی رسانه‌های ترویجی

مقدمه

در راستای همکاری متقابل موسسه تحقیقات برنج کشور با موسسه تحقیقات بین‌المللی برنج (فیلیپین) به خصوص جناب آقای دکتر کوش محقق برجسته برنج جهان تعداد زیادی از لاین‌های برنج به منظور افزایش کیفیت رقم‌های پرمحصول برنج خالص شده، توسط کارشناسان معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران، آمل از نظر سازگاری، میزان محصول، مقاومت به آفت‌ها و بیماری‌ها، طول دوره رویش، خصوصیات کیفی و سایر صفات مورد ارزیابی قرار گرفته است. از بین لاین‌های مورد آزمایش یکی از لاین‌های انتخابی که برتر بوده است، در سال 1377 در قالب طرح تحقیقی- ترویجی و با همکاری کارشناسان ترویج سازمان و مدیریت‌های کشاورزی استان مازندران در مزارع برنجکاران کشت و ارزیابی شده است. نتایج حاصل از بررسی‌ها نشان داده که لاین مورد نظر برتری‌های قابل ملاحظه‌ای نسبت به ارقام شاهد هراز، خزر و نعمت داشته است. بدین جهت در بهمن 1377 همزمان با گرامی‌داشت ایام مبارکه دهه فجر نام لاین مذکور به نام «ساحل» پیشنهاد شده است.

این رقم با دارا بودن صفات مطلوب نظیر زودرسی، عملکرد و کیفیت مطلوب، ارتفاع کوتاه، مقاومت کامل به بیماری بلاست و مقاومت نسبی به سایر آفت‌ها و بیماری‌ها و با توجه به سازگاری وسیع این رقم در شالیزارهای مازندران و سایر استان‌های برنج خیز کشور می‌ِتواند گاهی موثر و مفید در خودکفایی تولید برنج داشته باشد. این رقم از نظر کیفیت پخت و عطر و طعم مطلوب می‌باشد.

ویژگی‌های رقم ساحل:

الف: ویژگی‌های زراعی

1-طول دوره رشد از کاشت تا برداشت 125 روز

طول دوره خزانه 30 روز

طول دوره مرحله رویشی و پنجه‌زنی 35 روز

طول دوره مرحله گلدهی تا رسیدگی 30 روز

2-ارتفاع بوته 105 سانتی‌متر

3-وضعیت خروج خوشه از غلاف کامل

4-رنگ شلتوک زرد روشن

5-وضعیت ریشک کمی ریشک دارد

6-ریزش دانه ندارد

ب: ویژگی‌های کیفی

1-طول دانه شلتوک 81/9 میلی‌متر

2-طول دانه برنج سفید 37/7 میلی‌متر

3-طول دانه پس از پخت 08/10 میلی‌متر

4-عرض دانه برنج سفید 38/2 میلی‌متر

5-درصد تبدیل 2/69

6-درصد دانه سالم 82/51

7-درصد خرده برنج 37/17

8-وضعیت دانه از نظر گچی بودن حالت گچی ندارد

9-درجه حرارت ژلاتینه شدن (1) 5/6

10-غلظت ژل (2) 45 (متوسط)

11-درصد آمیلوز (3) 2/23

12-عطر و طعم متوسط

ج: مقاومت به آفت‌ها و بیماری‌ها

1-کرم برگ‌خوار متحمل

2-کرم ساقه‌خوار متحمل

3-بیماری بلاست مقاوم

5-بیماری شیت بلایت(سوختگی غلاف) نیمه حساس

د: عملکرد و اجزای وابسته به آن

1-مقدار شلتوک برنج 7-5/6 تن در هکتار

2-وزن هزار دانه 72/26 گرم

3-تعداد کل دانه در خوشه 5/116 عدد

4-تعداد دانه بارور در خوشه 4/103 عدد

5-تعداد دانه پوک در خوشه 13 عدد

6-تعداد پنجه در هر کپه 20 پنجه

7-تعداد کپه در هر متر مربع در کشت ماشینی 27 و در کشت دستی 16

ه-توصیه‌های فنی ضد عفونی بذر

ضد عفونی بذر

جهت کنترل بیماری‌های بذرزاد برنج نظیر ژیبرلا (پوسیدگی طوقه)، لکه قهوه‌ای و... از قارچ کش تیوفانات متیل تیرام (همای – پودروتابل 80%) به نسبت 3 گرم و یا ویتاواکس تیرام به میزان 5 گرم برای هر کیلو بذر و به صورت غوطه‌ور کردن در آب به مدت 18 تا 24 ساعت استفاده شود.

زمان مناسب

بذر پاشی

20-10 فروردین

تاریخ مناسب

کاشت 1

30-15 اردیبهشت

فاصله مناسب

کاشت

20×20 سانتی‌متر برای نشاء‌کاری دستی – 30×12 سانتی‌متر برای نشاء‌کاری ماشینی


دانلود با لینک مستقیم


دستورالعمل‌های فنی رقم جدید
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.